v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  

07/ 08 / 2016 Македонија

        Без коментар:

11/ 08 / 2016 Македонија

Можеби во очите на некои граѓани на Р. Македонија овие политичари се херои, ма тоа за жал не е така,.. зошто, ќе ви објаснам.
    

                    E евидентно дека и после повеќе децении на Независност на Република Македонија, државата нема изработено план за елементарни непогоди.

Прецедателот на државата ја донира неговата плата,.. ок, граѓаните само иницијативно се организираат, носат, испраќаат материјална, финансиска и физичка помош,.. во ред, ма Државата Македонија нема ''Кризен штаб'' за елементарни непогоди, не дај боже воени, или некои други видови кризи. Ако има ''Кризен штаб'' за елементарни непогоди, не функционира како треба.

Ова не е прв пат држававата да не е подготвена, a за тоа сносат негативнa одговорност сите поранешни и сегашни политичари од Р. Македонија.

АРМ се потпира на КФОР и неговата механизација, значи на надворешна помош, од тука гледаме не е подготвена за елементарни кризи и итн.

Зошто АРМ не се опреми со потребната инжинериска механизација, барем еден батаљион?

Што правеа до сега овие горе на сликите политичари, зошто не организираа некој систем на подготовка и план на справување со елементарни непогоди?

Каква е подготовката за други елементарни непогоди со поголеми размери, како на пример, суша, земјотрес, не дај боже војна,.. од досега констатираното, виденото и стореното на терен, незадоволително и негативно.

За елементарни непогоди од секој вид, Државата Македонија треба да подготви и чува залихи на подолг временски период на: вода, храна, облека, монтажни живеалишта зa неколку илјади граѓани. Државата Македонија треба да подготви лесна и тешка инжинериска механизација со една ''екипа'' од неколку илјади граѓани, која ќе се опреми со соодветна механизација, технологија и опрема, која ќе се вежба кога нема елементарни непогоди, а употребува за не дај боже.

Без ефикасен кризен штаб за справување на елементарни непогоди, секоја држава самата себе, по прецизно неодговорните политичари кои не го организирале тој систем, ѓи ставаaт во животна опасност граѓанитe од таа држава, во случај на најразновидни елементарни непогоди.

Настраданите од невремето имаат потреба од економска и стручна помош, а не од 3 - 4 политичари кои се ''гребат'' за јавна политичка функција на идните избори.

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

АРМ одбележува 24 години од формирањето

18.08.2016 | 11:33
Македонија

 

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. 

 

Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се штедат сопствените ресурси, порача претседателот на Македонија Ѓорге Иванов во обраќањето по повод одбележувањето на 18 август – Денот на Армијата, осврнувајќи се на неодамнешните поплави кои го зафатија скопскиот регион.

 

Иванов упати  повик до надлежните институции од системот за управување со кризи и од системот за заштита и спасување да постапуваат во согласност со своите законски надлежности,...

 

03.10.2016, 12:50

Спасовски: Неопходен е ефикасен безбедносен систем за кризни состојби

 

''Македонија е изложена на безбедносни ризици поради што е потребно да се изгради ефикасен концепт на безбедност'',...

- МАКЕДОНОН

Е евидентно дека Р. Македонија ќе функционира и без Н. Груевски како прецедател на влада на државата, со сигурност многу подобро, тоа важи за сите политичари од Македонија кои се осудувани или се под истрага за криминал.

Тоа не значи дека ќе потече мед и млеко низ улиците на Македонија, ма е еден чекор поблиску до Цивилизираниот Свет,.. патот е долг до тој Свет.

Граѓаните на Република Mакедоннија треба да разберат, а и несовесните политичари, дека корумпирани политичаpи не се признаваат во Цивилизираниот Свет. Тие корумпирани политичари од Цивилизираниот Свет ќе бидат игнорирани,.. тоа значи ќе биде игнорирана и сметана за назадна и недемократска нашата држава Република Mакедоннија,.. доколку се изгласаат корумпирани политичари кои се осудувани или под истрага за криминал.

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.