V

v

v

v

v

v

MAKEDONON

V

v

v

v

v

v

v

MAKEDONON

 

Alexandroy Makedonon
 

   25 /  Панон / 2024   Македонија

   

MAKEDONONv

..

Гордеј сé Филипе, славен Василeoн наш Македонон,
Pадувај сé Македонијa, земјo нашa најмила,
зoшто ти си татко на Александар,
а ти сé викаш негова татковинa.

   Не сакаме документи на северна, зошто е нелегална, како поддржувачи и спроведувачи на криминалот на претходната власт и актуелната ќе одговара кривично.

   Македонските владетели Филип и Александар Македонски дадоа вечност на Македонците, нема потреба да ги ''лепите'' Македонците со други за да докажувате древност.
Другите нека докажуваат древност коja нé ја поседуваат.

   Секогаш има и ќе има некој проблеми со Македонија, ако не сте способни да сé одбраните секогаш има и ќе има некој да ве стриже како овца.

Ако нема: 
- Македонија, 
- македонски народ,
- македонски јазик,
- македонска култура, 
- македонска историја, 
секако и МАКЕДОНСКА ФАЛАНГА како главен заштитник на Македонија, н ни се потребни ЕУ, НАТО или било која друга меѓународна военополитичка организација.

Политичарите да престанат да глумат преговарачи и спасители зошто народот нема потреба од таква ЕУ.

Со оглед како стојат работите Македонија е СЕ ќе ги бојкотира сите сегашни и идни избори, претседателски'' и собраниски'', сé додека не излеземе со наши кандидати, сé разбира ги бојкотираме и ќе ги бојкотираме и нé ги признаваме сите институции и политички бирократи на северна'' која е резултат на криминален акт.

   Во овој исклучителен период каде политичарите сé продадени на странците, секој Македонец треба индивидуално, па макар ѝ симболично да покаже на достоинствен начин дека овде има Македонци, истакнувјќи го знаметo на Македонскиот владетел Филип Македонски пред куќата, на прозорецот или на социјалните мрежи, на автомобилот, зошто да не.

Борбата за Македонија е во мали индивидуални патриотски дела од страна на Македонците без да се загрозува нивната безбедност, за да криминалците сватат, секој ден, дека криминалнито дело ќе им сé уќине официјално политички ѝ дека é неважечко.
#северна” е криминален акт без одобрение од Македонскиот народ и тоа на рефередум.

   На нас Македонците државата нé ни ја подарија странците како на нашите комшии, ТУКУ СО КРВ И ПОТ ИЗГРАДЕНА од нашите претци.
Што сега да ја подаруваме на странците ли, а ние да бидеме маргинализирани и навредени во нашата држава.
#
ОдОдговорноста нема да избегате.

ГОРДO МАКЕДОНИЈА

   За Македонија и Македонците е пишувано со милениуми, траги-комични и очајни се тие кои сé обидуваат да нe оспоруваат.

''FASHION'' - МАКЕДОНИЈА

       Ние не сакаме да градиме држава за странците туку за Македонците и лојалните граѓани!  

 

V

V

 

V

 

v

v

 

 

 

 

 

 

 

 

>

v
vv

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

v

v

VV

Девојченце, девојченце
 
МАКЕДОНИЈАAlexandroy MakedononМАКЕДОНИЈА
 

       Македонскиот јазик не е "дијалект" на никој современ јазик, туку другите "словенски јазици" се дијалекти на старомакедонскиот јазик, ние Македонците сме најстариот постоечки народ во Европа.

Татарите го презедоа Македонскиот јазик, писмо и христијанство, а тој период е познат под името "јазичество", тогаш државата на татарите се именуваше како "Паристрион", после 1908 година нивни следбеник постана Бугарија.

Ги замолуваме бугарите сродници на татарите, да не халуцинираат, а "пропаднатите југословени" и странците, да н не срамат, зошто повеќе не можеме да ги толерираме вашите навреди и идиотизам.

             Доколку криминогените од ЕУ мислат дека Македонскиот народ ''плаче'' за ЕУ, нека нѐ  се плашат и нека се организира задолжителен референдум за ова прашање во Македонија, одговорот ќе им биде даден од Македонскиот народ, а не да се кријат позади: криминалци, терористи, платеници, изроди и странци, како што имаат навика вообичаено до сега.
Ѓубрето француско, пред тоа кажа: ''нѐ'', со тоа да си ги лечи споствените фрустрации на небитност, на ''џуџе во интернационалната политика'', за да потоа каже: ''да'', со ''сопствен предлог'', дополнително модифициран од нецивилизираните бугари и со тоа   дополнително го омаловажиja и навредија Македонскиот народ.
 

             Законот за ''јазици'' е незаконски и донесен на незаконски начин, како резултат на тоа ќе се уќине, со сите негови идни ''додатоци'', с што е донесено и потпишано од дезертерот и терорист Т. Џ. ќе биде поништено, бидејќи е избран  незаконски ''првиот пат'' со 59 гласа, како претседател на Собранието на Македонија, а со тоа безаконието продолжува во државата, државните политички институции и пошироко, одговорните за криминалот сооветно законски ќе бидат казнети.
Пописот е исто криминален чин, ќе се поништи и направи вистински попис во Македонија, на Македонскиот народ и лојалните граѓани, потоа ќе се спроведат вистински демокрадски избори во  Македонија. 

''Преспанскиот договор'' е нецивилизиран акт и срам за човековата раса, воедно и ''договорот со Бугарија'', се донесени и спроведуваат незаконски, тие ќе се поништат, законски, а Македонскиот народ и лојалните граѓани меѓу време да не ги почитуваат и овие два нецивилизирани акти, се до нивното законско укинување, а одговорните соодветно законски казнат. 

Македонците постојат повеќе од 7500 години и ќе продолжат да постојат.
Доколку бугарите и грците ги признаваа Македонците и нивните човекови права на нивните територии, денес немаше да имаме проблем со тие животни нецивилизирани. Со сопственa негација сакаат да не ''елиминираат'' како народ за на не постоиме и сакаат да ни ја украдат земјата, културата, историјата, јазикот и сé што е Македонско.

Затоа имаме потреба ние Македонците во Македонија да с гонат и кривично казнат и отстрнат од водење на политика, сите тие политичари кои кои ги игнорираат кршањата на човековите права на Македонците надвор од Република Македонија, како што е политички и цивилизиран обичај насекаде во светот. 
Тотално промашување на политиката на ''политичките измеќари'' во изминатите децении и ја ставија Република Македонија денес во зависна интернационална положба.
Од Македонскиот народ сакаат да направат народ од ''втор'' или ''трет ред'' во сопствената држава, иако Македонците с база на државата и државотворен народ на Република Македонија.  

          Власта не е способна да сé соочи и да ги реши проблемите на народот и лојалните граѓани на Македонија, напротив ги комплицира и влошува.

#ВЕДНАШ СТРУЧНА ВЛАДА.

         Македонија има потреба од политичар кој може да го поништи нечовечкиот договор од "нивици", попрецизно , сѐ што потпиша и ќе потпише дезертерот-терорист, треба да сѐ поништи, нѐ од комедијанти. 

Сѐ што донесоа, сѐ ќе им биде поништено.

Кај "сдс-дуи", поддржани од творот Сорос, мирни протести сé чисто губење време.

          Денот на ИЛ Ин Ден -  ИЛИНДЕН, бил секогаш жежок, посебно за непријателите на Македонија, кои секогаш го почуствувале "жешкото" на нивната кожа од древноста па низ вековите, до денес и понатака бесконечно.

Илинден Македонскиот древен празник треба да сé одбележува и со Спортски игри, освен културно, фолклорни, историски претстави.

ЗА МНОГУ ГОДИНИ ИЛИНДЕН, МАКЕДОНЦИ, КАДЕ И ДА СТЕ, СРЕЌНИ ИЛИНДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ, празникот на ИЛЕ Македонскиот бог на Сонцето, на битката кај Аронеја 338 година п.н.е., Крушевската Република 1903, Илинден 1944 година и ред други историски дела на Македонците. 

 

V

V

 

V

 

v

v

 

 

 

 

 

 

 

 

>

v
vv

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

v

v

VV

СРЕЌНИ ИЛИНДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ
 
МАКЕДОНИЈАAlexandroy MakedononМАКЕДОНИЈА
 

V

V

 

V

 

v

v

 

 

 

 

 

 

 

 

>

v
vv

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

v

v

VV

 
МАКЕДОНИЈАAlexandroy MakedononМАКЕДОНИЈА

МАКЕДОНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР

МАКЕДОНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР - ЊУ КАСТЕЛ - АВСТРАЛИЈА

МАКЕДОНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР - ЊУКАСТЕЛ - АВСТРАЛИЈА -

        Со секој ден што поминува, сѐ оддалечувате од првенствениот објектив.
Вашиот живот ќе помине во разврат, денгубење и акумулирање на безвредни материјални работи, без да направите нешто важно правенствено доблесно, за што вредело да сѐ живее, а сте имале прилика да го направите.

         Недозволиво и траги-комично е да Македонската античка култура и историја, биде "доделена" на грците кои се створени после 1835 година, бидејќи тие не се "антички" и нé се Македонци, тоа важи и за бугарите кои сé створени после 1878 година и останатите кои имаат намера да присвојуваат Македонско.
МАКЕДОНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР дела врз Македонскиот народ и дежавата Македонија.

 

V

V

 

V

 

v

v

 

 

 

 

 

 

 

 

>

v
vv

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

v

v

VV

НИКОГАШ СЕВЕРНА; СЕКОГАШ МАКЕДОНИЈА
 
МАКЕДОНИЈАAlexandroy MakedononМАКЕДОНИЈА

 

       Колку е нецивилизиран "договорот од преспа" можеме да с увериме и на дело.
Затоа тој нецивилизиран
и незаконски ерес треба ЦЕЛОСНО да с укине законски, што е можно поитно.

За измеќарите името на нашата татковина Македонија било "термин". Не е доволно само да се укине криминалниот "договор од преспа", бидејќи нашите "генијалци", пак ќе седнат да договараат работи за кои не се компетентни.
Затоа "дого-вирот- на проблеми",
н само што ќе се укине, нo треба и да с направи да политичарите, да н смеат да "договараат" такви "договори".

       Пратениците измеќари од "дпне" и "левица" и др. пратеници наместо да не ги примаа пратеничките мандати, го легализираа изборниот криминал на последните п. избори на криминалците од "дуи-сдс".

Што направиjа
, кој криминал го спречија? 
На видик уште по тешки криминалии.

Комедијанти.

Зошто воопшто ги прифативте пратеничките места и самите гледате, не ве бива. 
Само правите штета на државата со глумење "примерна" опозиција.

      Македонија може да биде каде сака, но со актуелните криминалци во високите политички институции не може, ниту има иднина или сегашност.

Нема сомнение во ЕУ може да влеземе како Македонци, но исто така нема сомнение, дека, не може да влеземе во ЕУ со актуелните криминалци, терористи и велепредавници, како политичари во високите политички институции во Македонија. Оправдување за безуспешен влез во ЕУ со децении на криминалците, терористите и велепредавниците, како политичари во високите политички институции во Македонија, е да криминализираат, тероризираат и предаваат во Македонија со децении. Македонскиот јазик, култура, народ и држава с Интернационално признати со децении наназад.
Криминалците, терористите и велепредавниците измислуваат само причини до леснa заработувачка со распродавање и омаловажување на Македонските национални интереси.

Криминалците, терористите и велепредавниците, знаат многу добро дека во ЕУ, нема егзистенција за нив и тие што ги поддржуваат.
Такви во ЕУ не се толерираат, затоа измислуваат безброј причини и пречки за неорганизирање на цивилизирано опшество за сите во Македонија. Спротивставување со сите сретства на кримино-терористичките организации од странство и нивните слуги во Македонија е морално и праведно. 
Не смееме да дозволиме криминалци и трерористи во политиката и јавниот живот, а со тоа да станат и пример на младите во Македонија, воедно и да го градат нашиот начин на живот.

Ние сме обврзани да креираме цивилизирано опшество.

Одиме насекаде со секого само под нашето
историско Име Македонија.

Наше право и обврска е да ги неутрализураме (затвор) криминалците, терористите и велепредавниците од високите политички институции на нашата држава Македонија.

       Изборите на дата 15/07/2020 во Република Македонија сѐ измама, нѐ ги признаваме. Сите тие така наречени ''пратеницѝ'' што ќе седнат во Собранието нa Република Македонија, с предавници на демократијата.

       Во Република Македонија, најголем проблем во опшеството, курупцијата и криминалот во високите политички институции на државата, од самата независност.       И на овие избори кои с одржаа на 15/07/2020, излегоа, ПОЛИТИЧАРИ КОИ CЀ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeтcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

     Ние Македонците, сé разликуваме од останатите, по културата, како на пример песните и ората, носиите, никој нема такви песни, софистициран ритам и стил на водење ора, носии со милениуми кај Македонците.
Ако некој има сомнение дека Македонците сé исти со некого, треба да изигра едно Македонско оро.

Македонското писмо ''македонска кирилица'' претставува совршенство од писмо, усовршено со милениуми, каде Македонците можат да сé пофалат со својот гениј, ''пишувај како што зборуваш, зборувај како што читаш''. 

      Македонците с најстариот народ и култура во Европа. Нема потреба да докажуваме за тоа на никого како во Европа, така и по светот.
Друѓите нека с докажуваат дека н потекнуваат од Македонија и Mакедонците, с разбира кој има потреба.
Не можете да кажете на дедо ви "сине", комични сте.

Македонија н е сиромашна затоа што не можат да с задоволат потрбите на народот, туку затоа што не може да с задоволи алчноста на политичарите во високите политички институции на државата.

V

V

 

V

 

v

v

 

 

 

 

 

 

 

 

>

v
vv

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

v

v

VV

НИКОГАШ СЕВЕРНА; СЕКОГАШ МАКЕДОНИЈА - 04.05.2020 МАКЕДОНИЈА
 
МАКЕДОНИЈАAlexandroy MakedononМАКЕДОНИЈА

c

       По паѓањето на фашистите од СДС - ДУИ, следната македонска влада, треба да изгласа геноцид врз Македонија, македонскиот народ, култура и историско наследство, кое ќе биде еднакво на антисемитизмот.
За жал, со актуелниот претседател на државата и раководството на "ДП*НЕ", до тоа нема да дојде, но, тоа н означува дека треба да с откажеме од борбата и да ги оствариме нашите цели во интерес за доброто на народот и Македонија.

ЧЕСТИТАМ, само напред

Медицинскиот персонал и структури во Република Македонија, имаат потреба од поголема помош од државата и доопремување на иститe со медицинска опрема и итн. 

Не може да с уништи целатa економија, да ги затворите сите дома и н сте сигурни како таа мерка навистина ќе влијае на епидемијата. Мерката на тотална блокада, сигурно, може да ја уништи економијата и животите на граѓаните да ги погоди полошо од вирусот.

       Владата и претседателот на Македонија да презедат итни соодветни преветивни мерки, за да храната: овошје, зеленчук и други сезонски прехрамбени продукти, бидат присутни и достапни ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ за граѓаните во ''специјално импровизирани пазари за таа намена'', во сите општини, за да им биде на достап на граѓаните на Република Македонија. 

      Во Република Македонија, најголем проблем во опшеството, курупцијата и криминалот во високите политички институции на државата, од самата независност. Криминалците стануваат политичари и легално, преку криминално делување на јавна политичка функција, стекнуваат енормно висок незаконски стекнат капитаал, на сметка на народот и државата. Таквите политичари н работат во интерес на народот и државата, туку ексклузивно за нивни личен интерес, а државните ресурси си ги присвојуваат на сите државни нивоа.

За ефикасна борба против криминалот во високите политички институции во државата, треба да с усвојат соодветни закони, некои од нив:

1. ''Закон за потекло на имотот на имотот на политичарите, воедно и на сите државни функционери''.

2. ''Закон за изборѝ'', каде кривично обвинети и помилувани лица за криминал и тероризам и лица под кривична истражна постапка, да н можат и да им биде забрането да излегуваат на политички избори за извршување на јавна политичка функција и дипломатскa функција за Република Македонија. За да на такви криминогени индивидуи им биде забранет пристапот кон било каква јавна политичка и дипломатска функција во интерес на народот и државата.

  Во Република Македонија с уште нема слобода на говор и движење, нема ''бизнис атмосвера'' за работодавачите без да бидат ''изрекетиранѝ'' од ''политичаритѐ'' на државните функции.

Сите влади на Република Македонија работеле и работат на штета на народот и државата.

       Изборот со 59 гласа на помилуваниот за тероризам Т.Џ. за претседатл на Собранието на Република Македонија незаконски и неуставн, затоа сите закони с незаконски и неуставни и с што има потпишано незаконско и неуставно и н важи и треба и ќе с поништи. 

''Законот за јазицѝ'' е донесен на неуставен и незаконски начин, не важи тој ерес.

        Coбранието и владата на Република Македонија според Уставот и законски н можат и н смеат да го менуваат Уставното Име, тоа   нашето историско - гeнeтcкo Име  на нашата држва - Република Македонија, без тоа Име сме ''0'', сите кои делувале во таа насока, ќе с гонат и сносат кривична одговорност.

      Објавување на закони, ''договорѝ'' и итн, во Службен Весник на Република Македонија, без потпис, а со тоа и без одобрение на претседателот на Република Македонија, кривично дело и тој закон, ''договор'', указ и итн н важи и треба и ќе се уќине, одговорните ќе с гонат и сносат кривична одговорност.

 

V

V

 

V

 

v

v

 

 

 

 

 

 

 

 

>

v
vv

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

v

v

VV

СОНЦЕТО НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СИЛНО СВЕТИ
 

v

       HЕПРИЈАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА НЀ ПРАВАТ ПЛАНОВИ, БИДЕЈЌИ, МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЀ  МЕНУВА.

ТЕМЕН СЀ ОБЛАК ЗАДАДЕ НА ВРВ НА ПИРИН ПЛАНИНА, НА ВРВ НА ПИРИН ПЛАНИНА, НА АЈДУЧКАТА РАМНИНА. 

ОРЕЛ ПОД ОБЛАК ЛЕТАШЕ ЦРВЕНО ЗНАМЕ НОСЕШЕ, ЦРВЕНO ЗНАМЕ НОСЕШЕ, НА ЗНАМЕТО ПИШУВАШЕ.

        ООН Е СЛУГА НА МАКЕДОНСКИТЕ ДУШМАНИ, ЕТНОГЕНОЦИДНИОТ КРИМИНАЛЕЦ АНТОНИО ГУТЕРЕШ ГО ''ОЗАКОНИ'' БЕЗ ДОЗВОЛА НА ПРЕЦЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НАРОДОТ ШТО ЖИВЕЕ ВО НЕА, CПРОТИВНО НА РЕФЕРЕНДУМОТ И ВОЉАТА НА НАРОДОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  КРИМНИНАЛНОТО И ГЕНОЦИДНО ДЕЛУВАЊЕ НА КРИМИНАЛНИОТ ГЕНОЦИДЕН ДИКТАТОР ЗАЕВ. 

ООН не дозволуваше зачленувње на Република Македонија под вековното, историското и yставното Име на Македонците. 
ООН го поддржа криминалниот и етногеноцид на Македонците, од самото основање, го поддржа криминалниот и етногеноцид на Македонците во денешана Северна и цела Грција за тоа ништо не прави. 

Дефинитивно Германија испадна и é голем негатор на Македонија и Македонскио народ. ''Договорот од Пресепа'', во кој сé негира сé што е Македонско, е креиран во САД, сé предпоставува дека, сé е организирано од Демокрадската партија, потплатено од Сорос, но, Републиканците, испаѓа дека биле, за. 

ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕФЕРЕНДУМ 1991 година.

ЗА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД според законот и Уставот на Република Македонија,
НЕ МОЖАТ ДА ОДЛУЧАТ TAKA НАРЕЧЕНИ ''ПРАТЕНИЦИ''  - КРИМИНАЛЦИ И ТЕРОРИСТИ ВО СОБРАНИЕТО НА РМ.

ОДЛУКАТА ВО СОБРАНИЕТО на ден 19/10/2018, ЗА СМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Ѐ КРИМИНАЛЕН ОБИД, НА КРИМИНАЛЕН НАЧИН ДА СЀ СМЕНИ УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

ТАА ОДЛУКА Е НЕЗАКОНСКА И НЕУСТАВНА,
Н
Ѐ ЈА ПРИЗНАВАМЕ И НЕМА ДА ЈА ПРИЗНАЕМЕ.

       Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

СИТЕ ''ЗАКОНИ'' донесени во неуставното делување на помилуваниот терорист и дезертер се неуставни, ќе бидат прогласени за неважечки и ќе бидат уќинати.

        Во кое цивиизирано опшество, или зедница сакате да ''влезете'' со помилуваан за криминал и велепредавник, како Премиер  и  помилуван за тероризам и дезертер, како Прецедател на Собрание?

За доброто и иднината на Македонската Држава помилуваните криминалци и терористи треба да се отстранат од водење на јавна политичка функција, АКО Македоннија сака да зачекори и стане една цивилизирана Држава.

Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ. КОЈ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ ГО ПРИЗНВАМЕ, КОЈ НЕ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ.

 

V

V

 

V

 

v

v

 

 

 

 

 

 

 

 

>

v
vv

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

v

v

VV

НИКОГАШ СЕВЕРНА; СЕКОГАШ МАКЕДОНИЈА - 17.06.2018 МАКЕДОНИЈА
 
МАКЕДОНИЈАAlexandroy MakedononМАКЕДОНИЈА

g

 

МАКЕДОНИЈА ИМА НАДЕЖ И СИЛА!

МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ!

 

       '' СЛАВАТА НЀ СЀ ПОСТИГНУВА СО ТУЃИ РАЦЕ ''  -  Василeoc  АЛЕКСАНДАР   МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vv

 
 
 

 

 BACИЛEOH  МАКЕДОНOH

MAKEDONON

vv
MAKEDONON

MAKEDONON

Гордеј с Филипе, славен Василeoc наш Македонон,
Pадувај се Македонијa, земјo нашa најмила,
зoшто ти си татко на Александар,
а ти се викаш негова татковинa.

Каде е вода текла,... пак ќе тече,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, така рече.


Алекcандрoj Македонон е Македон,
Македон е Алекcандрoj Македонон, OH, OH.
Еј, да знаете, Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, ние Македонците не даваме.
Од Македонија и Алекcандрoj Македонон славeн Василeoн Македон, нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја најмила уважуваме.
Македонија, земја најмила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.

a

 

 

М А К Е Д О Н Ц И, ГЛАВАТА ГОРЕ

М А К Е Д О Н Ц И  ГЛАВАТА ГОРЕ!... Цврсто да застанете на нози и борeте се за она кое праведно ви припаѓа,...  ПОВЕЌЕ

 

 

 

 

Makedonian Sun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

МАКЕДОНИЈА - МАКЕДОНЦИ - МАКЕДОНДСКИ ЈАЗИК

  МАКЕДОНИЈА - МАКЕДОНЦИ - МАКЕДОНДСКИ ЈАЗИК

Единствениот пат за Македонскиот народ е цврсто: ''Насекаде со секого - Македонија - Македонци - Македонски јазик'',.. ПОВЕЌЕ

 

МАКЕДОНСКО НЕ ДАВАМЕ

  МАКЕДОНСКО НЕ ДАВАМЕ

Татарското "јазичество", мора да се стави во учебниците, така децата и бугарофилите, нема да имаат повеќе сомнение дека бугарите се лажговци и нова нација, а татарите во денешна Бугарија, некогашен Паристрион, го презеле Македонскиот јазик, писмо и христијанство по насилен пат,.. ПОВЕЌЕ

 

МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ПИСМЕНОСТ

  МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ПИСМЕНОСТ

Македонскиот јазик не е "дијалект" на никој современ јазик, туку другите "словенски јазици" се дијалекти на старомакедонскиот јазик, ние Македонците сме најстариот постоечки народ во Европа,... ПОВЕЌЕ

 

 

BACИЛEOC МАКЕДОНОН ФИЛИПОЈ

  BACИЛEOC МАКЕДОНОН ФИЛИПОЈ

Во чест на нашиот Македонски владетел василеос Филип Македонски, издаваме веб книга,... ПОВЕЌЕ

 

НЕЦИВИЛИЗИРАНИ

  НЕЦИВИЛИЗИРАНИ

Колку е нецивилизиран "договорот од преспа" можеме да сé увериме и на дело.
Затоа тој нецивилизиран и незаконски ерес треба ЦЕЛОСНО да сé укине законски,
.. ПОВЕЌЕ

 

''ТОРОНТО СТАР'' ЗА МАКЕДОНЦИТЕ

  ''ТОРОНТО СТАР'' ЗА МАКЕДОНЦИТЕ

Канадскиот весник „Торонто стар“ во подолг натпис насловен „Владата забрануваше употреба на јазик што не постоеше, ''Зошто некои потомци на етничко малцинство во Грција сè уште го чуваат својот идентитет во тајност“, се осврна на положбата на Mакедонското малцинство кај јужниот сосед на Македонија,... ПОВЕЌЕ

 

МИСТЕРИИ

  МИСТЕРИИ

Мистерии за првиот државен грб на Македонија после долги векови ропство и загуба на териториите на Манастирот Прохор Пчински,.. ПОВЕЌЕ

 

 

ОВА Е МАКЕДОНСКОТО ПИСМО КОИНОН МАКЕДОНОН 

  МАКЕДОНСКОТО ПИСМО КОИНОН МАКЕДОНОН

Азбуката опстојува горе долу, уште од 800-та година п.н.е., време кога на Македонскиот престол бил владетелот Коин и така во чест на неговото име, азбуката е наречена по неговото име - КОИНОН МАКЕДОНОН,... ПОВЕЌЕ  

 

ИСТОРИЈА НА БУГАРИЈА

  ИСТОРИЈА НА БУГАРИЈА

Бугарија како држава за прв пат официјално е спомната и основана 1878 година, попрво како Кнежество Бугарија - Вазална држава на Османлиското Царство, под водство на Александар 1, кој не бил ''бугарин'' туку странец,... ПОВЕЌЕ

 

ИСТОРИСКИ БЕЛЕШКИ

  ИСТОРИСКИ БЕЛЕШКИ

Како најистакнати антидржавни странски криминални полититички организации сé: Сорос фондацијата, Брикингс институт од САД и Фридрих Еберт од Германија,... ПОВЕЌЕ

 

СТРАТЕГИЈА НА РАЗВОЈ НА МАКЕДОНИЈА

  СТРАТЕГИЈА НА РАЗВОЈ НА МАКЕДОНИЈА

Нема ништо лошо ако грѓаните со своите соларни панели во летото се приклучат директно на електричната мрежа и со тоа да контрибуираат во произвотство на електрична енергија, а пота да бенефицираат ,... ПОВЕЌЕ

 

 

HИKEJA
БОЖИЦА НА ПОБЕДАТА

  HИKEJA

Никеја е античка Mакедонска божица на победата,... ПОВЕЌЕ

 

''Makedonia,, = Македонија

  ''Makedonia,, = Македонија

Да помогнеме на Државната администрација на Република Македонија да си го напише името правилно на латиница, за да странците и нашите, го читаат и фонетски изговараат правилно нашето Македонско Име,... ПОВЕЌЕ

 

КАМЕНОТ ОД РОЗЕTА

  КАМЕНОТ ОД РОЗЕTА

Каменот од Розета е дефинитивно и ''црно на бело'', по прецизно ''изрежано на карпа'', дека ''античките'' Македонци и сегашните зборувале еден ист јазик.,... ПОВЕЌЕ

 

Цар САМОИЛ

  МАКЕДОНСКИОТ ЦАР, САМОИЛ

Bо времето на македонскиот цар Самоил не постоела држава под името”Бугарија”. Таа тогаш мала државичка го носела името “Паристрија” и тоа име суштествувало се до 1878-та година.... ''СО ТОА ШТО НА МАКЕДОНСКИОТ ЦАР САМОИЛ МУ ДАРУВА ЗЛАТНА ЦАРСКА КРУНА И ПАТРИЈАРШИСКО ДОСТОИНСТВО'',.. ПОВЕЌЕ

 

 

''Крадци на туѓ труд''

  ''Крадци на Tуѓ Tруд''

Нашите уметнички дела, кои ние ги создаваме, со макотрпна работа, сé за да ние сé финансираме преку наши производи, а нé прилагодени од ''крадци на туѓ труд'', за нивни комерцијални профити и итн., без наше знаење и одобрение,... ПОВЕЌЕ

 

ЧАС ПО ИСТОРИЈА 

  ЧАС ПО ИСТОРИЈА (2)

Cамо Македонците, останале до ден денес како Македонци.
Има одредена група на македонски племиња кои преминале во други народи, тоа некои и самите си го декларираат, дека потекнуваат од македонците
,... ПОВЕЌЕ

 

КОЈ ГИ ОРГАНИЗИРА ПРВИТЕ ОЛИМПИСКИ ИГРИ???

  КОЈ ГИ ОРГАНИЗИРА ОЛИМПИСКИTE ИГРИ

ВО ЧЕСТ НА ПОБЕДАТА ВРЗ ПЕРСИЈА И ОТСТРАНУВАЊЕ НА ПЕРСИСКАТА ОКУПАЦИЈА ВРЗ МАКЕДОНИЈА, Mакедонскиот владетел АЛЕКСАНДАР ПРВИ ГИ ОРГАНИЗИРА ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ НА,.. ПОВЕЌЕ

 

 

ЧАС ПО ИСТОРИЈА

  ЧАС ПО ИСТОРИЈА (1)

Македонскиот владетел Василеон Александар Македонски нé може да сé именува како ''грк'', бидејќи во негово време НЕ ПОСТОЕЛЕ ''грци'', а Грција како држава за прв пат во историјата се појавила после 1830 година. Данајците со потекло од Африка, сродниците на аѕејците од Аѕена (данајска), Аѕена (данајска) Аѕеника (идна Атика, после 40 п.н.е. ), Полуостровот на Ѕе (иден Пелопонез после 40 п.н.е.), немаат никаква врска со Македонците, но таму не биле сите ''сродници на. аѕејците/данајците'', таму имало и ''илоти'', домородно неасимилирани,... ПОВЕЌЕ

 

 

ОПЕРАЦИЈА ЦИВИЛИЗАЦИЈА

  ОПЕРАЦИЈА ЦИВИЛИЗАЦИЈА

Не треба да станеме цивилизирани за ЕУ, туку за нас, самите и треба да се ослободиме од корумпираните политичари,... ПОВЕЌЕ

 

 

Изборот на Џафери целосно неуставен: СДСМ не обезбеди ниту уставно-правни услови ниту мнозинство

  Bистинските Македонци

''Сите овие настани се завеса низ која лесно гледаат вистинските Македонци, кој не гледа утре нема да биде Македонец и ќе се разбуди како северно жител, граѓанин на нечија територија. Мора да знаат дека нема да се откажеме од нашите барања, тие се нови избори, легитимитетот е на народот и тој ќе решава, нема повеќе туѓи химни во нашата земја и да живее Македонија'', порача Дамовски,... ПОВЕЌЕ

 

САКАМЕ ДА ГО УЧИМЕ НАШИОТ МАЈЧИН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

  САКАМЕ ДА ГО УЧИМЕ НАШИОТ МАЈЧИН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

Македонците од соседните земји препуштени САМИ НА СЕБЕ,.. ЗАПУШТЕНИ и тоа со закон од 1995, од Р. Македонијa,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

Населување на Албанците во Македонија

  Населување на Албанците во Македонија

Цариград, (Ромеја - Источнaта Римска Империја - Вториот Рим) со цел да го разбие етничкото единство на Македонците, во нивната татковина населил туѓи колонисти,.. ПОВЕЌЕ

 

 

 

Колиме по заповед на кралот!

  Колиме по заповед на кралот

Грчката војска влегла во селото на 23 јуни во пет часот попладне, веднаш собрале 60 селани, ги однеле во блиската корија и ги убиле. Истата ноќ цело село ечело од писоците на жините и девојките што грчките војници ги силувале до смрт: Со свои очи видов како ја обесчестија снаата на ... дванаесетгодишната ќеркичка на ... и жените беа врзувани по три, беа тепани и фрлани под нозете на коњите,... ПОВЕЌЕ

 

 

АPИCTOTEЛ МАКЕДОНСКИ

  АPИCTOTEЛ МАКЕДОНСКИ

Онa сме што постојано го правиме. Затоа, моќта за контрола на нашата работа може да ја контролира нашата карактеристика, моќта за контрола на нашиот карактер е моќта за контрола на нашиот живот,... ПОВЕЌЕ

 

КАКО НА НЕБОТО ТАКА И НА ЗЕМЈАТА

  КАКО НА НЕБОТО ТАКА И НА ЗЕМЈАТА

Ако локалитетот близу Свети Николе, посветен од древни времиња на Божицата Мајка Ма, богот СЕ и нивниот син Македон, е важен,... ПОВЕЌE

 

 

 

БЕЗ, Македонија, нема забава - ''No, Makedonia, no party''

  БЕЗ, Македонија, нема забава

Знамето на Древниот Лав, најпосле ќе се се издигне над Македонија,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

Осквернавија на моштите на Филип Македонски

  Осквернавија на моштите на Филип Македонски

Kоја е таа садо-мазохистичка потреба да се изложат јавно посмртните останки на славниот Mакедонски Bладетел и татко на Mакедонската нација, како туристичка атракција,... ПОВЕЌЕ

 

 

Св. Кирил и Методиј

  СЛО ВЕН = СЛОВО BЕНЕТО

По прецизна итерпретација на зборот СЛОВЕН е: СЛОВО BЕНЕТОСЛО ВЕН = СЛОВО BЕНЕТО - тие што го зборуваат јазикот на Венетите, биле браќа родени во,...  ПОВЕЌЕ

 

КЛЕОПАТРА СЕДМА ФАРАОН НА ЕГИПЕД

  КЛЕОПАТРА СЕДМА

Плутарх запишал дека мајчин јазик на Клеопатра бил “македонскиот јазик”! “Беше вистинско задоволство да се слуша звукот на нејзиниот глас со кој, како инструмент со многу жици, таа преоѓаше од еден јазик во друг, така што имаше само,... ПОВЕЌЕ

 

 

ОЛИМПИЈА - ВАСИЛЕВНА НА МАКЕДОНИЈА

  ВАСИЛЕВНА НА МАКЕДОНИЈА

Олимпија е ќерка на Молосиаскиот владетел Неоптолемеј ВТОРИ, кои се сметале за потомци на Ахил. Првичното име и било Поликсена, но во детскиот живот го носела името,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

Осквернавија на македонските гробници

  Осквернавија на Mакедонските Гробници

Осквернавија на македонските гробници од страна на грчките археолози продожува....... ПОВЕЌЕ

 

 

НЕКОИ ВАЖНИ РAБОТИ ЗА ХЕЛЕНИТЕ

  ''ХЕЛЕНИТЕ'' тоа било религија, НE НАЦИЈА

''Xелените'' с луѓе од античкиот период кои го обожавале Богот на Сонцетo, значи тоа било религија, како денес христијанството, НЕ НАЦИЈА. Значи во таа религија од античко време која денес н постои, тие луѓе верувале и го обожавале, ''Xелените'', ''ХЕ ли ос'', с латинска измислица...  ПОВЕЌЕ

 

ИСТОРИЈА НА ГРЦИЈА - ХЕЛАС - ЕЛАС

  ИСТОРИЈА НА ГРЦИЈА

Грција или Хелас ЗА ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА Е СТВОРЕНА 1829 ГОДИНА со помош и заштита на Франција, империјалистичка Голема Британија и империјалистичка Русија  ПОД ВОДСТВО НА КРАЛОТ ОТТО  од Вителсбах, Принц од Бавариjа,...  ПОВЕЌЕ

 

 

КИРИЛИЦА

  КИРИЛИЦА

Мора да се потенцира дека кирилицата НЕ е создадена од учениците на Кирил и Методиј. Причините за тоа се многу едноставни, тие од почит кон своите учители ја задржале глаголицата во Охридската школа,...  ПОВЕЌЕ

 

 

 

МА - КЕ

  МА КЕ ДОН И JA

ЛЕГЕНДАТА за почетокот на Македонија.  БОГОТ на Сонцето ИЛЕ заљубен во Богињата МA спaѓа на земјата и се соединува со Богињата МA,... ПОВЕЌЕ

 

 

ОПШТИНА ВИНИЦА - МАКЕДОНИЈА

  ОПШТИНА ВИНИЦА - МАКЕДОНИЈА

Првите траги од постоење на населени места во Виничко датираат од железното време (од 7  до 6  век пр.н.е.),...  ПОВЕЌЕ

 

МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА

  МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА

Зад Олимп е Македонија и вие морате да го дадете животот за да ни ја вратите повторно таа земја во нашите пазуви, ако одбивате да го дадете животот во името на Елада, тогаш останете во Атина и живејте како просјаци,...  ПОВЕЌЕ

 

 

МАКЕДОНИЈА -   ЦЕНТРАЛНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

  ЦЕНТРАЛНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

Нашата храбра војска со чест ја исполнује својата света задача. Секаде каде што гази бербатната фашиска чизма таја води безмилосна борба за избркуење на окупаторот и неговото потполно уништуење,...  ПОВЕЌЕ

 

 

 

МАКЕДОНЦИТЕ ПОД СPПСКА ОКУПАЦИЈА 1912 - 1941

  МАКЕДОНЦИТЕ ПОД СPПСКА ОКУПАЦИЈА 1912 - 1941

Mајорот Воин Поповиќ, придружуван од една чета четници, припадници на организацијата „Црна рака”. Воин Поповиќ повторно им ставил до знаење на граѓаните на Велес дека треба да се прогласат за Срби,... ПОВЕЌЕ

 

 

МАКЕДОНСКИ ВИЦОВИ

  МАКЕДОНСКИ ВИЦОВИ

Oди партиски функционер од ДП'НЕ на митинг и пред народот,...  ПОВЕЌЕ

 

Што го Aлкализира Tелото?

  Што го Aлкализира Tелото?

За жал с уште не с знае, како се ''подмладува - чисти телото'', но со правилна иcxрана и начин на живот, може да с забави стареењето,...  ПОВЕЌЕ

 

 

ЧЕСТИТАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ И МАКЕДОНОН

  ЧЕСТИТАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ И МАКЕДОНОН

БИДЕТЕ ОРИГИНАЛНИ и честитајте со ''ГИФ'' честитка Нова Година, Бадник и Македонска Античка Нова Година'', на Македонија е СE и МАКЕДОНОН,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

МАКЕДОНИЈА Е СЕ ЈУТЈУБ

  МАКЕДОНИЈА Е СЕ ЈУТЈУБ

ПОСЕТЕТЕ НЕ И НА ЈУТЈУБ КАНАЛОТ, за дополнителни информации,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Македонон Александрој  и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

'' ,.. КОЖАТА ЛАВОВСКА ОД КРВ, ЌЕ СКАПЕ ОД КРВТА И ЌЕ СЀ СТОРИ ПАРЧИЊА.

КОЛКУ ГИГАНТИ, ТОЛКУ ЌЕ СЀ НАПРАВАТ ЏУЏИЊА, ТОЛКУ АРАМИИ, ШТО ЌЕ КРАДАТ И ЌЕ ЈА РАСИПУВААТ КОЖАТА ЛАВОВСКА.

СИТЕ ЌЕ ЈА САКААТ, СИТЕ ЌЕ ЈА ГАЗАТ, ЕДЕН БУДАЛА ОД РАЃАЊЕ ЌЕ ЈА БАРА.
ПУРПУРОТ ЌЕ СЕ ИСКИНЕ И ЌЕ СЕ НАПРАВИ ВАЛКАН ОД КРВТА И КАЛТА.
БЕЗОБРАЗНА ВОЈСКА ЌЕ ГО ГАЗИ УЧЕНИОТ ЧОВЕК, А ЖЕНАТА ЗА УСРАМУВАЊЕ.

НА ПОП ЌЕ ГО ДАДАТ ПУРПУРОТ ЗА ЛАЖЕЊЕ.
ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА ЌЕ СЕ КОЛАТ И ЌЕ СЕ НАДЕВААТ НА РAЖЕН.
СИНОТ НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ СМЕЕ И ЌЕ СЕ СМЕАТ ДО НЕГО.

ЌЕ МОЛАТ И ЌЕ ПЛАЧАТ, СО НОЖОТ НА ТАТКО МУ, ШТО МУ ОСТАНА, ЌЕ МАВАAТ ВО ТЕМНИЦАТА.
ТРИЕСЕТ И СЕДУМ ДЕНА ЌЕ ПОМИНАТ КОГА ВИДЕЛОТО НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ УГАСИ И ПУРПУРОТ (СОНЦЕТО) ШТО ГО МИНУВА СИНОТО ВИДЕЛО НА НЕБОТО, ЌЕ СЕ ВРАТИ И ЌЕ ГО СТОЛИСА ВЕКОТ.

СКАПАНОТО СО ОГАН, ДЕЦАТА НА БОЖИЦАТА МАЈКА ( ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА), ЌЕ ГО ИСЧИСТАТ БОЛНИОТ ВЕТAР.

ЗОШТО 1000 ГОДИНИ СЀ КАКО ДЕНОТ ОД ВЧЕРА. ТУКА СЕ ИСТИТЕ ПОВТОРУВАЊА НА ВРЕМЕТО КОЕ СИ ПОМИНУВА, А ОСТАНУВАШ ТИ, КАКО ФЕНИКС  СЕ ПОВТОРУВАAТ  ОД ПЕПЕЛТА, КАКО ДУХ И КАКО РАЗУМ ВИСТИНСКИ ВО ДАЛЕЧИНАТА....''

 

 

На ден 03 / Ma / 2009, е конструирана страницата на Македонија СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и с смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 16 / Жустар / 2016, е конструирана peзepвнaтa страница на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во слободниот дел на Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да с запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и поттик на искажување HO и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 *** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил адреса: info@makedoniaese.com

 

 

vvv

МАКЕДОНOH

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

MAKEDONON

MAKEDONON
MAKEDONON
MAKEDONON
MAKEDONON
 МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ

 

.__VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON__
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНOH И МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonon.com, info@makedoniaese.com, info@makedonijaese.com

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  V

  MAKEDONON MAKEDONON
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.