V

v

v

v

v

v

MAKEDONON

V

v

v

v

v

v

v

MAKEDONON

 

Alexandroy Makedonon
 

   28/01/2020 Makedonia  

   

МАКЕДОНOHv

    THE ENEMIES OF THE MAKEDONIAN STATE - REPUBLIC OF MACEDONIA, TO NOT MAKE THE PLANS, BECAUSE, MAKEDONIAN  STATE  DON'T  CHANGE  THE  NAME.

ТЕМЕН СЀ ОБЛАК ЗАДАДЕ НА ВРВ НА ПИРИН ПЛАНИНА, НА ВРВ НА ПИРИН ПЛАНИНА, НА АЈДУЧКАТА РАМНИНА. 

ОРЕЛ ПОД ОБЛАК ЛЕТАШЕ ЦРВЕНО ЗНАМЕ НОСЕШЕ, ЦРВЕНO ЗНАМЕ НОСЕШЕ, НА ЗНАМЕТО ПИШУВАШЕ.

ОРЕЛ ПОД ОБЛАК ЛЕТАШЕ ЦРВЕНО ЗНАМЕ НОСЕШЕ, ЦРВЕНИ ЗНАМЕ НОСЕШЕ, НА ЗНАМЕТО ПИШУВАШЕ.

 СТАНУЈТЕ БРАЌА НЀ СПИТЕ, ЗЕМАЈТЕ ПУШКИ, КУРШУМИ, ЗЕМАЈТЕ ПУШКИ КУРШУМИ И ТИЕ ТАНКИ НОЖОВИ. 

СО ДУШМАНИ ДА СЀ БИЕМЕ, СЛОБОДА ДА ДОБИЕМЕ, СЛОБОДА ДА ДОБИЕМЕ, ЗА МАЈКА МАКЕДОНИЈА, НАШАТА ТАТКОВИНА.

Makedonians speak venetian dialect, from from they existence.

       SLOVEN (not ''slav'')- SLO VEN -  WORD VENETIAN (venetian word), they who speak venetian dialect.

 Makedonians, more or less all genetically, different from others "sloveni". The largest concentration of "ancient" Makedonians today lives in the Republic of Macedonia.

Во Грција живеат нешто повеќе од 10.800.000 жители, a во Македонија околу 2.400.000,.. и пак има повеќе "антички" Македонци, во Република Македонија, отколку во Грција, иако Грција има 3 пати повеќе жители од Македонија. 

Тестот го има правено странска фирма ''Igenea DNK''. Значи тие не тестирале.

Македонци сé сите лојални граѓани на Република Македонија и сите тие кои сé сметаат како такви од целиот свет.

        Rosetta Stone The middle text and phonetics pronouncements of the Rosetta Stone it's in Makedonian language, ancient makedonians and odiern modern makedonian lenguege it's the seme.

За разлика од "плитките" историчари кои "ефтино" ја продаваат нашата Македонска историја и култура, ВИСТИНСКИТЕ историчари, можат да докажат дека Алексансар Македонски, зборувал Македонски јазик не многу различен од денешниот, а Татарите (пра бугарите) исто и тие биле Македонци.

Татаро-бугарите кој според руските истории, потекнувале од војниците на Александар Македонски, а некои од нивните водачи сè сметале и за синови на Александар Македонски, сè до 13 век зборувале туркомански јазик.

Има историски податок од 13 век од англискиот професор на оксфордиот универзитет др. Роџер Бакон (1211-1294), со највисока универзитетска титула Доктот Мирабилис, дека бугарите од денешна Бугарија говореле турски јазик.

Tој факт тој нé го пренесол од некој друг извор, туку во 13 век лично ја посетил денешна Бугарија - Мала Бугарија (меѓу Стара Планина и Дунав) и вистинска азијатска Бугарија (Голема Бугарија), па во своето дело „Опус Мајус 1268 г. вели:

„Мала Бугарија е во Европа и таму тие (бугарите) го говорат јазикот на бугарите кои живеат во Голема Бугарија, која е во Азија''. (Kazan. The Enchanted Capital).

Русите, за прв пат ги нарекле антите (словените од Бугарија) бугари дури во средината на 19 век (Кепен 1850, c. 196; 1852: 40; 1861, c. 62, Каранастас-Радова 2001, c. 23). 

Шопите или Шпојето, исто така и тие сé Македонци.

 

You are NOT forgotten and never will. Stand  strongly  on your feet and fight for what is rightly yours, Pirin, Shopskite Predeli, Egey, Vardar, Pustetz, Golo Brdo, Prohor Pchinski, Gora - Makedonia.

02/03/2019   Македонија

       ДО МАКЕДОНЦИТЕ ШТО ЖИВЕАТ ВО ДЕНЕШНА ФАШИСТИЧКА ГРЦИЈА, БУГАРИЈА И насекаде по светот. Македонци нé сте заборавени и нема никогаш да бидете заборавени. ЦВРСТО ДА ЗАСТАНЕТЕ И ДА СÈ БОРИТЕ ЗА ОНА КОЕ ШТО ПРАВЕДНО ВИ ПРИПАЃА - МАКЕДОНОН

Македонците од Егејска Македонија сè по втор пат предадени на ист начин како за време на грчката граѓанска војна од 1944-48, од власта на внатрешните непријатели на Македонија и Македонскиот народ.

 

Со криминално-геноцидниот договор од Преспа, само на "легален" начин негаторите, од странство, а сега и од наша страна, ги оспоруваат Македонците кои сè под грчка окупација од 1912 година.

        Ние Македонците, имаме обврска и треба да сè сеќаваме на нашето минато, позитивно или негативно. Не è наш проблем што во 21 век, нашите внатрешни велепредавници, грците, бугарите и останатите негатори сè, се уште нецивилизирани.

 
 

САКАМЕ ДА ГО УЧИМЕ НАШИОТ МАЈЧИН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

Американскиот Стејт департмент: Грција и Бугарија ги кршат правата на Македонците  

Непочитувањата на правата на македонското национално малцинство во Грција и во Бугарија се во последниот Глобален извештај за човековите права кој американскиот Стејт департмент го објави вчера.

06/03/2019   Македонија

       Говорот на омраза во Република Македонија е особено поттикнат од криминалното политичко делување на диктаторот Заев здружен со помилуваните теруристи, кои заедно ''продаваат само'' воздух.

Тие кои сакаат да си го сменат името и идентитетот, е нивно право, но немаат никакво право да го менуваат Името, идентитетот, историја и културата на Македонцкиот народ и Македонија. 
Во Републка Македонија мнозинство е Македонскиот народ. 
Републка Македонија е матична држава, нé, само на Македонците во Републка Македонија, туку на сите Македонци во целиот свет.

Со ''Преспанскиот договор'' и ''договорот со Бугарија'', Република Македонија сакаат да ја остават без историја, кутура и име.

Процесот околу смена на Уставното и вековно име на Македонскиот народ - Република Македонија, може да сé поврати, бидејкји тој процес е незаконски и неуставен. 
Сегашниот и идниот Пре
тcедател на Република Македонија може да го поврати тој криминален процес, сите кои велат, нé, лажат.

На криминалот со криминалци во високите политички институции на Република Македонија и дипломатските претставништа, НЕМА ДА ИМА КРАЈ.

МАКЕDONIA IS ALL, does not accept, nor intends to legalize any state institution with "ballot papers", "tables", state documents, or identification personnel documents, to which is not been correctly written, the name of our country, Republic of Macedonia. The Parliament and the Government of the Republic of Macedonia have no legal right to change the Constitutional name of the Republic of Macedonia.

PUBLIC CALL TO ALL MEMBERS, SYMPATHISTERS AND FRIENDS OF MAKEDONIA IS ALL, FROM THE REPUBLIC OF MACEDONIA AND ALL OF THE WORLD, to deny the current Assembly led by the deserter, terrorist and illegal President of the Assembly of the Republic of Macedonia, Talat Xhaferi and the Government of the Republic of Macedonia, led by the pardoned criminal Zoran Zaev, and all the decisions who derive from them are all unlawful, unconstitutional and criminal. 

The criminal government and the parliamentary majority in the Assembly of the Republic of Macedonia do not have more legitimacy and credibility and should immediately resign.

       THE NAME OF THE STATE OF THE MAKEDONIAN PEOPLE AND THE LOIAL CITIZENS - THE REPUBLIC OF MACEDONIA - the Makedonian State, THE MAKEDONAN NATION HAVE CHOICE the NAME OF THE STATE, TO THE REFERENDUM OF THE YEAR 1991.

FOR THE NAME OF THE STATE OF THE MAKEDONAN NATION according to the law and the Constitution of the Republic of Macedonia,
CAN NOT CHOICE, SO-CALLED ''PARLIAMENTARIES'' - CRIMINALS AND TERRORISTS IN THE PARLIAMENT OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA.

THE CHOICE IN THE PARLIAMENT on day  19/10/2018, FOR CHANGING OF THE CONSTITUTIONAL NAME OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA - the Makedonian State IS CRIMINAL ACT, ON CRIMINAL MODE  TO CHANGING  THE CONSTITUTIONAL NAME OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA - the Makedonian State.

THAT CHOICE IS ILLEGAL AND NOT CONSTITUTIONAL,
WE DON'T RECOGNIZE AND  WE WILL NOT RECOGNIZE THAT CRIMINAL ACT.

The incompetence of politicians is paid by the citizens

Со криминална активација на криминалниот "Преспански Договор" на Македонците им с оспорува слободно изразување и именување на историскиот идентит и името на државата во кои тие живеат. На тој нецивилизиран и криминален начин на Македонците им с оспорува 6 - от Амандман од ООН.

"Договорот од Преспа" е нецивилизиран акт, НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ мора и може да с поништи: 

а) нема потпис од Претcедателот, 

б) Името на државата н може да се менува во Собранието, 

с) Договорот е потпишан од неовластен функционер. 

Со кој авторитет двојца нецивилизирани "укинуваат" народ.

Референдумот за ратификација на '' Преспанскиот Договор'' беше неуспешен, целата процедура за негова ''активација'', во Република Македонија е незаконска.

The Makedonian people are the only people in Europe to whom everything disputes the right to self-determination, only in "civilized Europe", but also in the UN. Almost all states in Europe descend from Makedonia, be ashamed ''civilized Europeans".

Makedonia and the Makedonian people have been betrayed and sold by politicians in the Republic of Macedonia. The Makedonian people should organize spontaneously individually, because our  Makedonian state - Republic of Maceonia is in danger.

We have 81 criminals, leaded by a deserter and a terrorist who will respond criminally. THE ASSEMBLY OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA, DON'T HAVE AUTHORITY AND JURISDICTION to change the Name of our country. Everyone of this 81 criminales will end up in the prison.

 This Assembly of the Republic of Macedonia, leaded by a deserter and a terrorist, it is not legitimate and has no mandate to change the Secular Name of the State of Makedonians. Constitutional Changes is not legitimate, we don't recognize them, and we will never admit them. 
It is unacceptable that and the terrorism to be legalized.

      The election of the pardoned terrorist Talat Gaferi as the President of the Parliament is completely unconstitutional, SDSM did not provide even constitutional - legal conditions nor a majority. With 59 parliamentarians, the pardoned terrorist and deserter has been "voted".

ALL '' LAWS '' adopted in the unconstitutional mandate of the pardoned terrorist and deserter are unconstitutional, will be declared invalid and will be canceled.

      In which civilized society, or community you want to "enter" with a pardoned  for crime and traitor, as Prime Minister and pardoned for terrorism and deserter, as President of Parliament?

For the good and the future of the Makedonian state, pardoned criminals and terrorists should be removed from  the guide of a public political function, if  Makedonian State wants to step in and become a civilized State.

As our ruler Vasileon Alexandoy Makedonon said: "Stand  strongly  on your feet and fight for what is rightly yours". Makedonian State EVERYWHERE WITH EVERYONE, ONLY UNDER THE CONSTITUTIONAL AND ETERNAL NAME. WHO RECOGNIZES THE MAKEDONIAN STATE AND WE, RECOGNIZE HIM, WHO NOT RECOGNIZED THE MAKEDONIAN STATE, AND WE DON'T RECOGNIZE HIM.

академик Блаже Ристевски

 

Republic of Macedonia - the Makedonian State have HOPE AND POWER!

THE MAKEDONIAN NAME NEVER END!

       Attempting to introduce the "Ohrid Agreement" in the Constitution of the Republic of Macedonia the Makedonian State is a terrorist act. In this way, Zaev the terrorist gives to the terrorists from all over the world, that with terrorism can change the Constitution. All civilized country from the world will take it no seriously oure country.

Zaev is a shame for the country in which he was born, a political amateur and a cheater, freak and no longer in politics!

     Laws and the Constitution are all created with one purpose, and that is to protect ourselves from criminals.

 

THE SHAME of the  Мakedonian State

        The Government and Parliament of the Republic of Macedonia have no legitimacy under the law and the Constitution of the Republic of Macedonia - the Makedonian State,  to change the Constitutional Name of our country.

This government is dictatorial and illegal.

       '' EVERY  LIGHT  IS  NOT  THE  SUN '' - Vasileon  ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 VASILEON  МАКЕDONON

MAKEDONON

v
MAKEDONON

MAKEDONON

Alexandroy Makedonon is Makedon,
Makedon is Alexandroy Makedonon.
Hei to know: Alexandroy Makedonon glory Vasileon Makedon, we Makedonians don't give.
oy, oy, oy, we don't care for your number,
oy, oy,oy, in the battle we are stronger.
EI, Alexandroy, OY, OY!
EI, Makedonon, ON, ON!
Alexandroy Makedonon glory Vasileon Makedon, us lead
.

a

 

 

М А К Е Д О Н Ц И, ГЛАВАТА ГОРЕ

 The enemies of the Makedonian State, should stop '' to cry '' once for ever, because We from Makedonia do not have need be recognised from nobody, to live,..  MORE

 

 

Makedonian Sun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

Who organize the Olympic Games  ??? 

Who organize the Olympic Games ???     

In honor of the victory over Persia , Makedonian king Alexander I organize the Olympic Games to the north side from the Makedonian Holy Mountain OLIMP,.. MORE

 

SOME IMPORTANT THINGS FOR THE HELLENS

SOME IMPORTANT THINGS FOR THE HELENS     

The HELLENS is a people of ancient times who worshiped, adore the God of the Sun, so that is a religion, like christianity today, NOT A NATION,.. MORE

 

THE ROSETTA STONE

THE Rosetta Stone

The midle text from the Rosetta Stone is decodificated by makedonans linguistics ак. Boshevski and prof. Tentov, who prove that the ancient makedonians and odiern modern makedonian lenguege it's the seme... MORE

 

 

 

Thieves of our works

  

Our artworks who we create, with hard work, is for we to finance us with our products, unfortunately that incorrect people who use our artistic products for their commercial purposes., without our knowledge and approval,.. MORE

 

THE MAKEDONIAN SUN OF PHILIPPOY MAKEDONON

 THE MAKEDONIAN SUN OF PHILIPPOY MAKEDONON  

WHO REPRESENTS UNIFICATION OF THE SIXTEEN MAKEDONIANS TRIBES IN ONE STATE,.. MORE

 

History Lesson  

History of Macedonia     

VASILEON MAKEDONON ALEXANDROY it cannot be considered and named as a ''Greek'', because in his time there were no Greeks, and the future Greeks, after 1830, are the Ionians from Asia Minor and the cousins of the Ionians of Peloponnese, but there were not all "cousins of the Ionians", there was a ''ILOTI'', native not assimilated Pelasgians,.. MORE

 

 

U.S. Army Lt. Col. - presents Macedonian Capt.

Afghanistan - U.S. Army Lt. Col. David Fivecoat, 3rd Battalion, 187th Infantry Regiment Commander, from Delaware, Ohio, presents Macedonian Capt. Borche Turturov     

Afghanistan - U.S. Army Lt. Col. David Fivecoat, 3rd Battalion, 187th Infantry Regiment Commander, from Delaware, Ohio, presents Macedonian Capt.,.. MORE

 

 

 

 

Macedonians soldiers in Afghanistan defense

Македонско Американско Братство

Macedonian soldiers in defense US ambasade in Cabul - Afghanistan - video,.... MORE

 

 

HISTORY OF GREECE

  

It's IMMORAL LIE that the greeks are the founders of the modern western lifestyle.

Greece or Hellas for the first time in history is Get into 1829 with the assistance and protection of France, Russia and the United Kingdom under King OTTO from Vitelsbah,.. MORE

 

Lawrence Eagleburger, former US Secretary of State

ЛОРЕНС ИГЛБЕРГЕР, ЕКС СЕКРЕТАР НА САД

''There is no force that can force Macedonia to change its name. '' If Macedonia decides to keep its constitutional name.... MORE

 

 

John McCain, US SENATOR

ЛОРЕНС ИГЛБЕРГЕР, ЕКС СЕКРЕТАР НА САД

''Nobody, so and Greece cannot choose the name of another country''.... MORE

 

 

 

ENEMIES AND FRIENDS   OF  МАКЕDONIA

  

There are no major enemies of Makedonia, who have decided to restore the Eastern Roman Empire, for the second time, with the capital of Costintinopol, from,.. MORE

 

 

ANCIENT RECORDS FROM ANCIENT HISTORIANS

ANCIENT RECORDS FROM ANCIENT HISTORIANS FOR MACEDONIA AND MACEDONIANS AS DISTINCT NATION FROM OTHERS     

ANCIENT RECORDS FROM ANCIENT HISTORIANS FOR MAKEDONIA AND MAKEDONIANS AS DISTINCT NATION FROM OTHERS,.. MORE

 

SUN OF PHILIPPOY MAKEDONON - ILE

SUN OF PHILIPPOY MAKEDONON - ILE

Very soon every member or sympathizer to Makedonia is ALL, who chooses to donate for help and further development to our organization and with this contribute to the achievement of our goals, of gratitude from our organization will get THE MAKEDONIAN... MORE

 

 

Vasiléos  Vasiléon, Vasiléuon  Vasileuòndon

Vasiléos  Vasiléon, Vasiléuon  Vasileuònton     

Vasiléos  Vasiléon, Vasiléuon  Vasileuòndon - (Re dei Re,  Regnio  dei  Regni) - le lettere sono latine PERO le parole sono Makedon,.... Dai verbali degli archivi segreti della Russia zarista,.. Di Più

 

 

 

 

LA TATTICA MAKEDONON nella falange MAKEDONON

LA TATTICA MACEDONE nella falange MACEDONE     

In quel modo Filippoy Makedonon ha creato la migliore macchina da guerra visto finalora, grazie al tempo e lo sforzo dedicato a innovazione e di manovre militari,..Di Più

 

 

Greeks are hallucinating

U.S. Air Force Maj. Gen. Steven Cray, the adjutant general of the Vermont National Guard, pins a medal on one of 79 soldiers from the army of Macedonia

Recognition of minorities in Greece, but it is not irredentism, it is human rights,.... MORE

 

THIS IS MAKEDONIAN ALPHABET KOINE

 THIS IS MAKEDONIAN ALPHABET KOINE 

The people of Ileada is of Makedonian origin or so called Venets,.. MORE

 

 

CLEOPATRA SETTIMA FARAONESSA D'EGITTO

storia della macedonia

Cleopatra SETTIMA (VII) Tea Neotera Filopatore fu una faraonessa del Regno d'Egitto, 69 a.C. – 12 agosto, 30 a.C., che governò Regno d'Egitto di discendenza Macedone che regnava come faraonessa egiziana,..ПОВЕЌЕ

 

 

 

 

Arrested in US

БEЗ KOMEHTAP     

Lyudmil Klusev son of the first prime minister of independent Macedonia, Nikola Klusev, was arrested in the US on charges of "illegally distributing drugs" announced
"Fairfield Daily Voice“,.. MORE

 

 

CLEOPATRA SEVENTH PHARAOH OF EGYPT

 

history of macedonia 

Cleopatra SEVENTH (VII) Tea Neotera Filopatore she was a pharaoh of the Kingdom of Egypt, 69 BC - August 12, 30 BC, who ruled the Kingdom of Egypt of Macedonian descent who reigned as the Egyptian pharaoh,...  ПОВЕЌЕ

 

THE MAKEDONIAN SUN OF PHILIPPOY MAKEDONON

THE MAKEDONIAN SUN OF PHILIPPOY MAKEDONON

Very soon every member or sympathizer to Makedonia is ALL, who chooses to donate for help and further development to our organization and with this contribute to the achievement of our goals, of gratitude from our organization will get THE MAKEDONIAN... MORE

 

 

Macedonian - American Brotherhood  

Macedonian - United States Brodership     

US Air Force Maj. Gen Steven Cray, the adjutant general of the Vermont National Guard, pins a medal on one of 79 soldiers from the army of Macedonia,.. MORE

 

 

 

Св. Кирил и Методиј

Св. Кирил и Методиј     

По прецизна итерпретација на зборот СЛОВЕН е: СЛОВО BЕНЕТОСЛО ВЕН = СЛОВО BЕНЕТО - тие што го зборуваат јазикот на Венетите, биле браќа родени во,...  ПОВЕЌЕ

 

 

''НЕ СТЕ ПОГРЕШИЛЕ МАЈКОИ TОЈ Е АЛЕКСАНДАР''

 

НЕ СТЕ ПОГРЕШИЛЕ МАЈКО И TОЈ Е АЛЕКСАНДАР     

Александар Македонски имал многу пријатели ма од сите најдраг му бил Хефестион,..  ПОВЕЌЕ

 

ЧАС ПО ИСТОРИЈА (2)

 

Cамо Македонците, останале до ден денес како Македонци.
Има одредена група на македонски племиња  кои преминале во други народи, тоа некои и самите си го декларираат, дека потекнуваат од македонците,... ПОВЕЌ

 

 

''Makedonia,, = Македонија

??? ??? ???????? ??????????     

Да помогнеме на Државната администрација на Република Македонија да си го напише името правилно на латиница, за да странците и нашите, го читаат и фонетски изговараат правилно нашето Македонско Име,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

 

 

МАКЕДОНЦИТЕ ПОД СPПСКА ОКУПАЦИЈА 1912 - 1941

???? ??? ??? ????????? ??? ????? ?? ????

Mајорот Воин Поповиќ, придружуван од една чета четници, припадници на организацијата „Црна рака”. Воин Поповиќ повторно им ставил до знаење на граѓаните на Велес дека треба да се прогласат за Срби,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEND  COMMENT:

 
 
SURNAME
NAME
CITY
STATE
e-mail
COMMENT

 

 

***  You can contact us and to this address: contact е-mail: info@makedoniaese.com

 

 

МАКЕДОНOH

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 
THE MAKEDONIAN SUN of  the Makedon Vasileos PHILIPPOY MAKEDONON
 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONVASILEONMAKEDONON

CONTACT   WITH  MAKEDONIA  IS  ALL

For  all  informations,  contact  e-mail: info@makedonijaese.com

 

Makedonian soldiers in defense US ambasade in Cabul - Afghanistan - video

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

V

  MAKEDONON MAKEDONON
MAKEDONONMAKEDONON

WE DEFINE OURSELVES AS FREEDOM LOVING PEOPLE 

FOR US MAKEDONIA IT'S A FREEDOM 

 IF EXIST

MAKEDONIA

 FOR US EXIST AND FREEDOM

Copyright © Makedonia is ALL MAKEDONIAeSE.com All rights reserved

Makedonia is ALL Party of the People of Freedom MA PPF
History of Makedonia

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

         VASILEON Alexandroy Makedonon МАКЕDONON

MAKEDONONАLEXANDROYMAKEDONON

....''Alexandroy Makedonon is Makedon,
Makedon is Alexandroy Makedonon.
Hei to know: Alexandroy Makedonon glory Vasileon Makedon, we Makedonians don't give.
oy, oy, oy, we don't care for your number,
oy, oy,oy, in the battle we are stronger.
EI, Alexandroy, OY, OY!
EI, Makedonon,
ON, ON!
Alexandroy Makedonon glory Vasileon Makedon, us lead.
''