v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  07/02/2017   Македонија

СОРОС ТАМУ,  СОРОС ОВАМУ,  А КОЈ МУ ''ДОЗВОЛИ'' НА СОРОС,... КОЈ  ГИ  ЗЕДЕ  НЕГОВИТЕ ПАРИ?

       Еве кој соработувал со Сорос, произлезе дека тој ''економистот'', му дозволи на Сорос да ''вложи'' 25 милиони евра во образованието во Mакедонската Држава, а резултатот cе неписмени средношколци,...  ПОВЕЌЕ

СЕ ИЗВИНУВАМ, АКО НАЈДАМ НЕКОЈА ФОТОГРАФИЈА ИЛИ ВИДЕО, КАКО ГРУЕВСКИ ГО ЗЕМА ЧЕКОТ ИЛИ ПАРИТЕ НА СОРОС, ВЕДНАШ ЌЕ ЃИ ОБЈАВАМ, ЗА СЕГА СЛИКА КАКО ''ИГРААТ КАРТИ'' СОРОС И ГРУЕВСКИ, или договараат нешто,... 

Да се прима ''донација'' од Сорос, не е против законско, но Груевски категорично негираше пред некое време било каква поврзаност со Сорос. 

**** Единствено Прецедателот Киро Глигоров, го исфарли од канцеларија Сорос, дури има и видео запиc каде Прецедателот напоменува дека Сорос, сакал да го подкупи, за договор околу Името нa Македонската Држава.

Како што гледаме Сорос е негативно активен за Македонската Држава од 1990.

За мене не е важно кој е Сорос ( Хазар - со еврејска вероисповед,  кој соработувал со нацистите против својот народ ),  a за кого работи ( Родшилд, велат имале многу пари, па најверојатно им е досадно ).

За мене е битно и имам заклучено според начинот на кој работи,  е,  дека е ПРОТИВ МАКЕДОНСКАТА ДРЖAВА.

Според некои теоретичари на ''заговори'' целта на Сорос ''организацијата'' е,  да го уништи финансиско - безбедносно - образовниот систем во Македонија или државата која '' тие '' пред тоа ја имаат одредено, пред ''финалниот'' удар.

Груевски ја уништи АРМ со уќинување на воениот рок и неопремување на АРМ со потребната опрема и технолоѓија,... имаме неписмени средношколци,... Државата Македонија е презадолжена,... најмалку со HAД 700.000.000 € ( седумстотини  милиони евра ) само последната година, а целокупниот јавен долг е превисок за држава со број на население како Македонија.   ЈАВЕН ДОЛГ

Правејќи споредба,... гледаме дека Груевски свесно или несвесно работел за Сорос ''организацијата''.

Дали сега Сорос ''организацијата'' сака да ѓи искористи лесно инфлуираните Албанци и да започнеме војна?,...  наводно за правата на ''угнетенoто'' албанско население, кое сака да се зборува албански јазик,  каде нема албанци???

ВЕ убедувам непријатели на Македонија, Македонската Држава на изглед, изгледа ''мало'' залче,... но, ќе ве ''задави''.

07/02/2017   Македонија

Поддржувачите на Груевски веќе излегоа со нивни верзии, а тоа се дека ''владата на Бранко'', била таа која примила донациии од организациите на Сорос. А зошто владата на Груевски не направила нешто, да се неутрализираат тие '''организации'' на Сорос  во Македонија?,... ако биле штетни,.. зошто,.. зошто,.. итн. и итн.

**** Дали знаете дека владата на Унгарија ѓи забрани организациите на нивниот сонародник Сорос во Унгарија,... 

Како и да е, ако ''покопаме'' најверојатно ќе ''ископаме'', дека многу од активните и не, политичари и активисти од Македонија, како од позицијата и опозицијата,   примале донации од Сорос. Ма и тоа не е битно,.. бидејќи Сорос донациите не се против законски, но евидентно дека се штетни за Македонската Држава.  

Никој не ти дава нешто, за ништо,...  ПОВЕЌЕ  за Сорос намерите.

Зоран Заев само научил од ''поискусниот''. 

еден од овие ''револуционери''   пoстана '' парламентарец '',  тоа само во Македонија


        За да се дојде до овој степен на оваа негативнa политичка ситуација, е бидејќи ''некој'' во изминатиот период, работел активно и пасивно, со непријателите на Македонската Држава, како што се Сорос и друѓи.

       Н. Груевски ја ''осакати'' и засрами АРМ, од тe
шкoтo вооружување и тоа што го имаше, иако старо денес го снема, го ''осакати'' и образовниот систем во Република Македонија. Немам запознаето еден професор, кој е задоволен од реформата на Н. Груевски,... имаме средношколци кои незнаат да читаат, а знаат ли да сметаат?,... ''боксерот'', нема поим од развој на спортот во државата, еконoмијата ја ''градeшe'' врз основа на кредити, тоа важи и за пензискиот фонд,... 

ОБВИНЕТ ЗА КРИМИНАЛ

ГРУЕВСКИ иако обвинет, излезе на избори без трошка срам,

 ВАКА СЛАВЕШЕ, ГРУЕВСКИ, ''51:49'', со неговиата ''хорда'' на нецивилизирани, пред новото седиште.

Вели ''победиле'' но само за ''влакно'', пардон со 2 пратеника повеќе.

ГРУЕВСКИ иако обвинет, без трошка срам, постана ''мадатoр'', но, не му успеа повторнно да продолжи со неговите манипулации.      Н. Груевски треба да си замине од политичката сцена, ''господинот'' да престане  повторно да се предложува за ''спасител'' на државата, бидејќи Никола Груевски е еден од некулкуте одговорни за негативната политичко - економска ситуација во Државата Македонија. 

 

Неможе така во цивилизираниот свет.

Треба да си заминат од политичката сцена и помилувниот за тероризам Алија Ахмети и помилуваниот криминалец Зоран Заев.


2017 година - карневал

 

 СЕ ДОДЕКА НЕ СИ ''ЗАМИНАТ'' ВО ИСТОРИЈА,  НЕГAТИВНИТЕ  ПОЛИТИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ ОД РЕПУБЛИКА  МАКЕДОНИЈА , ЌЕ ''ВРТИМЕ'' ВО КРУГ,...  

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

1.


ПРЕЗИМЕ: Prezime
ИМЕ: Ime
ГРАД: Grad
ДРЖАВА: Virtuelna
е-маил: wolf_mak@yahoo.com

КОМЕНТАР: Се прашувам која е твојата намера-цел на вака срочена вест? Значи од една страна имаме група која ја продава Македонија од друга страна некои кои кога биле на власт краделе (инаку познато е дека сите кога се на власт не крадат туку си земат) ама сега велат дека Македонија треба да остане на Македонците и Македонска држава. 

Сега од твојот напис може да се заклучи или дека не ги разбираш работите или пак намерно сакаш да сееш магла и да се ситиш на маките на Македонците! Болно, во секој случај. 

Според твојот напис не постојат приоритети, како на пример прво да направиш куќа па потоа во неа да правиш распоред туку ти сето тоа би го правел одеднаш и на тој начин никогаш не би успеал да направиш ништо а најмалку држава. 

Можеш да бидеш гневен лут и што уште не, затоа што си маргинализиран што и тебе не ти даваат да лапнеш тендерче ама сето тоа потврдува дека си бил и останал само една ситна душа. 
МАКЕДОНOH: '' тендерче '' ли. Или сакаш да кажеш да се ''сплотиме'' околу виновниците ,.. ''волче''. 

Ако на ''волкот'' и тие што мислат како него, дека не е проблем, криминалото политичко дејствување на политичарите во високите институции на државата,... тоа е нивна работа.

Сега некој паметен излезе да ми каже: Јас сум луд или предавник,.. или сака пари,.. а тие кои ја предизвикаа оваа срамота,... се во високите иннституции во државата.

Јас само сакам Македонија,.. како Бог ја познава.

Ќе цитирам само еден натпиc, што денес е публициран во страницата на Македонија е Се: 

'' Генијалната '' политика водена во изминатиот период од страна на ВМРО ДПМНЕ, доведе да ДПМНЕ го моли Заев - патентиран криминалец, и СДСМ, да биде премиер на влада на Р. Македонија, а Заев да одбива, а сето тоа на сметка на угледот и достоинството на народот и граѓаните на Македонската Држава.

Што сакам Јас:

ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ, НО ОВОЈ ПАТ БЕЗ ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

Јас ова го барав и пред срамните избори од пред 11/12/2016,.. резултатот на Се, е оваа криза. Ма како што кажа ''волкот'', Јас сум само од многуте: ''еден'' маргинализиран и само една ситна душа.

09.12.2016 Македонија


Зоран Заев и друѓите ''нецивилизирани'' политичари се во ''игра'', по прецизно на избори, САМО за да му дадат ''легитимитет'' за избори, на Никола Груевски, пред народот, да каже: еве Заев е ''осуден'' за криминал, а Груевски е ''почист'' и е само обвинет за криминал, пардон е само обвинет за повеќе ''дела''. ...Груевски, по прецизно неговата позадина е виновна за СЕ, Заев е само еден ''полуден'' политичар, од позадината на Груевски.

Ако навистина Груевски беше за правна држава, немаше да излезе на избори, се додека не се ''исчистеше'' на суд, тој и неговите ''колеги'',.. тоа важи за сите. Осуден за криминал како премиер нема да се дозволи,.. Груевски дозволува,... но народот, НЕ. Каква срамота за Македонија ќе биде, со премиер осуден за криминал или суден за криминал,.. не дај боже помилуван зa тероризам.

Сите овие несовесни политичри ќе одговaрараат за за нивните ''игри''. 

Македонската Држава ќе излезе посилна од оваа испланирана криза. Bо Македонија има сила што ќе ѓи отстрани корумппираните политичари, од високите институции на Македонската Држава.

Македонија имало и ќе има. Тоа не зависи од Груевски, Заeв или Сорос. 

Народот и граѓаните во Македонија, треба и имаат право, да ја знаат вистината, пота да одлучат кој ќе ги ''води''.

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.