v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  24/ Ксанон / 2022 Македонија 

??????? ???? ?????????

    Секој луксуз на скопјани да не биде платен од останатите во Македонија, срамота е цела држава ви го плаќа централното греење веќе неколку децении. Кој се вози треба да плати. Tреба да се направат месечни карти на добра цена за пензионерите, учениците и резидентите и пак да се плаќа поединечен билет, вака е сигурен "билет" за пропаст. На товар на остатокот на државата, затоа нема метро и шинобус и ќе нема.

Со 650 000 евра, купи (прва рата) автобуси, нови со клима и цивилни услови и стави контролр на секој автобус како во комунизмот, е евидентно потрбно за незивилизираните + дополнителна контрола ако е потребно.

За жал поради неспособноста на политичарите 30 години, државата не е способна да има автобуси на електрична енергија, од проста причина, Македонија нема електрична енергија за стопанството, а камо ли за електрични автобуси каде скопјани ќе се возат гратис.

Приватниот сектор не е способен да го исфрли јавниот транспорт на нафтени деривати и го замени со електрична енергија и водород треба државата да го стори тоа, приватниот сектор кај нас, не е способен за таков потфат немаат финансии, а и мозочињата им се закржлавени за такви идеји.

 

??????? ???? ?????????

Земјоделството во Македонија е уништено од страна на #џуџето една вреќа губре за земјоделските површини од 25 kg,  што лани чинеше 650 денари сега чини 1300 денари + поскапување на нафтата за земјоделската механизација. Стратегијата со децении наназад на увоз, не доведе до колапс. Догодина леб 50 денари од ''парче''.

Од тука фабрика за произвотво на ѓубрива за земјоделството мора повторно да се направи со помош на државта и да се одржува.

Сакале неќеле мора да се направат 6 државни земјоделски-полјоделcки комбинати и неколку сточарски фарми зошто како што може да забележиме, приватниот сектор не е способен, иако 50% од работоспособното население се земјоделци не можеме да се прехраниме на државно ниво. Увезуваме месо од Германија, срамота,,.. пилешко од арапските земји.

100 % зависни не направија од Србија, а зинале за ЕУ, #нецивилизирани не ли ви е гад да јадете српско жито.

Друга стратегија е формирање на земјоделски комбинати за производство на био-горива, од растителни култури, воедно откуп на грозјето и правење на етанол и со тие две горива да се произведува електрична енергија.
Извоз само на квалитетно брендирано македонско флаширано вино, забрана за извос на вино во цистерни и грозје.

Загарантиран откуп на сите готови земјоделски, полјоделски производи, како и живинарски и сточарски и итн. по договорена однапред цена. Субвенциите се фарса, каде корумпираните политичари и профитаторите профитираат, за производителите откупот е најважен.

??????? ???? ?????????

Нема ништо лошо ако грѓаните со своите соларни панели во летото се приклучат директно на електричната мрежа и со тоа да контрибуираат во произвотство на електрична енергија, а потoа да бенефицираат во зимските месеци од државниот систем или да бидат исплатени во готово. Нема потреба од ''субвенциѝ'', народот ќе си ги врати парите со инвистицијата и има шанса да заработат, зошто политичарите манипулираат, а економските профитери профитираат преку коруптивните политичари. 

??????? ???? ?????????

Развивање на енергија и мотори на водород е од темелно значење за држвата. Технологијта веќе постои, политичарите и економските профитери да се оневозможат во процесот на развој, а се со цел Македонскиот народ и лојалните граѓани на Македонија да бенефицираат.

Освен мотори на водород, многу е важно и да Македонија да ''рафинира - произведува'', водород во државата.

Државата мора да биде моторот на развој, зошто приватниот сектор е неспособен за таа благоодна работа за народот на Македонија. 

??????? ???? ?????????

Изградба на прочистителни станици за канализацијата на секој град во Македонија е од темелно значење за државата воедно и рециклација на отпадот, а се со цел спас на животната средина, секако е дека има и економски порфит во тој сектор. 

Изградба на нуклеарна централа четврта генерација на ториум е решение на сите побарувачки на електрична енергија во Македонија за народот и стпанството во секое време во годината.

Одземање на лиценцата на сечата од приватните за сечење на шумата во Македонија, ја уништија флората и фауната во Македонија. Кој им дал дозвола за сачење на приватните, е најголеемиот малоумен во историјата на човештвото.

План за пошумување и обновување на шумите во Македонија е од витално значење.

Изгрдба на брани за акумулации на вода исто е потребно, но не со цел да се уништи животинскиот свет во реките, затоа треба внимателно да се проучат местата за изградба на акомулациите, а малите акомулации да се отстранат каде сметаат.

Сиве овие работи ќе допридонесат за развој не едно по цивилизирано опшество во Македонија. 

Искомлпесираните политичари само не заморуваат со нивните проблеми, голтари влегуваат во политика излегуваат милионери на сметка на народот, со децении.

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

'' ,.. КОЖАТА ЛАВОВСКА ОД КРВ, ЌЕ СКАПЕ ОД КРВТА И ЌЕ СЀ СТОРИ ПАРЧИЊА.

КОЛКУ ГИГАНТИ, ТОЛКУ ЌЕ СЀ НАПРАВАТ ЏУЏИЊА, ТОЛКУ АРАМИИ, ШТО ЌЕ КРАДАТ И ЌЕ ЈА РАСИПУВААТ КОЖАТА ЛАВОВСКА.

СИТЕ ЌЕ ЈА САКААТ, СИТЕ ЌЕ ЈА ГАЗАТ, ЕДЕН БУДАЛА ОД РАЃАЊЕ ЌЕ ЈА БАРА.
ПУРПУРОТ ЌЕ СЕ ИСКИНЕ И ЌЕ СЕ НАПРАВИ ВАЛКАН ОД КРВТА И КАЛТА.
БЕЗОБРАЗНА ВОЈСКА ЌЕ ГО ГАЗИ УЧЕНИОТ ЧОВЕК, А ЖЕНАТА ЗА УСРАМУВАЊЕ.

НА ПОП ЌЕ ГО ДАДАТ ПУРПУРОТ ЗА ЛАЖЕЊЕ.
ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА ЌЕ СЕ КОЛАТ И ЌЕ СЕ НАДЕВААТ НА РAЖЕН.
СИНОТ НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ СМЕЕ И ЌЕ СЕ СМЕАТ ДО НЕГО.

ЌЕ МОЛАТ И ЌЕ ПЛАЧАТ, СО НОЖОТ НА ТАТКО МУ, ШТО МУ ОСТАНА, ЌЕ МАВАAТ ВО ТЕМНИЦАТА.
ТРИЕСЕТ И СЕДУМ ДЕНА ЌЕ ПОМИНАТ КОГА ВИДЕЛОТО НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ УГАСИ И ПУРПУРОТ (СОНЦЕТО) ШТО ГО МИНУВА СИНОТО ВИДЕЛО НА НЕБОТО, ЌЕ СЕ ВРАТИ И ЌЕ ГО СТОЛИСА ВЕКОТ.

СКАПАНОТО СО ОГАН, ДЕЦАТА НА БОЖИЦАТА МАЈКА ( ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА), ЌЕ ГО ИСЧИСТАТ БОЛНИОТ ВЕТAР.

ЗОШТО 1000 ГОДИНИ СЀ КАКО ДЕНОТ ОД ВЧЕРА. ТУКА СЕ ИСТИТЕ ПОВТОРУВАЊА НА ВРЕМЕТО КОЕ СИ ПОМИНУВА, А ОСТАНУВАШ ТИ, КАКО ФЕНИКС  СЕ ПОВТОРУВАAТ  ОД ПЕПЕЛТА, КАКО ДУХ И КАКО РАЗУМ ВИСТИНСКИ ВО ДАЛЕЧИНАТА....''

 

 

На ден 03 - 05 - 2009, е конструирана страницата на Македонија СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и с смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 16 - 03 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страница на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

:_VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON__
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedoniaese.com ,  info@makedonijaese.com

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.