v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

 21.02.2018 Македонија

  

21.02.2018 Македонија

да се потсетиме како Заев лажеше дека нема да прави влада со криминалци

да се потсетиме како Заев лажеше за Името, го ''донеле'' - местеле

да се потсетиме како Заев лажеше за Името

       Меркел е типичен политичар, ''на каде дувне ветрот, на таму'' и си  ги  гледа само своите интереси, без да се грижи дали и колку прави штета на друѓите, затоа што поддржува политичри кои се обвинети за криминал, осудени, па помилувани за криминал и политичри кои се  помилувани  за  тероризам.

Меркел порачува, ''сменете си го името'',.. ние одговараме: '' сменете си го вие,.. и фризурата''.

     Најверојатно грешникот Заев, прифатил и ''премесместување'' на околу 30.000 бегалци од Сирија, од Германија во Македонија. Живи били, па видели. 

Република Македонија не е во состојба да прима бегалци. За овој криминален акт, грешникот Заев ќе се соочи со општо - народно востание.
Ангела Меркел е опасно негативен политичар, којa поддржува и активно соработува со корумпирани политичари, за свои валкани политички цели, не само за Германија туку и за Европа, затоа овој негативен политички елемент, ПОД ИТНО, треба да се отстрани од водење на политика. Tоа важи и за грешникот Заев.

      За да бидете ''примени'' во НАТО, нема потреба од самит, Црна Гора ја примија во НАТО, не, на самит,... 
НАТО нетреба да избрзува да ја прими Македонија под НЕ Уставно Име,.. На сила ''нема'' љубов. Немотивирано сојузништво е еднакво на воена пропаст.

Република Македонија активно соработува со НАТО, кој е вашиот проблем,  Македонската Држава има алтернатива,... 
Македонија имало и ќе има. 
  

Партијата на Меркел на митингoт во Кочани, го помагаше Груевски на последните избори

29.11.2016   Македонија

          Аксел Фишер: '' Со идната Влада на чело со Груевски ''  ( знае ли господинот дека '' господинот '' Груевски е под истрага на повеќе '' тешки '' криминални делувања од предходниот мандат? ) заедно ќе се бориме за доближување на Македонија кон ЕУ и НАТО '',.... ( Иако после нешто повеќе од една година, Груевски тврди дека Меркел се залагала за промена на Уставното име на Македонија, додека тој бил Премиер на Влада на РМ, Груевски сепак прифати, помош од нејзината партијата  за избори, под какви услови, не, не интересира да знаеме ).

       ОК, сега знаеме кој е и ''инструкторот'', за околу двојазичноста и за ''решението'' околу Уставното Име на Македонската Држава. 

***** уште 2009 германската Амбасадорка ѓи ''труеше'' студентите во Македонија, co ''двојазичност на цела територија'', ''Северна'', ''во ЕУ 2020'', ( Јункер деновиве ја демантира, нема ЕУ пред 2025, а потоа ќе видиме, колку сте се реформирале),...... 

Шекеринска: Ќе бараме помош од Меркел, тоа ќе стигне и до Атина

Заев: Сакаме решение, но не по секоја цена

МАКЕДОНОН: Помилуваниот патентиран криминаец и патентиран велепредавник, еднаш го излага народот и Прецедателот на Македонската Држава кој  му го врачи Мандат,... повеќе нема,.. готово е. 

26.01.2018 Македонија

     Груевски  му дозволи на Сорос да ''вложи'' 25 милиони евра во образованието во Mакедонската Држава, а резултатот cе неписмени средношколци,... помилувааниот за криминал и велепредавник, што ќе му дозволи да ''вложи''  на бифшиот нацист, велепредавник на сопствениот народ ( хазари со еврејска вероисповед), кој го пљачкал, заедно со неговиот кум, е тоа е Сорос,... Така се збогатил, Сорос - Црниот - ''Schwartz György'', пљачкајки го својт народ. За ова ѓубре нема место во Македонија. 

МАКЕДОНОН: Има видео интервју каде Прецедателот Глигоров вели дека Сорос откако пробал да го ''подплати'' по прецизно пљачкашот Сорос му понудул на Македонскиот Прецедател, за која ''цифра'' е подготвен за смена на Уставното Име на Република Македонија,...  Прецедателот, го исфрлил од канцеларијата.

           Во едно видео интервју пљачкашот Сорос, го прашуваат: ''зошто го пљачкал својот народ, откако ги носеле во логорите на смртта, а потоа Сорос пљачкашот и го конфискувал имотот со својот кум''. Одговорот на Сорос ѓубрето бил: ''Па ако не бев, јас, ќе беше некој друг'', во друго видео интервју  Сорос пљачкашот, себеси се споредува co ''бог'',... е евидентно е болен.
          Татко му на Сорос пљачкашот, ( најверојатно очувот), му кажал: ''Славата само ѓи привлекува завидливите''. 
Јас велам дека нема ништо ''славно'', во животот на Сорос пљачкашот. Парите ѓи стекнал со крв,.. и тоа реки,..

Има гласини меѓу народот дека Заев бил по потекло Ерменец,.. па не го интересирало многу за Македонија, па ако е така ова е за, Заев:

      По воената кампања околу заземањето на Милет ( Тир ), Александр Македонски имал потреба малку да ја одмори својата војска од напорните војувања, истовремено било потребно да се даде време ранетите и болните повторно да се вклучат во воените операции, од тие причини, еден полк составен од изнемоштени и ранети војници бил пратен горе во Фригија каде што ранетите и болни Македонци опкружени со бројните стада овци, боровите шуми и Фригите кои зборувале на нивниот македонски јазик, се чуствувале како дома во Македонија, што допринело истите мошне брзо да ги залечат раните и излечат болестите.

Имаме две информации, една автентична од Херодот и една пренесена од Харолд Ламб. И во двете информации недвосмислено се укажува на фактот дека Фригите потекнуваат од Македонија каде се викале Бриги, а јазикот им е ист со јазикот на Македонците.

 

Херодот во “Историја, Полимија – книга 7, гл.73.”. има запишано:


“ Фригите имале опрема мошне слична на пафлагонската, и тие многу малку се разликувале. На Фригите по кажувањето на Македонците во времето додека живееле во Европа и биле соседи на Македонците, им било име Бриги, а кога се преселиле во Азија, ги промениле во исто време и татковината и името и се нарекле Фриги.

Eрмените биле наоружани исто како и Фригите, затоа што се потомци на Фригите. И двата овие народи ги предводел Артахмо, кој бил оженет со ќерката на Дарие.”

Затоа Заев немој да ја оштетуваш Македонската Држава.

17/02/2018

На албанците и се исполни желбта да имаат Прмиер на Влада на Република Македонија, албанец 

 

ЗА СИТЕ ''Милчовци'', кои не не ја познаваат историјата: *** Macedonia, e име на Pимаската провинција ( Македонија окупирана од Рим ), Македонцте НЕ разбираат ''macedonia'', туку ''Маkedonia''. ''Mаcе-donia'' или ''Mаzе-donien'', значи нешто друго на Македонски.

 

Македонија е СЕ, е  само  за Име на Државата:  

-  на кирилско писмо:  Македонија  

-  на древно македонското коине ( венетско ) писмо: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ   

-   на латинско писмо:  MAKEDONIA

 

Македонија е СЕ, е  само за  име на официјалниот јазик на Државата:  

-  на кирилско писмо:  Македонски јазик  

-  на латинско писмо: Μakedonian language.

 

Македонија е СЕ, е  само  за идентитетот на Македонците:  

-  на кирилско писмо:  Македон  

-  на латинско писмо: Μakedon

*** Маке дон и ја - кој е Mакедонец ќе разбере.

Македонија е СЕ, е  само  за писмото на Македонците:  

-  на кирилско писмо:  Македонскo писмо  

-  на латинско писмо: Μakedonian alphabet

        Bо патните исправи и јавно  само ''Македонија'' - кирилско писмо и ''Makedonia'' - латинско писмо....... БEЗ ''Pепублика'',  како CAД или Италиjа или друѓите,.. нормално  во Уставот се надоврзува какво уредување државата има, а тоа е РЕПУБЛИКА, САМО СО TOA ИМЕ на СЕКАДЕ И СО СЕКОГО.

Македонија е СЕ, е за преќин ВЕДНАШ  на преговорите и отстранување на срамното привремено: ПЈP Македонија - ''FYR Маcedoniа'', во Обединетите Нации - ОН, преку формално БАРАЊЕ за зачленување на Македонската Држава под Уставно Име во Обединетите Нации - ОН, како право на сите народи да се нарeкуваат како тие сакаат и наследиле.  КАКО ШТО ГЛАСИ ВО ШЕСТИОТ АМАДМАН НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ:

''СЕКОЈ НАРОД ИМА СОПСТВЕНО ПРАВО НА ИЗБОР НА ИМЕ НА СВОЈАТА ДРЖАВА''.

ДАЛИ ТОА ЗА ДРУГИТЕ ДА ВАЖИ А ЗА НАС ДА НЕ ВАЖИ. 

 

 

 25.01.2018 Македонија

       Премина во пракса Владата да ги манипулира граѓаните. Законот за јазиците е една од темите за која власта често ги манипулира граѓаните. Имено, власта спротивно на правната логика прво ќе го донесе законот за јазиците во Собрание и ќе ја устоличи двојазичноста, а дури потоа ќе го праќа Законот на проверка во Венецијанската комисија.

Портпаролот на Владата Миле Бошњаковски, од страна на новинарите беше обвинет и посочен за манипулации со јавноста. Бошњаковски се обиде да ја одбрани Владата за својата одлука, спротивно на праксата и на правната и политичка логика, прво да го донесе Законот, а дури потоа да бара мислење од Венецијанската комисија,.... ПОВЕЌЕ

      Армиските специјалци се смрзнуваат во скопската касарна „Илинден“. Како што неофицијално дознава Алфа ТВ, парното не работи со денови. Касарната во Кичево, нема мазут, а војниците работат на ниски температури,.... ПОВЕЌЕ

  24.01.2018 Македонија

 

Во Грција и Бугарија и животните имаат поголеми права од Македонците, а сето тоа под покровителство на ЕУ

      Професорот на штипскиот универзитет Гоце Делчев и член на раководството на партијата Левица го предупредува премиерот Заев дека може да се соочи зо затворска казна од 5 години ако ја доведе Македонија во позиција на потчинетост во однос на Грција.

Пред денешната средба меѓу премиерите Заев и Ципрас во Давос, Швајцарија, Апасиев цитира законска основа за кривично гонење на претседателот на владата.

      “Во очи на денешната средба Заев-Ципрас во Давос, да се потсетиме на член 308 од Кривичниот законик:
      „Граѓанин на РМ кој ќе ја доведе Република Македонија во положба на ПОТЧИНЕТОСТ или зависност спрема некоја друга држава, ќе се казни со затвор најмалку пет години“ ;)”

, пишува еден од најдобрите научници од правните науки во Македонија. Апасиев со своите предупредувања алудира на можноста премиерот Заев да постигне штетен договор за името со Грција и така да создаде основа за кривично гонење.

 

21.01.2018

      По три перфектни кола без пораз, македонската ракометна репрезентација ја започна втората групна фаза на најлош... Заев и Каевски на трибините во „Арена Вараждин“,...

Баксус Заев

Баксузот Заев,  на трибини,  тоа не, беше ''среќно'' за Македонската репрезентација. Kогa велепредавникот и помилуван криминалец,  не знаешe ни со кого игра, македонската ракометна репрезентација, победуваше.

Македонскките репрезентативци, пеат ''бисер Балкански'', ''Eдно име имаме'',.. а какви ''песни'' пее,  велепредавникот и помилуван криминалец?,..: двојазичност, астрономско задолжување за ''подобри'' плати, апсење на пратеници, уметници, полицајци, пазарење со Уставното Име на Македонската Држава, измислување на ''работни'' места ( 5 потпрецедатели во Собранието),... цената на горивата непречено расте,..

15.01.2018

РАМА ГО ПОФАЛИ ЗАЕВ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕТО НА ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА: Владата во Македонија ја спроведува мојата програма!

За време на конференцијата на Младинскиот форум на неговата Социјалистичка партија, тој изјави дека за изгласувањето на овој закон заслужна е неговата Влада, која имала сериозен пристап кон односите со Македонија, објави „ТВ 21“.

        Крајно време е така наречениот ''премиер'' да си замине, а местото му е во затвор, на тој криминалец 
    

                    З. Заев, без чест, анти - Македонец, политичар, кој ''власта'', ја доби со помош на ''албанската дијаспора'' од Косово , е да, таму имаме 3 - та колона, која по потреба на непријателите на Македонската Држава, со нивните ''македонски'' пасоши, само ''матат'' политика во Република Македонија. Затоа на ''тие'', ''македонски'' граѓани, треба да и се укине Македонското Државајанство, под итно.

Непријателите на Македонската Држава, направија од патентиран криминалец, ''премиер'', само со една цел, а тоа е да ја омаловажат Македонската Држава.

Срам, за Заев и за сите околу тој криминалец. 

МАКЕДОНОН: Македонија е СЕ,... Oпшто за партијата и ставовите: [7]. НАТАЛИТЕТ И ДИЈАСПОРА - Политика кон нашата Диjаспора,  MИHИCTEPCTBO ЗA ДИJACПOPA

,..... евентуално да имаат право на лична карта, НО нема да и биде дозволено да гласаат на изори, се додека не си го повратат Македонското Државјанство со резиденција, кој нема резиденција - место на живеење која ќе се котролира од МВР, во Република Македонија, нема да му биде дозволено да гласа на избори.

6. Тие кои имаат пријавно резиденција или се резиденти надвор од Државата, иако поседуваат државјанство и имаат МК пасош, да немаат можност да гласаат, на политички избори, резиденцијата да се проверува, од страна на МВР. Имаме најмалку 70.000 ''гласачи'' од Косово, а не се резиденти во Македонската Држава, а ''матат'' вода во Македонската политика, со години, (во соседна Бугарија е така), да се казнат парично тие кои нема да го почитуваат законoт,.... ПОВЕЌЕ

 *** 500 € ''глоба'' за ''бугарите од Македонија'' (така се евидентирани во пашошот, тие кои зеле бугарски пасош од Македонија), ако гласааат на парламентарни избори или било какви избори, во Бугарија.

15.12.2017 Македонија 

Фотографија од загаденото Скопје е фотографија на денот на „Гардијан“

Амбасадата на САД во Република Македонија изрази загриженост поради високото ниво на загадување на воздухот во Скопје и постави прашање:

 ''Какви предлози имате вие за почист воздух во Македонија''

Еве какви од помилуваниот за криминал:

З. Заев во Тирана - Благодарност од  Заев, a за македонското малцинство,.. ништо,.. не е ништо, Заев ѓи апси.

Премиерот Еди Рама  ја истакна важноста на спроведувањето на двојазичноста од Македонија преку проширување на албанскиот јазик низ целата земја.

24.09.2017

Заев - Рама од Пустец: Ги унапредуваме односите и низ грижа за малцинските права

МАКЕДОНОН: Ова се само двајца лажгвоци, едниот кој незнае каков е, а друѓиот нарко бос, бара од ''пиле млеко'', а Албанија сеуште ја нема признаето Македонската Држава под Уствно Име. 

Cамо наивните треба да мислaт дека нарко босот од Албанија,  ќе се грижи за Mакедонското малцинство.

Електрична енергија имаат ли македонските села? Или нема потреба, тоа е непотребен трошoк.

 

''Најуcпешниот'' полицаец во историјата на МВР, во затвор, ( Митко Чавков колку успешен, е и толку ''успешен'' криминалец, тој со Гордана Јанкуловска е осомничен дека краделе пари на Македонската дијаспора, кои праќале пари од странство во банки во Р. Македонија, а потоа со соучесници, си ѓи присвојувале финансиските средства, ''делото'' било застарено, па не можело да се делува врз нив, соодветно.) 

Опозицијата протестира, 

Михајло Маневски - Големиот манипулатор Артан Груби глуми демократ и европеец.

Како Претседател на Комисијата за европски прашања фингира наводна расправа по поднесени амандмани на Законот за употреба на јазиците и грубо го крши Деловникот за работа на Собранието. Со неговите манипиулации и со смислената блокада од пратениците на ДУИ во Комисијата со долги реплики, ја спречи расправата по поднесените амандмани и по ниту еден амандман не се гласаше.

На Артан Груби тоа му беше целта. Целта му беше Законот за употреба на јазиците да оди на пленарна седница на Собранието без никакви амандмани, на која нема да се отвори расправа, туку само ќе се гласа. Зошто глумеше демократија, зошто закажуваше седници на Комисијата, зошто безобзирно манипулитраше со јавноста и со пратениците, кога еднствена цел му беше да се спречи амандманската расправа? Артан Груби тешко ја злоупотреби пратеничката функција и функцијата Претседател на Комисијата за европски прашања на Собранието на Македонија и за тоа треба да сноси одговорност.

Денес, на наводно третиот ден од расправата во Комисијата, арогантно јавно признава: “Ставот на ДУИ е дека не подржува никакви промени на Законот, кој е производ на политички компромис“. Поради тоа, од политички, а не од правни причини Артан Груби ја блокираше целата расправа по поднесените 90 амандмани на Законот за употреба на јазиците, од кои 83 се поднесени од опозициската партија ВМРО-ДПМНЕ, 4 амандмани од СДСМ и амандмани од други партии и еден амандман од пратеник. Тој ја спроведе партиската агенда на партијата на која и припаѓа со злоупотреба на пратеничката функција.

Законот за употреба на јазиците е целосно спротивен на Уставот на Република Македонија. За цело време овој Закон се турка насилно. Амандманите поднесени од ВМРО-ДПМНЕ се однесуваат на укинување на одредбите за двојазичност на целата теритиорија на државата и унапредување на употребата на сите јазици на немнозинските заедници. Со амандманите се бара бришење на сите одредби на овој Закон што спротивни на Уставот на РМ. Со овој Закон се руши унитарниот карактер на државата и се воведува двојазичност на целата територија.

Координаторот на пратеничката група на СДСМ Томислав Тунтев е соучесник на ова фарса и типичен случај на пратеник лицемер и безрбетник. Лажливец од прва категорија, на исто ниво со неговиот партиски шеф Зоран Заев.

Додека Зоран Заев со грубо кршење на Уставот го минира судскиот систем и се меша во работата на судството со прифаќање согласност за меѓународна истрага за случајот “Диво Насеље”, за кој надлежните судски органи спроведуваат кривична постапка и за кој случај е донесена првостепена осудителна пресуда, Томислав Тунтев не се ни обиде да се отвори расправа по амандманите поднесени од неговата пратеничка група. Тој молчи како замелдушен, покриен со цементна прашина. Како учесник во ова фарса, има ли барем доблест да ги повлече тие 4 амандмани, кога веќе Атран Груби јасно му кажува во очи дека ставот на ДУИ е дека не подржува никакви промени на Законот, кој е производ на политички компромис. Овој координатор да има барем малку човештилак, ќе си поднесе оставка, затоа што изигрува обична подметалка и служи за потсмев.

Зоран Заев е подготвен да стори сè, само да се задржи на власт. Тој има свилен гајтан окулу вратот и постапува така како што ќе побараат од него, затоа што во спротивност ќе му го притегнат гајтанот и ќе ја загуби власта.

Зошто го лаже народот, кога сè било политички монтирано да се донесе неуставен Закон за употреба на јазиците на штета на Република Македонија?. Нема храброст на народот да му ја каже вистината и постојано го лаже. Го лаже народот и врши велепредавство на највиталните Уставни вредности на државата, само да се одржи на власт по секоја цена и по цена на опстанокот на државата.

Вреди ли таква власт со која се руши Република Македонија?

 

Законот за употреба на јазиците е целосно спротивен на Уставот на Република Македонија?

 

Жените ширум државата искасани од кучиња, цените на горивата расте, криминалот цвета, убиства на сред улица.

Грчки медиуми: „Нова Македонија“ е предлогот на ''ФИРОМ'', Грција ќе го прифати на пролет

Значи сепак ''нешто'' предложиле... пред некој ден,..''некој'',  разбрал па ќе ѓи судел,.. за ''брендот''.


Промена на името може да се направи во Собранието, доколку за тоа изрази желба парламентарното мнозинство, рече помилуваниот за  тероризам Талат Џафери во вчерашната емисија “Патот кон…“ на Алсат – М телевизија.

Тоа е подобриот живот на помилуваниот за криминал и тероризам. 

Срам, за Заев и за сите околу тој криминалец. 

 

 

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.