v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  04.02.2020 Македонија 

??????? ???? ?????????

''  ТИE  ШТО  МОЖАМ  ДА  ГИ  КУПАМ,  НАЈМНОГУ  ГИ САКАМ,...  ТИE  ШТО  СУМ  ГИ  КУПИЛ,  НАЈВЕЌЕ  ГИ  МРАЗАМ ''   - Филип Македонски

Што го алкализира телото?
??????? ???? ?????????

        Др. Варбург открил дека ракот е резултат на анти-физиолошкиот начин на живот. Основниот причинител на ракот откриен е уште во 1923 година. Неговиот пронаоѓач за своето откритие добил Нобелова награда во 1931 година, меѓутоа многу мал број на луѓе го знаат овој податок, со оглед на тоа што тој е скриен од јавноста. 

Др. Варбург открил дека ракот е резултат на анти-физиолошкиот начин на живот.

??????? ???? ?????????

Што значи тоа? 

       Анти физиолошкиот начин на живот подразбира конзумирање на храна која е закиселена како и физичка неактивност, која во телото создава кислеа средина која е слаба со кислород. -Недостатокот на кислород и киселата средина се поврзани, ако го има едното ќе го има и другото, објаснувал Др. Варбург. Ако имате превисоко киселост во организмот, автоматски ќе имате и помалку кислород во организмот, а ако ви недостасува кислород ќе имате кислеост во организмот.

Или наједноставно: Киселата средина е средина без кислород. 

      -Ако на здрава клетка и го одземете кислородот за 35% можете да ја претворите во клетка со рак за само два дена. Сите нормални клетки имаат потреба за кислород, но клетките со тумор можат да живеат без кислород. Ова е правило без одстапки, тврдел Др. Варбург.

Тумормите ткива се кисели, а здравите се алкални Во своето дело Метаболизмот на туморот", Др. Варбург објаснил како сите канцерогени облици исполнуваат два услови: крвна киселост и хипоксија (недостаток на кислород)

Тој открил дека клетките со тумор се анаеробни (не користат кислород) и дека не можат да преживеат во средина во која има висока концентреација на кислород, а можат да преживат со помош на глукоза и во средина без кислород. 

Според тоа ракот не е ништо друго освен одбранбен механизам, кој нашите клетки го користат за да можат нормално да функционираат. Киселкоста и алкалноста на организмот зависат од храната која ја внесуваме Храната кога е внесена во организмот создава или алкалност или киселкост. 

Значи, алкалноста на организмот зависи од тоа каква храна внесуваме. 

               
Што с го закиселува телото

*Рафиниран шеќер и сите негови деривати 

*Сите врсти на месо 

*Храна од животинско потекло 

*Рафинирана сол 

*Рафинирано брашно 

*Леб 

*Маргарин 

*Кофеин 

*Алкохол 

*Цигари 

*Нечист воздух,..  

Значи овие продукти го ''загадуваат'' телото, но, постојат продукти кои го ''чистат'' телото, до одреден степен. 

           
Што го алкализира телото

Храна со антиоксиданти, еден дел,

*Овошје 

*Бадеми 

*Интегрални житарици (само просото е алкално, друѓите, н)

*Мед 

*Зелено овошје и зеленчук 

*Вода 

*Вежбање 

        Хемотерапијата не го лечи ракот, напротив ја зголемува киселоста на организмот

Хемотерапијата ја зголемува киселоста на организмот до таа мера да организмот мора да почне да ги троши резервите на кислорот во организмот, за да ја неутрализира киселоста ги жртвува минералите кои се наоѓаат во коските, забите, во ноктитие и косата. Поради таа причина на оние кои подлежат на хемотерапија им паѓа косата, тврдел Др. Варбург 

Мислење на експертите 

Сите случаеви на природна смрт не се ништо друго освен терминална точка на заситеност на организмот со киселкост."- изјавил еден од најпризнатите хирурзи во светот, Др. Џорџ В. Крил. 

Не се важни безбројните имиња на болестите, туку факторите кои ги поврзуваат и ги соединуваат кон единствениот причинител: зголемена киселкост во телото" Др. Теодор А. Бароди.


Зголемената киселкост на организмот е извор на сите дегенеративни болести. Доколку дојде до пореметување на рамнотежата и организмот започне да складира киселкост и токсни во поголема мера од што може да ги излачи, тогаш се појавува болеста." Др. Роберт О. Јонг

      За жал с уште не с знае, како се ''подмладува - чисти телото'', но со правилна иcxрана и начин на живот, може да с забави ''стареењето''. 

     Постојат препарати кои го чистат и заштитуваат телото од бактерии, вируси и итн, до одреден степен, но доколку се пречекори ''дозата'' с многу штетни, за: црниот дроб, срцето, жолчката и бубрезите,... како на примр: јонизирана сребрена вода, јонизирана златна вода, јонизирана бакарна вода, калиумот-потасиум, Л-карнетинот, креатинот, некои ''вулкански прашковѝ'' - зеолид и еден вулкански ''камен'' - алунит и други препарати, но повторувам доколку ја пречекорите дозата с премногу штетни, наместо ''лек'' ќе станат ''отров'', затоа треба да с консултирате со стручно лице, а тие се многу ретки. Јас верувам само на тој ''стручњаќ'' доколку и тој ги користи овие ''препарати за превенција'', од оние ''теоретичаритѐ'', бегајте од нив. 

На ''западот'' се практикува и една друга ''превенција'', а тоа е танcфузија на крв од тинејџери, лекувало ајцаимер, го враќало пигментот на косата и др, но, сепак тоа е ''времено'', јас лично не знам, н сум ја експериментирал оваа ''превенција''. 

Нема да згрешите, ако користите што повеќе ''антиоксидантѝ''. 

Постојат повеќе начини на прочистување на организмот од масти и шекери и итн. 

Јас ќе ви откријам еден оброк:


??????? ???? ????????? Како прво секое утро пиете една четвртина 1/4, резне цеден лимон во чаша вода 25ml.

Во чинија правите овошна салата од суво и свежо овошје и семиња на следниот начин:

-  3 ореви - јатки,

- половина шака кикиритки печени несолени,

- 3 фстци - јатки,

- 3 лешника,

- 3 бадеми,

- лажица лупен сончоглед,

- лажица лупени семки,

- половина шака суво грозје.

??????? ???? ?????????

Тоа горе долу вака изледа

  Н пречекорувајте со сувото овошје, зошто овој вид храна и здебелува ако конзумирате многу.

Значи може да додатете или оземете, во завист од тежиата на телото и потребите.

Потоа додавате во истата чинија на врвот:

- едно исечено резне од ананас

- половина банана,  

- еден портокал.

        Занчи 3 вида на овошје по ваша желба, може да менувате во завис од годишните времиња, јагода, боровинки и ред други видови на овошје.  

??????? ???? ?????????

Тоа горе долу вака изледа

  Н пречекорувајте со овошјето, зошто и овој вид храна здебелува ако конзумирате многу.

Значи може да додатете или оземете, во завист од тежиата на телото и потребите.

Потоа во чинија правите зеленчукова салата секугаш од свеж зеленчук на следниoт начин:

- најдолу зелка ( или марула),
- малку морков,
- малку краставица,
- една исечена роквица,
- резне исечен целер,
- 4 маслинки,
- исечен  патлиџан.


        Потoа зачинувате со:
- куркума,
-
ѓумбир,
- сув или свеж магданос,
- малку сол,
- една лажица маслиново масло,
- една лажица вински или јаболков отцет.

??????? ???? ?????????

Тоа горе долу вака изледа

  Н пречекорувајте со зеленчукот, зошто и овој вид храна може да ве здeбели ако конзумирате многу.

Значи може да додатете или оземете, во завист од тежиата на телото и потребите.

Јас оброкот го конзумирам пo следниов редослед:

??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

Добар апетит.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.