v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

 лавот од Амфипол  

 

            Осквернавија на македонските гробници од страна на грчките археолози продожува.... стасаа и до Амфипол, тврдат дека го откриле гробот на слвниот македонски владетел Александар Македонски, ма можеби ќе испадне на неговта жена василевна Роксана.

Трѓично е тоа што сите натписи на македоски јазик што се пронајдени во македонските гробници се уништени од страна на грчките археолози, па со сигурност веќе и тука истата судбина ја имале и овде.

Уште по трагична е и пофалбата за наведоното ''откритие'' од страна на некои македонски археолози.

 

Сите познати антички гробници во денешна Грција се на север од планината Олимп, никако на југ, (гробницата на Агаменон во Микена е фалсификат, тоа ќе го потврди секој сериозен археолог), ма тоа е и лоѓично бидејќи македонците ги закопувале своите починати, додека друѓите народи под преминот Термобили и островите ги гореле и рсфрлале,.. уште еден доказ дека македонците биле различни од народите под преминот Термобили

 

гробницата е најверојатно ограбена и во 1916

каде ги прoнајдовте овие археолошки дела?

Bо античката гробница се пронајдени човечки коски кoи потекнуваат од најмалку пет лица, вклучувајќи и една постара жена и бебе.

Во ископувањата во Амфипол е пронајдена голема, засводена гробница, украсена со мермерни статуи и сфинги и млади жени, како и добро сочуван поден мозаик.

Cе наведува дека коските пронајдени во гробницата и припаѓаат на жена постара од 60 години, новороденче, двајца мажи на возраст од 35 и 45 години и уште една повозрасна личност, но не е позната нејзината возраст.

Гробницата датира од 325 година пред новата ера, две години пред смртта на Александар Македонски нашиот славен Васил Македонски.

Има назнаки дека гробницата веројатно била полна со драгоцености, ограбена уште во дамешни времиња, недолго после периодот во кој е изградена и грижливо потрупана за да биде заштитена.

Aнализа на 550 остатоци пронајдени во гробницата, истражувачите од пронашле останки од пет лица и едно животно. Станува збор за скелет на жена, на возраст од 60 години, двајца мажи од 35-40 години, новороденче, лице кое е изгорено како и коњ.

 

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.