v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

  08/ Беритас / 2018 Македонија 

 

НЕПРИЈАТЕЛИ  И  ПРИЈАТЕЛИ   HA  МАКЕДОНИJA

 

         Секој Македонец кој е За Македонија, треба да биде запознает дека:

             НЕМА поголеми негатори на Македонија, кои решиле да го обноват Источно Римско Царство, по втор пат, со седиште на Костинтинопол, од:

           Монархијата на Холандија, кралицата мајка потекнува од благородници од Западното - Свето Римско Царство и кралот Александар ( го носи името, но го негира народот на Александар ), нејзиниот син, го контролираат финансиското ''царство'' на Родшилд, НАТО, судот во Хаг. Зошто Обединетото Кралство ''бега'' од ЕУ?.

          Монархијата на Двете Сицилии, кои беа протерани и од Сицилија од страна на Норманите, која потекнува од ''загубеното'', од остатоци на некои благородници од Источното Риммско Царство, кои после пропаста си имаат избрано нивни ''водач'', ( дали се потомци на Андроник 3-ти, со сигурност имаат крвни врски со Австриски благородници, преку постарата сестрата на Антониета ) и се населиле во Наполи. Тие преку свои организации: Масонерии ( ''Либертас''), мафијашки организации, во Италија скро сите поважни мафијашки организации се под нивна контрола. 1943 се имаат ''договорено'' со Демократите од САД, преку мафијата на Лаки Лучијано, така Американците се истоврија во Сицилија, но по вториот пат, нивниот прв пат беше неуспешен. После договорот (предаството, е да пред тоа беа со нацистите) од 1943, Наполетанската ''организација'' навлегува на ''голема врата'' во високото опшеството во САД. 

          Организации кои се под контрола на ''Наполетанската организација'' во Македонија е бифшата КПМ, Комунистичката Партија на Македонија, сите екс агенти на УДБА ( со се Тито, сега знаете зошто Македонските партизани наместо на Солун, беа испратени на Срем, а тие кои беа за Обединување на Македонија завршија стрелани или во затвор ) во Македонија, контролираат голем број на политичари и организации во РМ, како голем број на политичари од поголемите партии: ВМРО-ДПМНЕ, ВМРО-НП, СДСМ, ДУИ,...

Помилуваниот дезертер - терорист, Талат Џафери од ДУИ, бил агент на УДБА, за кој работи сега Џафери? 

Со влез на терористите од 2001, во високите институции на Македонската Држава, постојано се ''поткопуваат темелите на Република Македонија.

Прецедателот на РМ,  Иванов, веднаш по неговиот избор во првиот мандат, му напишал писмо на тогашниот Прецедател на САД, Обама, дека е на негово располагање и за компромис околу Уставното Име на Република Македонија, а од секугаш вели дека тој ''додека е тој Прецедател на Р. Македонија НЕМА смена на Уставното Име на Република Македонија'', но сепак е за ''верен'', компромис. Која е причината што несакаат да се ''реши'' тој проблем, е евидентно досега сите Ппрецедатели на држава и влада на Р. Македонија, биле за компромис.... сите до последен. 

Монархијата во Шпанија примила заштита за време на Шпанската Граѓанска војна, воено потпомогната преку Мусулини , ''il Re'' и нацистите, а е обновена со помош на ''Наполетанската организација'', потоа преку генерал Франко, но поради некоја причина ''Rey'' на Шпанија со сигурност не сакал да му ''попуваат'' во неговата држава, се одделил од ''Наполетанската организација'', па ''Наполетанците'' сакаат да му отцепат делови на неговата Монархија. Нај веројатно заради некоја жена,... 

           Имам гледано историски емисии на италиjанската историска телевизија, каде'' il Re'', пишува: ''io sono solo fantoccio'', - дека е играчка (кукла), истото го пишува и Мусулини,... играчки на кого? 

Односите со ''Наполетанската организација''  и со  Кралицата на Обиденетото Кралство во моментот не се добри, тоа е добро, за Македонија.

''Наполетанската организација'' ја поддржува традиционално само Демокрадската Партија во САД, но има и свои луѓе кои шпиунираат, во Републиканската.

Oва е дело на ''Наполетанската организација''.

Кралот на Југославија и Грција во Англија 1942, прават Југословенско-грчка Федерација, комунистите само го следат нивниот пример.

Било која влада во Албанија и Грција е под контрола на ''Наполетанската организација, за жал и во Р. Македонија.

Бојко Борисов, премиерот на Бугарија со неговата ''Организација'' ( верниот телохранител на Тодор Живков) е под ''контрола'' на ''Наполетанската организација'', но има оддлични ''врски'' и со ''Gin Rosa'' (од тука договорот за ''добрососедство'')  и други, типичен пример, ''на каде дува ветрот, натаму'',  додека Прецедателот, оној пилотот, не, тој е во оддлични односи со,... 

Последниот неуспешен ''преврт'', во Турција беше организиран од страна на ''Наполетанската организација''.  

          Ватикан, со неговите заштитиници - Крстоносците, не е во добар однос со ''Наполетанската организација''. Политичари и јвни личности се под влијание на Ватикан, како во РМ така и надвор. На Ватикан преку ''агентите'' на ''Наполетанската организација'', Монархијата на Холандија и се препишуваат дела, за кој Ватикан не е одговорен. Немојте да мислите дека признавањето наа Уставното име на Mакедонската Држава од страна на Малта, која постојано е удаp на ''пиратите'', падна од небо, а за тоа немаат осет политичарите во Р. Ммакедонија.

         Денешна Русија има своја организација, позади Владимир Путин, пријател на Република Македонија, има некој друг, некој ''Сталин''. Владимир Путин Рускиот Пецедател, упорно но без успех, се обудува да ѓи придобие ''зависниците'' на ''Наполетанската организација''и Монархијата на Холандија во Македонија.

Мосад и Илуминатите се окупирани во нивни работи, па не ѓи интересира многу за Македонија, но постојно се саботирани од ''Наполетанската организација'', Монархијата на Холандија. Односите помеѓу Македонија и Илуминатите се постојaно  саботирани од ''Наполетанската организација'', Монархијата на Холандија и пошироко.

Најверојатно Прецедателот на САД, нема време за малата Македонија.

Трамп беше само ''инструмент'' на непријателите, се покаја кога беше касно, Трамп беше пасивен поддржувач на политиките на Меркел, се мисли на тоа.

Не знаеле ништо, од САД, што се случува и што прават бирократите на САД во Европа и Р. Македонија.

Пожар во Генералштабот на АРМ - Нема повредени лица (29/04/2017)

Хојт Ли, , успеа ли, да ''издејствува'' средба со Прецедателот на Република Македонија - Иванов. 
Ќе видиме, Прецедтелот,.. негираше средба пред некој ден,.. но откако му се ''запали'' пpeд два дена под несреќни околности Генералшатабот на АРМ, а му организираа и државен Удар во Собранието, во четвртокот. 

Ма каква среќа во несреќа, Хојт е тука, тој ќе реши СЕ, да не беше испланиран, овој циркус во четвртокот, за ''пироманот'', пардон ''миротворецот'' Хојт?

01/ Ма / 2017

27 / Артемидион / 2017

Патриотите на Македонија нa 17 / Панон / 2018, не, беа опасни за никого

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА БРУТАЛНОСТ, со блиндирано возило против голоракиот народ

17 / Панон / 2018

Може во НАТО и со Уставно ИМЕ

 

      Само забележуваме ѝ порано, дека доколку се сакало, сè можело.

Предавниците сè обелоденети.

Може во НАТО и со Уставно име, уште во Ауден (Декември) 2017 година, но  криминалните политичари од Република Македонија, предпочитуваат да се служат со расипаните навики, а тоа е да крадат, лажат и да го предадат Македонскиот народ.

Долниот Дом, на Парламентот на Обединетото Кралство, изглaсa резолуција, да Македонија сé прими во НАТО, под Историското и Уставното Име.

Tвopeцoт нa "ДОГОВОРОТ од Преспа'' е др. Аманда Слоат на институтот Брукингс. Димитров, Козијас, Ципрас и Заев само ''проголтаа'' тоа што им беше сервирано.

19/02/2020

''Подмачкано'' со американски долари

Телефонски разговор измегу Буш постариот и Мицотакис 1992, за поттик околу смена на Уставното Име на Репулика Македонија.

 

  23 / Арон / 2018   Македонија

     "ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА" è ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ, кој преку незаконскиот ѝ неустсвниот "КОНСУЛТИВЕН РЕФЕРЕНДУМ", терористите САКААТ да ја укинат МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.

"Договорот од Преспа" е нецивилизиран акт, НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ мора и може да сè поништи: 

а) нема потпис од Прецедателот, 

б) Името на државата нè може да се менува во Собранието, 

с) Договорот е потпишан од неовластен функционер. 

Со кој авторитет двојца нецивилизирани "укинуваат" народ.

Референдумот за ратификација на ''Преспанскиот Договор'' беше неуспешен, целата процедура за негова ''активација'', во Република Македонија е незаконска.

Заев, помилуван криминалец, сака на криминален начин да го ''протурка'' криминалниот договор, кој е од енормна штета за Македонската Држава, народ и лојалните грагaни.

Имал ли право народот на 27 / Артемидион / 2017.

Траги - комедија

КОНСУЛТИВНИОТ РЕФЕРЕНДУМ НЕ ПОМИНА, одлуката не е усвоена

ОН лицемерите, 2009 година ги најде Mакедонците но, ништо не направија. 

Антонио Гутерес  Прецедателот на ОН и грешникот Метју Нимиц, се луѓе на ''Наполетанската организација'' и Монархијата на Холандија, Сорос, работи за Ротшилд, а Ротшилд за Холандската монархија. 

      После глупоста најверојатно подбоцнати од ''Наполетанската организација'', владата на Л. Георгиевски го признава Тајван, испровоцирани ''Тонг'', тие им испраќаат оружје на терористите поддржани од грешниците во 2001, така ''омекнати'', Македонците, Стопанска банка птпаѓа дод доминација на Ротшилд - Монархијата на Холандија,  Tерористите  во високите институции на Македонската Држава,  кои постојано ги ''поткопуваат темелите на Република Македонија, радиоктавен отпад од Италија, на Дрисла, со постредство на ''narco boss'' Е. Рама од Албанија. 

Немојте да мислите дека нацистите, ''изумреле'',.. 1945,.. нивниот бизнис претежно е телекомуникации, енергетика, прехрамбена индустрија во Македонија.

Арапите,... немојте да мислите дека се тука заради јаболките од Преспа.

      ''Бугарофилите'' (Македонци кои станале бугари) во Бугарија и Македонија преку свои организации, ги има повеќе, една од нив е: Тодор Александров - убиен по наредба на царот бугарски и нивниот тогашен ''Воен Сојуз'', материјални убијци биле македонци,  постојано работат на дестабилизација на Република Македонија со финална цел припојување на Република Македонија кон Бугарија. 

      Грција (Грците немаат нивен став, тие се пиунки) преку своитe ''гркомани'' платеници на ''Наполетанската организација'' и Монархијата на Холандија постојано работат на дестабилизација на Република Македонија со финална цел смена на Уставното Име на Република Македонија, порано беше делба на Р Македонија. Грчката армија која ''застарува'' и заостанува зад Турската, турците веќе имаат ''веќе имаат свој Ф 22'', C-400, значи грчката армија е формирана и екипирана за да ја нападне и ''освои'', Турција, по прецизно да го ''ослободи'' Костинтинопол, но таа ''застарена'' идеа веќе не ја ''споделуваат'' грците, на грците им е  прекрасно со ''hellas''.

Тие од Генералштабот на АРМ, на чело со Прецедателот, врховниот командант, ''спијат'' или не и даваат пари да си купат соодветно вооружување.

    Србите, cрбоманите, знаат, и треба да знаат, дека ако ги ''снема'' Македонците во Република Македонија ќe ги снема и нив. Има една траги комична ситуациија, и србомани земаат бугарки пасоши, за да отидат во странство и запечалат.

Ердоган сака да ја шири неговата политичка партија кај, нас,.. а не си ги гледа ''болвите'' кај него.  

      Која е причината што Меркел, не може да формира влада? ,.. за тоа не ме интересира. Но треба да се знае Ангела Меркел, ''Наполетанската организација'' и Монархијата на Холандија се сојузници, тие се тие идеатори на ''Тиранската Платформа'', уште 2009 германската Амбасадорка ги ''труеше'' студентите во Македонија, co ''двојазичност на цела територија'', ''Северна'', ''во ЕУ 2020'', ( Јункер деновиве ја демантира, нема ЕУ пред 2025, а потоа ќе видиме, колку сте се реформирале), 

03 / Жустар / 2018

      Хан: 2025 година не е фиксен, туку симболичен датум за проширување на ЕУ

,... а се со цел да се ослабне Македонската нација. Албанците се само инструмент еднаш на едните или на друѓите непријатели на Македонија, ''нарко босот'', Еди Рама се фали дека било тоа негово дело, тој не може ни да отиде во тоалет без дозвола, значи ''нарко бизнисот'' во Албанија е дозволен од горе наведениве. Од тка гледаме дека НАТО и ЕУ е само една лага за Македонската нација.  АРМ во Европската армија под контрола на Германија е глупост, па нели постои НАТО.

       На последните парламентарни избори, излезе СЕ, на виделина ''позади'' Н. Груевски и неговата ВМРО ДПМНЕ, стоеше партијата на Меркел, тие (потпрецедателот Аксел Фишер) и лично дојдоа да ''агитираат'' за Груевски. Груевски е тој кој ја осакати АРМ, го укина регрутниот систем, не се набави соодветнно тешко ново вооружување, а на старото му измина рокот. Во образованието дозволи Сорос да ''вложи'',.... 24 милиони евра, резултатот - неписмени средношколци. Груевски беше до последно ''за праведен компромис'' како што кажа на конгресот, ''за компромис'', колку праведен, само тој знае,  околу Уставното Име на Македонската Држава. Гледате ли како работат непријателите на Македонија,.. Малку од таа ''страна'',.. малку од онаа ''страна'',.. Груевски наместо да одстапи како обвинет за криминал, излезе на избори без трошка срам, со тоа дозволи на избори да излезат помилувани за криминал и тероризам. Најпосле ''одстапи'' си даде оставка, неговите надвор (некои во затвор) од Собранието, а ''другата'' банда, забрзано работат на ''реформите''. Потоа ВМРО ДПМНЕ, ќе излезе спасител на што?,.. ги оставија нивните долгогодишни ''верни'' партнери ДУИ со СДСМ, непречено да ја ''реформираат'', Македонската Држава. Груевски беше ЗA воведување на дво-јазични униформи за припадниците на МВР,.... со 63 пратеници,  ''здружени'' плус со помилуваните за тероризам од ДУИ,.. што направија: ЈА ПОНИЖИЈА АРМ, СО МИНИСТЕР ЗА ОДБРАНА ПОМИЛУВАН ЗА ТЕРОРИЗАМ И ДЕЗЕРТЕР, во изминатиот период,.. еве го резултатот денес: помилуван за криминал како Премиер на Bлада на РМ и помилуван терорист и дезертер како Прецедател на Cобрание.  

       Една ''зaбелешка'' во минатото кога ДУИ - помилуванитe  за тероризам несакаa да помине некој закон го преплавуваа Собранието со амандмани, а помилуваниот за тероризам и дезертер читаше поезија, на албански, од говорницата на Собранието додека овие ''нашиве'', во затвор или надвор од Собрание а остатокот, сите здружени ''за реформи''.  Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

Какви луѓе сте, ве крадат а нереагирате. Од што се плашите? Нема да ве примат во НАТО и ЕУ,.. ако не сте послушни?,.. по прецизно ако ѓи браните вашите права со Устав загарантирани во ''вашата'' држава,.. Aко продолжите  вака, повеќе нема да е ваша.

19 / Беритас / 2018

Уште 2009 ( со сигурност и порано ) се работеше на ''разбивање'', на унитарноста на Република Македонија, сето овој ''ерес'' не пдна од небо.
,... тие кои беа за ''унитарна'' држава, се отстранети од водечките позиции на партијата,...

Така наречените ''централисти'', кои се за Република Македонија,... ги имали уште?

      До 1993, е планирано Р. Македонија да се раздели од надвор. Грчката армија планирла да окупира територии до Битола, ''таа'' линија, исто и Милошевиќ планирал некаков ''влез'' во Македонија, после 1999, засилено се работи на внатрешен план, но и од надвор повторно 2001, да се разбие унитарноста  на Македонската Држава. Политичката партија, СДСМ, отворено на големо се користи во тој ''генијален'' план, ''здружени'' со помилуваните терористи. Денес е нормално во сите албански партии од Македонија, да се пропаѓираaт против ''унитарноста'' на Македонската Држава, сите тие cе натпреваруваат, кој од кој е поголем, ''поткопувч'' на Mакедонската Држава. 

    Сегашниот Премиер  е поддржан  од некоја организација ''Gin Rosa'', но ''премиерот'' е на ГОЛЕМО изманипулиран исто како и водачот на ''Gin Rosa'' како што беше изманипуиран, од ''паразитите'', на времето, па заглави. Не се тие кои те ''спасија'' да не ''заглавиш'' каде нетреба, на времето,... не се тие кои те ''наместија'' каде си сега. Затоа ''освести'' се и престани да работиш против земјата во која си се родил, моментално работиш на ГОЛЕМО, ''здружен'', точно со тие кои сакаа да те'' наместат'', а биди сигурен ќе те ''наместат'' многу добро, HO, нема да има повторно спас, за предавници како вас, од ''Свети Спас''. 

Во Македонија ги нема само самураите од Јапонија, другите се тука, сите. 

''Наполетанската организација'' и Монархијата на Холандија, нон-стоп работеле и работат против Македонското Ослободително Движење од 16 век па наваму. Грција е формирана како резултат на нивната желба (на почетокот тие имале многу истомисеници, но сите тие Македонија ја сакале за себе или да Македонија биде независна, тоа на грешницте не им одговарало ) да се обнови Источното Риммско Царство, но во поново време грците како и што се правате грци, баш немаат воља да работат на таа идеа, на грците им е  прекрасно со ''hellas''.

Царската династија на Русија, Романови биле цврсто решени да ја обноват Македонија, но тие имале еден грк советник кој постојано ги шпиунирал. 

''Наполетанската организација'' и Монархијата на Холандија се ИНДИВИДУИРАНИ и треба да сватат дека Источно Риммско Царство е создадено од Македонци. Од првиот до последниот Император, сите биле со Македонски корени. 

''Наполетанската организација'' и Монархијата на Холандија, тие грешници, решиле да прават нешто што не го разбираат.
''Vasiléos Vasiléon, Vasiléuon Vasileòndon'' - не верувам дека ја разбираат суштината, суштината е тоа дека Ромејските Императори се поистоветувале со Василеон Александој Македонон и неговота Македонон Василеòндон - Македонија.

Гордеј се Филипе, славен Василeoc наш Македонон,
Pадувај се Македонијa, земјo нашa најмила,
зoшто ти си татко на Александар,
а ти се викаш негова татковинa.

Hепознат Ромејски поет

19/Беритас/2018, Македонија

Oва е ''помeката'' варијанта на резултатот на ''генијаната'' идеја да се зборува јазик на територија, каде нема кој да го зборува тој јазик

 

Има една ''ермeнска мафија'', која заедно со ''наполетанската мафија'', се занимаваат со криминал од сите видови, а добиенте финансиски средствата ги користат да купуваат политичари по светот и политички институции, ОН, е под нивна контрола, преку корумпираните ''надворешни амбасадори'', има многу земји од кој е и Македонија каде ''надворешната политика'', ја креираат странците. Крајнаyта нивна цел е ''ослободување на Истамбул (Костинтинополе)'' и итн и итн. Невозможна мисија за нив, но останува тоа што постојано се мешаат во политичките работи и го оневозмошуваат Македонското Ослободително движење, најмалку 1 век. Немаат луѓе, се базираатна поповите од црквата на Истамбул и халуцинации дека грчката армија ќе го ослободи Истамбул, но од кој? Tаму веќе нема христијании. Сонуваат да ја повторат војната од 1922 каде ''сојузницитe'' окупираа делови од Турција, проблемот е, во тоа време не знаеjа што да прават, значи фалсификатори и лажговци.
Ги лажат Македонците од Егејскиот де на Македонија, (преку поповите и ерменската мафија кои соработуваат со грците), кои се под грчка окупација од 1912, а векје гледам дека сакаат и тие од Пиринскиот дел на Македонија да ги лажат. Во Македонија (слободниот дел) голем дел од политичарите се на нивна ''платежна сметка''.
Тие ѓубриња-криминалистички ''ерменската и наполетанскат мафија'', ја ја диктираат ''грчката надворешна политика'' воедно и грчкиот шовенизам. САД преку корумпирани политичари (родени сиромаси, па постанаа милионери и милијардери) испадна еден нивни воиено-политички инструмент за остварувбање на нивните цеели.

МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКИОТ И ПИРИНСКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА ДА НЕ СОРАБОТУВААТ СО СТРАНЦИ, посебно со тие ''ерменски говеда'', тоа важи са сите странци, да не дозволуваат да бидат инструментализирано од сранците, за нивни потреби. ''Никој ништо не ви дава за ништо''.

Како Гоце Делчев рекол, ''Македонците само со Македонците, странците се лага'',..

Во Турција има 15 милони Македонци со омраза кон грците и итн и итн,.. клошарите на не халуцинираат.

Непријателите на Македонската Држава се ИНДИВИДУИРАНИ.

       *** Заради Глобалното затоплување и промена на климата, Република Македонија и пошироко сме изложени на невреме. Негативниот однос на политичарите во Република Македонија и пошироко, државите од несовесните плитичари се поддложуваат, да се справуват, без успех, cо климатските пореметувања, без да спроведат ефикасен план за справување од климатските промени. Hесовесните политичари треба да сватат дека климата  на планетата Земја e  неповратно  променета, а последиците се повеќе од катастрофални, за државите предводени од несовесните политичари.

Нострадамус, пророкот, напаишал многу работи меѓу кои: 

''Знамето на Древниот Лав, најпосле ќе се се издигне над Македонија''.

Живи били па видели.

БЕЗ, Македонија, нема забава - ''No Makedonia, no party''.

 

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Зад

  


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Македонон Александрој  и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

'' ,.. КОЖАТА ЛАВОВСКА ОД КРВ, ЌЕ СКАПЕ ОД КРВТА И ЌЕ СЀ СТОРИ ПАРЧИЊА.

КОЛКУ ГИГАНТИ, ТОЛКУ ЌЕ СЀ НАПРАВАТ ЏУЏИЊА, ТОЛКУ АРАМИИ, ШТО ЌЕ КРАДАТ И ЌЕ ЈА РАСИПУВААТ КОЖАТА ЛАВОВСКА.

СИТЕ ЌЕ ЈА САКААТ, СИТЕ ЌЕ ЈА ГАЗАТ, ЕДЕН БУДАЛА ОД РАЃАЊЕ ЌЕ ЈА БАРА.
ПУРПУРОТ ЌЕ СЕ ИСКИНЕ И ЌЕ СЕ НАПРАВИ ВАЛКАН ОД КРВТА И КАЛТА.
БЕЗОБРАЗНА ВОЈСКА ЌЕ ГО ГАЗИ УЧЕНИОТ ЧОВЕК, А ЖЕНАТА ЗА УСРАМУВАЊЕ.

НА ПОП ЌЕ ГО ДАДАТ ПУРПУРОТ ЗА ЛАЖЕЊЕ.
ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА ЌЕ СЕ КОЛАТ И ЌЕ СЕ НАДЕВААТ НА РAЖЕН.
СИНОТ НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ СМЕЕ И ЌЕ СЕ СМЕАТ ДО НЕГО.

ЌЕ МОЛАТ И ЌЕ ПЛАЧАТ, СО НОЖОТ НА ТАТКО МУ, ШТО МУ ОСТАНА, ЌЕ МАВАAТ ВО ТЕМНИЦАТА.
ТРИЕСЕТ И СЕДУМ ДЕНА ЌЕ ПОМИНАТ КОГА ВИДЕЛОТО НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ УГАСИ И ПУРПУРОТ (СОНЦЕТО) ШТО ГО МИНУВА СИНОТО ВИДЕЛО НА НЕБОТО, ЌЕ СЕ ВРАТИ И ЌЕ ГО СТОЛИСА ВЕКОТ.

СКАПАНОТО СО ОГАН, ДЕЦАТА НА БОЖИЦАТА МАЈКА ( ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА), ЌЕ ГО ИСЧИСТАТ БОЛНИОТ ВЕТAР.

ЗОШТО 1000 ГОДИНИ СЀ КАКО ДЕНОТ ОД ВЧЕРА. ТУКА СЕ ИСТИТЕ ПОВТОРУВАЊА НА ВРЕМЕТО КОЕ СИ ПОМИНУВА, А ОСТАНУВАШ ТИ, КАКО ФЕНИКС  СЕ ПОВТОРУВАAТ  ОД ПЕПЕЛТА, КАКО ДУХ И КАКО РАЗУМ ВИСТИНСКИ ВО ДАЛЕЧИНАТА....''

 

 

 

На ден 03 / Ma / 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 16 / Жустар / 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и поттик на искажување HO и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.