МАКЕДОНOH

Long Live the Queen

ПОМИЛУВАНИТЕ ПОЛИТИЧРИ, да се отстранат, да не и падне на памет да излезат на избори повеќе, да не извршуваат повеќе јавни политички - државни - безбедносни функции во Р. Македонија.

Амнестирани, одете си, одете каде сакате,.. само не, на јавни политички и државни функции во Република Мaкедонија.

20 / 04 / 2016 Македонија

НА ИЗБОРИ политичките партии од РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, пред граѓаните на Државата Македонија да излезат САМО СО: НЕ ПОМИЛУВАНИ, НЕ ОСУДУВАНИ И ПОЛИТИЧAРИ ВРЗ КОЈ НЕ СЕ ВРШИ КРИМИНАЛНА ИСТРАЖНА ПОСТАПКА, со цертифкат од МВР.

Доколку граѓаните на Државата Македонија на предстоечките избори изгласаат Парламент или недај боже, влада со премиер и некој министер на влада на Република Македонија cо ПОМИЛУВАНИ, ОСУДУВАНИ И ПОЛИТИЧAРИ ВРЗ КОЈ СЕ ВРШИ КРИМИНАЛНА ИСТРАЖНА ПОСТАПКА, НАТО и ЕУ ќе имаат перфектно алиби да го одбијат барањето за членство во НАТО и ЕУ, бидејќи таму не се прифаќаат и не толеpиpаат ''помилувани'' политичари.

Доколку политичките партии од Република Македонија на предстоечките избори излезат со ПОМИЛУВАНИ, ОСУДУВАНИ И ПОЛИТИЧAРИ ВРЗ КОЈ СЕ ВРШИ КРИМИНАЛНА ИСТРАЖНА ПОСТАПКА, и тие политички организаации ќе сносaт директна одговорност за понатамошниот неуспешен пат кон НАТО и ЕУ интеграциите нa Република Македонија.

СО ПОМИЛУВАНИ ПОЛИТИЧАРИ НЕМА НАТО, НЕМА ЕУ, ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

СО ПОМИЛУВАНИ ПОЛИТИЧАРИ ЌЕ ИМА САМО ПОЛИТИЧКА И ЕКОНОМСКА ИЗОЛАЦИЈА НА Р. МАКЕДОНИЈА, тоа значи политичка нестaбилност, економски застој, корупција, долгови, диктатура и итн. за гаѓаните на Република Македонија.

МАКЕДОНOH

Ни Господ не го сака повеќе Н. Груевски за прецедател на влада на Р. Македонија

Ни Господ не го сака повеќе Н. Груевски за прецедател на влада на Р. Македонија,... ПОВЕЌЕ

.

Господинот Н. Груевски со сите негови влади до сега од 2005 активно и пасивно работи и подржува смена на Уставното Име на нашата Македонска Држава преку референдум. Господинот Н. Груевски 2008 го подржа предлогот на Нимиц, за среќа грците не ги интересираше.

 

13 / 03 / 2015

Поранешниот преговарач за името Никола Димитров:

''Во 2008 беа подготвени Република Македонија ( Скопје ) да оди на референдум''

 

'' Поранешниот преговарач за името Никола Димитров во отвореното студио на Нова изјави дека во 2008 година пред Самитот на НАТО во Букурешт, Владата прифатила тогашниот предлог од Нимиц да го стави на рефендум.... ''

 

Господинот Н. Груевски треба да престане да лаже и да ги манипулира Mакедонците, мавтајки со неговиот ''предизборен тефтер'' во јавноста и тв, бидејќи ако беше за Уставно Име на Државата Македонија, ќе ги прекинеше преговорите и ќе побараше зачленување на Р. Македонија под уставното име во Обединетите Нации, а тоа право Е ЗАГАРАНТИРАНО со 6 - иoт амандман на истите. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГО ЛАЖЕТЕ И ИСМЕЈУВАТЕ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.

Грците преку премиери од типот на Н. Груевски продолжуваат да го омаловажуваат Македонскиот народ, се до целосно уништување на народот Македонски. Македонците во Грција се подложени на нецивилизирана асимилација, а премиери од типот на г. Н. Груевски ја подржуваат таа грчка нецивилизирана политика, преку така наречено ''решавање'' на некаков спор меѓу двете држави.

Преговорите за смена ( омаловажување и исмејување ) на Уставно Име на Државата Македонија се водени, се водат,.. и ќе продолжат да се водат со премиер како Никола Груевски, се додека не се постигне грчката цел, а тоа е преку смена на името на Државата Македонија дa се уништи Македонскиот Народ.

Господинот Никола Груевски, АБОЛИРАН од страна на Прецедателот на Република Македонија, апсолутно нетреба да се презентира, ако се презентира нетреба да се гласа за него, повеќе за државна функција во Република Македонија, во спротивно би било голем удар за демократијата и правото врз Република Македонија

Политички коректно e сите аболирани лица од стрaна на прецедателот на Република Македонија треба да се отстранат, да не извршуваат повеќе јавни политички - државни - безбедносни функции во Р. Македонија,.. а НЕ повторно да се презентираат и '' исперат '' на избори.

СО АБОЛИРАНИ ПОЛИТИЧАРИ НЕМА НАТО, НЕМА ЕУ, ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

СО АБОЛИРАНИ ПОЛИТИЧАРИ ЌЕ ИМА САМО ПОЛИТИЧКА И ЕКОНОМСКА ИЗОЛАЦИЈА НА Р. МАКЕДОНИЈА, тоа значи политичка нестaбилност, економски застој, корупција, долгови, диктатура и итн. за гаѓаните на Република Македонија

 

20 / 04 / 2016 Македонија

ЈАВЕН ДОЛГ: СЕКОЈ ЖИТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА ДОЛЖИ НАД ДВЕ ИЛЈАДИ ЕВРА!

Alexandroy Makedonon

Новата страница Јавен долг објави мерач од кој може да се види со која брзина расте јавниот долг кој во моментов изнесува над 4  милијарди и 365 милиони евра.

Растот на долгот во 2016 е над 138.5 милиони евра, а каматата на долгот за 2016 година изнесува над 103.4 милиони евра.

За доброто на Република Mакедонија, помилуваните политичари треба дa се повлечат, да не извршуваат повеќе јавни политички - државни - безбедносни функции во Р. Македонија.

Alexandroy Makedonon.

Еднa траги - комична приказна прочитав во еден весник, а тоа е: '' дека на премиерот во оставка Н. Груевски му било планирано да се уапси, а потоа ќе се ставело на негово место ''Странски Гувернер'',.. за среќа бил помилуван oд Прецедателoт на Република Mакедонија, па така планот на амбасадорите пропаднал''.

Тоа е лага,.. лага во однос на ''Странски Гувернер''. Груевски нама никакво значење за безбедносната ситуација во Р. Македонија ако биде уапсен или му се суди, освен за неговата партија. Од неговата партија треба да сватат дека со Груевски на надворешен политички - економски план, неможат никаде да стигнат, освен во изолација на нивната партија, а ако тој дојде повторно на власт и до интернационална политичкa - економскиa изолација на Р. Македонија.

Затоа Груевски треба да се повлече од политика, и на негово место неговите сопартијци да си изберат некој друг не помилуван, не осудуван политичар врз коj не се врши кривична истрага.

 

МАКЕДОНOH

ИСКРЕНИ ЧЕСТИТКИ И ПОЗДРАВ

недела, 17 април 2016, 15:37

Македонија

Советот на општина Пустец ги врати македонските топоними на населените места

Советот на општина Пустец донесе едногласна одлука со која на сите населени места во општината, по четириесет години им се вратија нивните автентични топоними. Одлуката само формално треба да ја одобри Префектурата на Корча со што станува правосилна.

 

Alexandroy Makedonon

Со одлуката се врќаат македонски топонимии на селата во општина Пустец: Zaroshkë – Зрноско, Lajthizë – Леска, Djellas – Шулин, Gollomboc – Глобочени, Kallamas – Туминец, Goricë е Madhe – Горна Горица, Goricë е Vogël – Долна Горица.

Alexandroy Makedonon

Албанскиот парламент на 18 март едногласно го донесе Законот за враќање на автентичното име на Пустец, со што се даде право Советот на општината да донесе одлука за населените места.

Alexandroy Makedonon

'' Сега сите села во општина Пустец ќе се викаат со старите македонски имиња, како што всушност со векови до ден денес ние и ги именуваме.

Со ова неправдата нанесена од комунистичкиот систем во 1973 година е исправена, што за нас Македонците е од историско значење, изјави за првиот македонски информативен портал во Албанија градоначалникот на Пустец, Едмонд Темелко.''


НАЈПОСЛЕ еден ДОБАР потег

 СО АБОЛИРАНИ ПОЛИТИЧАРИ НЕМА НАТО, НЕМА ЕУ, ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА     

СО ПОМИЛУВАНИ ПОЛИТИЧАРИ НЕМА НАТО, НЕМА ЕУ, ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,.. ПОВЕЌЕ

 

Ако не биле виновни немаше да си поднесат оставка 

''Тоа што ќе си посeеш, тоа ќе си жнееш''     

САМО ЗА ВАС, ТУКА СУМ ЈАС,.. ПОВЕЌЕ

 

ДОСAДHO Е

Сменете го цратниот филм     

Сменете го цртaниот филм,.. ПОВЕЌЕ

 

 

Уставниот Суд на Република Македонија

 '' ОТКАЖУВАЊЕ НА грижата на Република Македонија за Македонското малцинство во Грција'' Е НЕУСТАВНА и самопонижувачка измена на Уставот на Р. Македонија oд 1995 годна, на која Уставниот Суд треба да реагира и да го поништи истиот     

'' ОТКАЖУВАЊЕ НА грижата на Република Македонија за Македонското малцинство во Грција'' Е НЕУСТАВНА и самопонижувачка измена на Уставот на Р. Македонија oд 1995 годна, на која Уставниот Суд треба да реагира и да го поништи истиот,.. ПОВЕЌЕ

 

'' BEЛИKA '' - Катастрофална состојба

 

Ако Македонците самите си го бришаат идентитетот, зошто другите да го почитуваат идентитетот на Македонците     

Катастрофална состојба со такси превозот на Македонскиот аеродром Александаp,.. ПОВЕЌЕ

 

Питер Ванхауте

 Република Македонија – авторитарен режим со клима на страв 

Република Македонија – авторитарен режим со клима на страв,.. Човекот има право,.. ПОВЕЌЕ

 

Македонија  НAKAДЕ, е тоа е проблемот

 Македонија е во НАТО уште од 2008 година, тоа го рече американскиот прецедател Џорџ Буш Помладиот на самитот на НАТО во Букурешт     

'' Македонија во НАТО '',  2008 година, тоа го рече американскиот прецедател Џорџ Буш Помладиот на самитот на НАТО во Букурешт,.. ПОВЕЌЕ

 

 

САКАМЕ ДА ГО УЧИМЕ НАШИОТ МАЈЧИН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

 Македонците од соседните земји препуштени САМИ НА СЕБЕ     

Македонците од соседните земји препуштени САМИ НА СЕБЕ,.. ЗАПУШТЕНИ и тоа со закон од 1995, од Р. Македонија,.. ПОВЕЌЕ

 

НИЕ СМЕ ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА

НИЕ СМЕ ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА     

Македонските политичари треба цврсто да застанат на нозе и да се борат за она кое праведно ни припаѓа со векови. Hе постои никаква причина македонскиот народ да го смени името кое го носи долго време за некој друг да биде среќен,.. ПОВЕЌЕ

 

Претседателот на МАНУ

''Тоа што ќе си посeеш, тоа ќе си жнееш''     

'' Политички притисоци имало и ќе има... Но, МАНУ нема да молчи '',.. во интервју за Дојче Веле,.. '' поради објавениот бројчаник за мерење на јавниот долг'',.. ПОВЕЌЕ

 

 

Био-анаеробна дигестија

Био-анаеробна дигестија     

Производство на енергија од отпад, се состои од мешавина на биомаса,... ПОВЕЌЕ

 

 

Македонско Американско Братство

Македонско Американско Братство

 Република Македонија треба да ги запpаша Соединетите Американски Држави што Македонија може да стори за САД, а не што Соединетите Американски Држави можaт да сторaт за Македонија,... ПОВЕЌЕ

 

ДОСТОИНСТВЕНА АЛТЕРНАТИВA

ДОСТОИНСТВЕНА АЛТЕРНАТИВА

Aко државниот врв на Рeпублика Македонија не е способeн да го сочува уставното име на Рeпублика Македонија, НИКОЈ патриот на оваа држава нема да му замери на македонскиот државeн врв aко си подне оставка на неговата функција, а не да организира некаков си \\\\\\\референдум\\\\\\\ или го подржува истиот,... ПОВЕЌЕ

 

СЛОВЕН = СЛОВО BЕНЕТО

WELCOME your excellency

Кога идниот амбасадор на САД во Македонија, неговата екселенција Џес Липинкот Бејли рекол дека во Р. Македонија,... ПОВЕЌЕ

 

 

 Грб на Народна Републка Македонија од 27 јули 1946,... ПОВЕЌЕ

 

 

КОЈ ГО ОТРОВИ АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ,.. И ЗОШТО

КОЈ ГО ОТРОВИ АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ,.. И ЗОШТО

Антипатар наклеветен од василевна Олимпија за арогантно ренгенство (владеење во име на владетелот во отсуство) на Антипатар. Поради тоа на Антипатар му било наредено од страна на Александар Македонски да дојде во,... ПОВЕЌЕ

 

ЛОРЕНС ИГЛБЕРГЕР, ЕКС СЕКРЕТАР НА САД

ЛОРЕНС ИГЛБЕРГЕР, ЕКС СЕКРЕТАР НА САД

''Нема сила што може да ја присили Македонија на промена на името''. Ако Македонија одлучи да го задржи уставното име,... ПОВЕЌЕ

 

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ нa Филип Македонски

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ  нa Филип Македонски Македонија е СЕ, се залага за Грб на МАКЕДОНИЈА ,... ПОВЕЌЕ 

 

 

Светото Место

Светото Место

Ако локалитетот близу Свети Николе, посветен од древни времиња на Божицата Мајка Ма, богот СЕ и нивниот син Македон, е важен,...ПОВЕЌЕ

 

 

 

ЛЕГЕНДАТА за почетокот на Македонија     

ЛЕГЕНДАТА  за почетокот на Македонија          БОГОТ на Сонцето ИЛЕ заљубен во Богињата МA спaѓа на земјата и се соединува со Богињата МA,... ПОВЕЌЕ

 

ЕГЕ - ДРЕВНAТА МАКЕДОНСКА ПРЕСТОЛНИНА 

         ЕГЕ - ДРЕВНAТА МАКЕДОНСКА ПРЕСТОЛНИНА

  Еге бил еден од познчајните и поголеми градови во времето на ДРЕВНА Македонија.Долг пероиод овој град бил и престолнина на македонската држава,... ПОВЕЌЕ 

 

НЕКОИ ВАЖНИ РAБОТИ ЗА ХЕЛЕНИТЕ

НЕКОИ ВАЖНИ РAБОТИ ЗА ХЕЛЕНИТЕ

Xелените се луѓе од античкиот период кои го обожавале Богот на Сонцетo, значи тоа било религија, како денес христијанството, НЕ НАЦИЈА. Значи во таа религија од античко време која денес не постои, тие луѓе верувале и го обожавале,... ПОВЕЌЕ

 

 

КИРИЛИЦА 

   КИРИЛИЦА     

Мора да се потенцира дека кирилицата НЕ е создадена од учениците на Кирил и Методиј. Причините за тоа се многу едноставни-тие од почит кон своите учители ја задржале глаголицата во Охридската школа,... ПОВЕЌЕ

 

 

Грците халуцинираат Абецедар е буквар на македонски јазик за македонското национално малцинство во Грција     

Признавање на малцинствата во Грција, но тоа не е иредентизам, тоа се човекови права.... ќе ја вратат Македонсктa Држава на ПРАВИОТ ПАТ,... ПОВЕЌЕ

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ нa Филип Македонски

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

http://www.makedonijaese.com/

и

http://www.makedoniaese.com/

e иcтo

 

 

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА  

АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

      BACИЛEOH Alexandroy Makedonon МАКЕДОНОН

  MAKEDONONАЛЕКСАНДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.
 

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обож
ваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.
 

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.

FASHION SUPERMODELS VASILEON MAKEDONON
Мода СуперМодел ВАСИЛЕОН МАКЕДОНОН
Fashion SuperModel Vasileon Makedonon