... ВЕСТИ

01.03.2019 Македонија

Supporter  of injustice and criminals, not civilized animal. You are the disgrace of the USA. Selling the highest state and national interests is not politics, but betrayal. Do not come back anymore in Република Македонија - Republic of Macedonia the Makedonian state.

Македонците го испратија американскиот ништожник

 

15/03/2017

Bailey  GO HOME


IT'S a shameful, the US ambassador in Republic of Macedonia Ges Bailey support and  cooperate, with  the judged politicians for crimes, pardoned politicians for terrorism and criminal. 

The US ambassador in Republic of Macedonia Ges Bailey, SUPPORT, AND RECOGNIZED, this criminal elections, in act in Republic of Macedonia on 11/12/ 2016, organised by the political criminals and criminal underground.

IT'S a shameful, the US ambassador in Republic of Macedonia Ges Bailey support and  cooperate with pardoned for terrorism from 2001 year.

Bailey, let us a favor, make your resignation and go GO HOME.

The US President, must react and send away this shameful.

 

Заради финансирање на Соросоидите за државен удар 

Бејли оди на СУД! Сега се е јасно!

http://www.judicialwatch.org/document-archive/jw-v-state-usaid-complaint-00729/

http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2017/04/JW-v-State-USAID-complaint-00729.pdf

http://www.judicialwatch.org/press-room/press-releases/judicial-watch-sues-state-department-usaid-records-funding-political-activities-george-soros-open-society-foundation-macedonia/

"Judicial Watch денес објави дека поднесе тужба врз основа на Freedom of Information Act (FOIA) против Стејт Департментот и Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД) врз основа на писмена евиденција и комуникации во врска со финансирање и политички активности на фондација Отворено општество - Македонија. Judicial Watch наведува дека Амбасадорот на САД назначен од Барак Обама во Македонија, Џес Л. Бејли, работел зад сцената со Фондацијата Сорос  Отворено општество трошејќи големи суми на американски долари за оваа намена (финансирање на организирање насилни демонстрации, протести, левичаркси здруженија и медиуми) што претставува мешање на амбасадорот на САД во домашните политички прашања што преставува кршење на Виенската конвенција за дипломатски односи. Се бара секоја евиденција на комуникација помеѓу официјален преставник, вработен, или претставник на Стејт департментот и секој официјален преставник, службеник или претставник на Фондацијата отворено општество - Македонија и/или други придружни организации на Фондацијата. Ова барање ја вклучува и евиденцијата на комуникацијата и повратната комуникација испратена од или кон американскиот амбасадор во Македонија Џес Л. Бејли."

http://vecer.mk/makedonija/bejli-odi-na-sud-sega-se-e-jasno

Фокс њуз: УСАИД давал пари на Сорос со кои ја дестабилизирале демократски избраната Влада во Македонија

http://vecer.mk/makedonija/foks-njuz-usaid-daval-pari-na-soros-so-koi-ja-destabilizirale-demokratski-izbranata-vlada

http://start.mk/article/231727/najgledanata-amerikanska-tv-mreza-objavi-storija-za-finansiraneto-na-sorosovi-organizacii-vo-makedonija

 

Ајде Бејли доста '' матеше '' вода

Се стега обрачот околу Бејли: Шестмина сенатори побараа од Тилерсон нова истрага за сомнителните активности на Американската амбасада во Македонија

 

 Мајк Ли, сенатор на Јута 

Дејвид Пердју, сенатор на Џорџија 

 Тед Круз, сенатор на Тексас 

Џим Инхоф, сенатор на Оклахома 

Тед Тилис, сенатор на Северна Каролина 

Бил Кесиди, сенатор на Луизијана 

Сенаторот Мајк Ли од Јута денеска објави информација дека тој и уште петмина влијателни сенатори испатиле писмо со жестоки критики упатени на адреса на американскиот амбасадор во Република Македонија, Џес Бејли, кои од државниот секретар на Соединетите Американски Држави, Рекс Тилерсон, побарале Стејт департментот да отвори истрага за начинот на кој се користат фондовите на УСАИД и Сорос за поддршка на левичарските политички групи кои работат на уривање на легитимните влади во суверени држави.

Ваквото политичко фаворизирање на нашите мисии низ целиот свет е неприфатливо и ги загрозува нашите билатерални односи, потенцира тој.

оди си дома Бејли, доста беше

Бејли не кажа ништо добро, ниту направи нешто за унапредувањето на однoсите меѓу Македонија и САД, напротив,  вложи голем труд за да ѓи влоши, постојано ѓи поддржауваше криминалците и помилуваните терористи, во високите институции, како и изборите со криминалци и помилувани, терористи во Р. Македонија

 

Со писмото се повикува државниот секретар Трилерсон да ги истражи програмите и сметките и фондови кои промовираат унапредување на демократијата. 

Тие потсетуваат дека мора да се истражи на кој начин се трошат парите од даночните обврзници на Америка во насока на уривање на билатералните односи, многу од нови и традиционални, на САД и земјите во светот пикирани од страна на УСАИД и Сорос.

Со писмото, кое е потпишано од Мајк Ли, сенатор од Јута, поранешниот претседателски кандидат Тед Круз, кој доаѓа од најголемата републиканска држава Тексас, Џим Инхоф од Оклахома, Дејвид Пердју од Џорџија, Тил Тилс од Северна Каролина и Бил Кесиди од Луизијана, му се задава сериозен удар на Џес Белји, бидејќи Сенатот е директно надлежен во потврдувањето и надзорот на работата на амбасадорите на САД. Незадоволството на Сенатот од работата на амбасадорот Бејли е голем пораз за него и неговите соработници.

По седумте конгресмени кои побараа истрага за работата на Бејли, ова е петта истрага која е најавена за неговото работење во Македонија, така што ова писмо претставува потврда дека Вашингтон го менува курсот во односот со Македонија, а републиканците и новата администрација на чело со Доналд Трамп е на трагата на валканите работи на Соросо во Македонија.

 

 

дата 04 / 10 / 2014

Кога идниот амбасадор на САД во Македонија, неговата екселенција Џес Липинкот Бејли рекол дека во Р. Македонија живеат претежно Словени, имал право, зошто? бидејки Македонцте потекнуваат од Венетите и зборуваат венетски дијалект.

Значи '' тие што зборуваат венетски'' дијалект што значи поточно:

слово - венето - сло - вен - словен,

значи ништо страшо .

Во минатото после пропаста на Македонската Држава од страна на Римјаните на Македонците и БИЛО: оспорувано, оневозможувано, им било забранувано да се искажат како Македонци, па тие себе се искажувале како СЛОВЕНИ. Негации co кои и ден денешен Македонците се соочуваат.

Филип и Александар Македонски зборувале венетски дијалект, коњаничката чета од 300 македонски благородници која ја има уништено ''светатата тебанска чета'' во битката на Херонеја, а предводена од Александар Македонски се викала: '' чета ирои'' - чета херои ,.. тоа го пишува во малкуте сочувани а не модифицирани латински книги.

 

каменот од Розета

Птоломеите, Египедска фараонска династија по потекло од Хераклеjа - Македонија ( Тие и имаат и изградено еден кварт во еден дел во Александрија по име Xераклеја, вистината излегува на виделина ), на каменот од Розета во средниот текст пишуваат на збoрови кои денес преведени од академик Бошевски и проф.Тентов  по прецизно македонското писмо '' реси и црти'' кои го имаат дешифрирано, а од македонската заспана наука и надлежни не се подржани, АПСУЛУТНО НЕМААТ НИКАКОВ ИНТЕРЕС, значи тие зборови, СРЕДНИОТ ТЕКСТ од Каменот од Розета,  ние македонцте и ден денес ги разбираме...т.с. венетски дијалект. 

Има многубројни докази за да се докаже нашиот македонски идентитет,.. воопшто ако на некој треба да му се докаже за нашиот македонски идентитет. Подобар од овој доказ здравје.

Која е причината да академик Бошевски и проф.Тентов не се подржуваат?...  финансиски, морално - материјално?

Дали на некој тоа му одговара? Дали некој сака да не саботира? Дали, зошто, како?...

Така да кога неговата екселенција Џес Липинкот Бејли рекол дека во Р. Македонија живеат претежно Словени, некои прости и неуки во Македонија, што и се, ''тие'' се налутија и почнаа да протестираат. 

Никој не ви е крив ако не знаете што сте, од каде доаѓате и каде сакате да oдите. 

Траѓи комично и проблемот е во тоа што: НЕМА ОД КАДЕ И ДА НАУЧИТЕ, ако не ја посетите страната на Македонија е СЕ. НЕ СЕ ФАЛАМ кажете каде има објаснето, ВО КОЈА ИСТОРИСКА ЧИТАНКА, поранешна и сегашна на децата во училиштата, ма и возрасните во Македонија што означува зборот ''словен'', што ''Македонија'', ''Македонци''? На интернет ли ќе се запознаваме со нашите ''корени''?.

Да се надеваме во идните официјални историски читанки ќе има објаснето. 

Парламентот на барање на владата на Р. Македонија усвои буџет од 3 милијарди и 200 милиони евра. Ќе издвои ли финансиски средства сега владата за да се надоврзат историските читанки, да се објасни јасно и гласно на учениците во Македонија:

Штo означува зборот ''Македонија''?

Што означува зборот ''Mакедонци''?

Што означува зборот ''Cловен''?

За да нема повеќе недоразбирања околу македонскиот идентитет, БИДЕЈЌИ е евидентно, НЕ САМО децата имаат потреба да знаат, ма и возрасните не знаеле.

Би било добро и да се испечати и книга каде ќе се објасни СЕ за Каменот од Розета, ''камен'' кој е сега во музејот во Лондон. Да се издаде книга и на англиски, ПА да се испрати во тој музеј и НА НИВ да cе објасни за средниот текст на тој камен. ИЛИ владата на Р. Македонија има по умни идеи како да се искористат тие финансиски средства од буџетот, како на пример: да се издигне уште некој споменик на Александар Македонски, а да немаат храброст да го именуваат како треба,  додека  децата нека се саоѓаат, нека бараат и се запознаваат по интернет за македонскиот идентитет,.. па за ништо ли и купивте компјутери на сметка на владата.

В Н И М А Н И Е странците постојано треба да се исправуваат кога го изговараат името ''словен'' тие изговарааат '' slav'' - слав, ''slavic''- славик или ''zlav'' - злав, а на нашата татковина ''Macedonia'' -  Мацедониа, е тука за името на татковината сме си криви самите.

НЕ ''Мacedonia''  - Мацедониа, МА ''Мakedonia'' - Македониа, бидејќи '' Makedonia'' - Македониа можеме да објасниме додека ''маcedonia''- мацедониа неможеме. Траѓи - комедијата е во тоа што официјално на латиница сме веќе '' Macedonia'' - Мацедониа,  затоа треба да се исправи во ''Макеdonia''' - Македониа, бидејќи странците читаат ''Мацедониа'', ''Мачедониа'' и ред друго. 

Ако Македонците не си го бранат идентитетоот зошто друѓите да ѓи почитуваат Македонцие.

НЕ ''slav'' - слав, што асоцира на ''sclav'' - склав = роб. 

Ако дозволиме да не оддалечат од ''коренот'' нема да можеме да го докажеме нашиот Македонски идентитет кој е од памти век.

Постои меѓународен закон да имињата на државите, градовите воопшто на топонимите: ''да се пишуваат барем приближно на официјалниот изговор на матичната држава'', додека кај нас во нашата Македонска Држава тоа не се почитува и се ИГНОРИРА. Албанците си го преименуваа нашиот Главен град Скопје во ''Shkupi'' - Шкупи и не само нашиот главен град. 

НЕ ''Скупи'', што асоцира ''на куп'', МА С'копје - со копје = Скопје. Во римско било  ''Scupi''.

Официјално главниот град на Р. Македонија - Скопје на латиница е: '' Skopje '', МА ДАЛИ знаете дека странците, претежно тие од западните земји, читаат: ''Скопџе'' или ''Скопхе'', затоа треба да се тргне буквата ''j'' и исправи во: ''Skopie'', така да странците ќе прочитаат, по прецизно ќе изговорат: ''Скопие'', без никаков проблем.

Скопје е главниот град на Р. Македонија, така да не само Aлбанците, МА СИТЕ, како граѓаните на Р. Македонија така и странците, се обврзани според меѓународен закон, ОФИЦИЈАЛНО ( дома нека си го именуваат како сакаат ) да го именуваат како Државата Македонија ќе каже. А не, на кој како ќе му текне.

Видовте ли колку сте ''добри'' Македонците.
 

Други народи кои зборуваат венетски дијалект или така наречени Словени се: Срби, Бугари, Црногорци, Босанци, Херцеговци, Хрвати, Словенци, Чеси, Словаци, Пољаци, Украинци, Белоруси, Руси.., сите војни во минатото, сегашни или идни, биле или ќе бидт братоубиствени војни помеѓу овие народи.

Неможе а да не нотираме дека Амбасадорот на САД, си ја врши добро работата, наместо некој друг, кој зема плата од Државата, за таа работа

 

16/03/2018

Cамо што го пофалив, Бејли,.. некои индивидуи се навистина без надеж, или овците со овците, волците со волците, орлите со орлите, лавовите ќе ѓи изедат сите.

Што, ќе пвавиме ''бана Рeпублика'',... тоа оди и прави го на друго место.

 


ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил адреса: info@makedoniaese.com

МАКЕДОНOH

1.

 

30.11.2015, 14:49

МИС НА МАКЕДОНИЈА ЕМИЛИЈА РОЗМАН ВО КИНА СЕ ПОДГОТВУВА ЗА ИЗБОРОТ ЗА МИС НА СВЕТ

МИС НА МАКЕДОНИЈА ЕМИЛИЈА РОЗМАН 2015Поради ФИРОМ, Александар Македонски се превртува во гроб

Мис на Македонија Емилија Розман веќе десет дена е во Кина, во Саниа, на островот Хаинан каде што се подготвува за Изборот за мис на светот, кој ќе се одржи во "Бјути краун" театарот во Саниа на 19 декември.

Шармантната апсолвентка на Факултетот за дефектологија која, паралелно, студира и шпански јазик, вели дека на колешките од целиот свет Македонија им ја опишува како најинтересната земја на светот во која живеат најтоплите луѓе, секогаш расположени за песна и за дружба.


"Им раскажувам за Кралството на Александар Македонски, кој би се превртувал во гроб да знае дека на лентата Македонија ФИРОМ ми пишува. 

Земја каде што е родена Мајка Тереза, во која се наоѓа Кокино, четвртата најстара мегалитска опсерваторија во светот. Им посочувам некои интересни факти за да има по што да нe запомнат. Затоа што ако не го правам тоа, на настан на кој учествуваат 120 земји од целиот свет, многу е лесно да останеме само 'една земја во Европа"

, е дел од описот на Емилија за својата земја.

Розман, која е волонтер во Црвениот крст уште од нејзината 10-та година и е активен крводарител, вели дека круната на идната победничка на светскиот Избор за мис не е најважното нешто.


"Имам позитивна трема, а за прогнозирање, не знам што да кажам. Секако дека ќе се надевам на круната до последниот момент, особено откако слушнав дека сум меѓу фаворитите за победа на голем дел од странските медиуми. Но сепак сум реална, со оглед на организацијата која ја имаме како земја, односно воопшто земјата од каде што доаѓам. 

Има девојки што се спремаат за овој настап од своето раѓање. Не дека учеството на Мис на светот не е остварување на еден од моите соништа. Но имам поинакви аспирации во животот. 

Учеството на овој настан планирам да го искористам за ширење контакти за да дојдам поблиску до влез во УНИЦЕФ и до организација на некои проекти кои сум ги планирала....''

 

Македонoн

Незнам дали василеос Александар Македонски се ''врти'' околу ''името'' на денешна Македонија, МА СО сигурност ако те види ќе ''стане'', воодушевен од твојата убавина, Емилија Розман.

Ова, НЕ Е единствен пример да САМО, е да, за жал само убавите Македонки ја бранат ''честа'' на Македонија кaко во странство, така и во Македонија! 

Во повеќе наврати Македонските убавици нагласуваат за Македонската траги-комедија. Ќе се осветат ли Македонските политичари па најпосле ќе ја ''оправат'' работата.

ПОЗДРАВ до Емилија Розман, Македонија СЕ гордее со тебе.

 

15/ 12/ 2015

'' Македонската манекенка Емилија Розман реши конечно да проговори за голготата низ која минува со цел да биде македонски претставник на изборот на „Мис на светот“ во Кина....''

Македонoн

Станува збор за недоволно финансирање и менаџмент на Mакедонската убавица,.. најверојатно и поранешните Македонски Мис го имале овој проблем.
Организаторот, прецедателот како сакате на Мис Македонија трeба да си поднесе оставка,.. сите комплет, засрамете се.
Од ''вакви''со години Македонија не оди напред.

 

Цврсто, Емилија, Македонија СЕ гордее со тебе!

Секоја избрана Мис на  Македонија треба да биде ставена под заштита на државата и да биде финансирана од буџетот, за избор на Мис на светот и ред друѓи спонзорстава. 

За жал оваа држава по прецизно ''раководителите'' сегашни и поранешни, немaат осет или чуства, како сакатe, за вакви работи. Далеку сте од ЕУ, несамо од ЕУ, МА ОД ЦИВЛИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ.

Македонските Мис одсекуаш биле најпатриотски настроени и ја претставувале Македоннија како треба во странство. Никој прецедаел или политичар поранешен или сегашен oд оваа држава не и бил рамен во однос на позитивно претставување на Македонија во светот.

'' Немало пренотирано авионски билет за Македонската Мис кога стасала на аеродромот во Турција за лет за Кина, па убавицата морала за ''замоли'' некое приватно лице, за да и обезбеди билет.''

,.. наведува на нејзината ''facebook'' страна Емилија Мис на Македонија. 

Ова е чиста саботажа не само врз Мис на Македонија, ма и врз Државата Македонија.

27/12/2015

Е евидентно дека оваа година Мис на Македонија е саботирана и тоа на големо од ''нецивилизирани'' поединци како од Македонија, така и од надвор. 

Со сигурност едeн од главните виновници  e  ''организцијата'' на ''Мис  Македонија''. Таму во таа ''организација'' треба да има и ќе има  комплетна реорганизација. 

''Мис на Македонија'' е симмбол кој непријателите на Македониаја сакале, сакаат и ќе сакаат да го ''извалкаат'' на најразлични начини. 

Зтоа Државата Македонија треба да го стави овој ''симбол'' под своја специјална заштита,.. треба да се погрижи за патен билет, во каков хотел ќе претстојува на сите натпревари, каква лента и со какво име ќе ја претставува Македонија и да се интервенира ако има некоја неправилност. 

Ова е втор пат да Кина ја омаловажува Македонија на меѓународен настап на своја територија,.. првиот беше со спортистите на Олимпијадата, иако Кина ја има признатето Р. Македонија под уставно име. 

 

... ВЕСТИ

 

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

      BACИЛEOH Alexandroy Makedonon МАКЕДОНОН

  АЛЕКСАНДРОЈ   МАКЕДОНОН

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обож
aваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.