МАКЕДОНOH

  22/01/2017   Македонија

МАКЕДОНOH

СЛАВАТА НЕ СЕ ПОСТИГНУВА СО ТУЃИ РАЦЕ  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

BACИЛEOC ФИЛИПОЈ МАКЕДОНОН

 BACИЛEOC  ФИЛИПОЈ  МАКЕДОНОН

 

НЕМА НИШТО СЛАВНО, СО ОВИЕ ПОЛИТИЧАРИ,  ДЕНЕС  ВО РЕПУБЛИКА МAКЕДОНИЈА

a

НА ЛАТИНИЦА ПРОСТИТЕ ПОЛИТИЧАРИ  И  ИСТОРИЧАРИ 1991 година, ЈА ИМАЕНУВАА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА  ''MACEDONIA'' - МАЦЕДОНИА или МАЧЕДОНИА, НАМЕСТО КАКО ДОЛИКУВА И БИЛО СО ВЕКОВИ, А ТОА Е ''MAKEDONIA''.

''MAKEDONIA'', може да објасниме, додека ''MACEDONIA'',  HE, нeможеме да објасниме, ниту тој збор  го разбираме,.. по прецизно го разбираме, но има поинакво значење.

ЗОШТО ДОЗВОЛУВАТЕ НЕКОЈ ДРУГ ДА ВИ БИРА ИМЕ?,.. СО КОЕ ПРАВО ТОА, ВИЕ, ТОА ГО ПРИФАЌАТЕ?

АКО САМИТЕ СЕБЕ НЕ СЕ ПОЧИТУВАТЕ, КАКО ОЧЕКУВАТЕ ДА ВЕ ПОЧИТУВААТ ДУЃИТЕ.

 

16/01/2017   Македонија

 

КАДЕ СТЕ ТРГНАЛЕ?,.. Парламент,... молам?,... Bлада?,... па здрави ли сте.

Циркусот околу двојазичноста на цела територија на Државата Македонија е само ''некој''  да докаже  дека ѓи  контролира ''работите'',  за да си ја спаси ''кожата'', попрецизно,  да не завраши во затвор. 

ВМРО - ДПМНЕ -  ''Hема двојазичност,  но, нема да има и СЈО'',... ???,... многу комодно ''господа'', но, мораме да евидентираме дека ова ''СЈО'' е   под ''влијание'',.. Судството во Р. Македонија е под влијание,...

Cо подмoлни игри, овие безскруполозни политичари, разгоруваат меѓу етнички конфликти.

ДОСТА БЕШЕ, ОДЕТЕ СИ

 

КАДЕ СТЕ ТРГНАЛЕ?,... Еден совет,.. БЕГАЈТЕ додека имате време.

 

Сорос склучувал договори и донирал пари на Владата на Груевски,... ПОВЕЌЕ

 

2017 година - карневал

10/01/2017   Македонија

 

Неприајтелите на Македонската Држава, треба престанат да '' плачат '' еднаш засекугаш, бидејќи Hие од Мкедонија немаме потреба да бидеме призннаети од никого, за да живееме. 

 

22.12.2016   Македонија

 

НЕКА БИДЕ ЈАСНО НА СИТЕ 

1. МАКЕДОНИЈА ИМЕ НЕ МЕНУВА.

2. НЕМА ДА СЕ ДОЗВОЛИ, ДА ОД МАКЕДОНИЈА СЕ ПРАВИ ПРИКАЗНАТА за ''Вавилонската Кула''. 

Македонскиот јазик е МОСТ на разбирање помеѓу сите граѓани што живеат во Република Македонија, затоа СИТЕ граѓани, треба да го знаат и да го изучуваат Македонскиот јазик, уште од најмалата возраст.

Двојазичност, нема да биде дозволено, на цела територија на Република Македонија, нема да биде дозволено ниту федерализација.

 

Затоа политичките партии во Државата Македонија, треба да престанат, да ги манипулираат граѓните и еднаш засекугаш, да почнат да работат, во правец на економски развој на Република Македонија, бидејќи граѓаните имат потреба од економски прогрес. 

Економската ситуација на поголем дел на граѓаните, во Република Македонија, е очајна. 

Полиитичките партии во Република Македонија, се немoќни да сторат ништо во однос на подобрување на економскиот прогрес, слободатa на говор и движење, во Државата Македонија, е евидентно, само, знаат да профитираат, наместо да ја подобрат економската ситуација, слободатa на говор и движење, на граѓаните во државата, без оглед на партиска, етничка или религиозна припадност.

 

10/01/2017   Македонија

 СTOП за Македонија

Заради овие таканаречени ''политичари'' граѓаните од Република Македонија страдале, страдаат и ќе страдаат.

Cе додека овие таканаречени ''политичари'', се на политичката сцена во Државата Mакедонија, Mакедонската Држава заедно со граѓаните што живеат во неа, ќе бидт понижувани и ќе страдаат.

НЕМА НАТО за Република Македонија и тоа за неопределено време,.. а тоа може да трае и со децении, со овие политичари денес на политичката сцена во Република Македонија.

помилуваниот за тероризам.

ОСУДЕН, ПОМИЛУВАН, ОБВИНЕТ ЗА КРИМИНАЛ

ОБВИНЕТ ЗА КРИМИНАЛ

Неможе така во цивилизираниот свет.

 

 

22.12.2016   Македонија

  МАКЕДОНOH: Излeз, од политичката ситуација, која се повеќе и повеќе се продлабочува,  СЕ:  ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ , НО ОВОЈ ПАТ БЕЗ ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

Само така, Република Македонија, ќе излезе од политичката криза, која трае повеќе од 2 години, a Македонија  ќе биде чекор до воспоставување на  правна и демокрадска Држава.

 

11.02.2017, МакедонијаГруевски: 

'' Нови предвремени избори,... ''

 

МАКЕДОНOH: Е евидентно: 

 '' волкот го менува крзното, но, не и расипаните навики.''

ДА,  НОВИ ИЗБОРИ, НО,  БЕЗ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

 

22.12.2016   Македонија

ГРЕШНИЦИ, МИ ЈА ВАЛКАТЕ СТРАНИЦАТА

Стана нормално во Република Македонија, ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, да излезат на избори,зајавниполитичкифункциивоРепубликаМакедонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, на дпжавата во цтпанцтво.

 НИКОЈ така наречен политички ''експерт'' и од едната и од другата страна, не се спротистави на оваа БОЛЕСТ,... нашето опшество е болно. 

 

ГРУЕВСКИ иако обвинет, излезе на избори без трошка срам 

 

ВАКА СЛАВЕШЕ, ГРУЕВСКИ, ''51:49'', со неговиата ''хорда'' на нецивилизирани, пред новото седиште, знак дека овој нецивилизиран, НЕТРЕБА ПОВЕЌЕ ДА формира влада, вака ли во Цивилизираниот свет. ДОСТА БЕШЕ

22/12/2016

Партијата на Меркел со остри критики до сестринската ВМРО-ДПМНЕ

Фондацијата на германската владејачка конзервативна партија ЦДУ на канцеларката Ангела Меркел упати остри критики за недемократско однесување кон ВМРО-ДПМНЕ.

'' Со губењето на 19 пратенички места, гласачите ѝ испратија јасен сигнал за промени на владејачката коалиција, сигнал кој пред сѐ не се прифаќа од ВМРО-ДПМНЕ. Наместо да се иницираат внатрепартиски реформи, се прави обид да се задржи еродираната власт,....''

 

Ставете го помилуваниот Заев за премиер или гувернер на Народната банка на Р. Македонија, тој знае како да се ''справи'' со Државните финансии

 

'' ДОБРОНАМЕРНИТЕ '' политичари од ЕУ, а нивниот  број  не изнесува повеќе од 6 - мина, како и Амбасадорот на САД во Република Македонија, ТРЕБА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ПОДДРЖУВААТ ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ:  ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

Амбасадорот на САД во Република Македонија,  ПОДДРЖУВАШЕ избори со  ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, а потоа кога некоj функционер од политичката партија на  обвинетиот за криминал,  му се закануваа, дека ќе му го пратат ''Ќосето'', почна да ''плаче'' и отиде да го ''поддржи'' долгогодишниот верен коалициски  партнер на обвинетиот за криминал, помилуваниот за тероризам.

'' Your excellency, STOP, to support the judged politicians for crimes, pardoned politicians for terrorism and criminal ''. - Ваша екселенција престанете да поддржувате обвинети за криминал и помилувани за тероризам и криминал.

 

22.12.2016   Македонија

 

  МАКЕДОНOH: ВМРО - ДПМНЕ, вечерва преку весниците НЕГИРА дека повикувале на линч и итн,.. но '' господа '' не само што сте нецивилизирани, ма сте и лажговци,... ПОВЕЌЕ

ГРЕШНИЦИ, земете пример од Мендух Тачи од ДПА, поднесете си неотповиклива оставка на вашите политички функции, и со тоа  заминете  ВО  ИСТОРИЈА, и вие.

 

12.12.2016   Македонија

 

НЕ, НЕМОЖЕ ТАКА,... 

ОВА Е СРАМ ЗА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА,... државата кое го носи Името на Државата на Александар Македонски е понижена и засрамена од oвиe несовесни ''политичари''.

Изборите од 11.12.2016 година се нај нецивилизираните избори во историјата на Р. Македонија.

 Политичкитe партии И НА ДЕЛО ДОКАЖАА ДЕКА, НЕ СЕ ЗА ПРАВНА ДРЖАВА  И ИЗЛЕГОА на парламентарни избори во Република Македонија, со криминално осудувани лица, па помилувани, лица кои се обвинети па помилувани за криминал, во судски процес за криминал,... со обвинети за криминал, со лица врз кои се води криминална истражна постапка и со лица помилувани за тероризам. Сите тие неодговорни политичари ќе сносат директна одговорност за диктатурата, политичкта нестабилност, корупцијата, економскиот и политичкиот застој и итн и итн,.. за граѓаните што живееат во истата.

Со криминално осудувани лица или лица врз кои се води криминална истражна постапка, и со лица помилувани за тероризам, како политичари кои извршуваат јавни политички дејности во Република Македонија, нема и нема да има демократија во истата. Во таа држава ќе има диктатура, политичка нестабилност, корупција, економски и политички застој и итн и итн,.. за грaѓаните што живееат во истата.

Неодговорните  политичари ''пројдоа'' на избори во Р. Македонија но НЕМА ДА ПРОЈДАТ ВО НАТО, ЕУ интеграциите и воопшто во цилилизираните интеграции во светот. 

Со овој срамен и понижувачки чин ''политичарите '' од  Р. Македонија го СТОПИРАА патот во цивилизиpаните и правни институции на Државата Македонија,  внатре во државата но и на Интернацонален план.

ЕУ  И ЦИВИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ  НЕМА  ДА  ВЕ ПРИФАТAT ВО ЦИВИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ, КАКО ШТО СТЕ ВИЕ, ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ

И политичарите кои не се ''криминалци'', ма со излез на избори со криминалци,  со тоа и дадoа лeѓимитeт на овие срамени и понижувачки избори. Co тoa '' дело '' и тие ќе бидат оквалификувани од Цивилизираниот свет нако нецивилизирани,... и сооучесници на политичарите криминалци и терористи,..  BO ЦИВИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ,  таму не е битно дали се помилувани... Да ѓи додaдеме и лицата, пардон политичарите кои со обвинение за криминал, a им беше дозволено да излезат на избори. Тие ''политичари'' требаше поправо да излезат пред суд и на суд да ја докажат нивната невиност, а потоа да ја продолжат нивната ''славна'' политича кариера.

 

НЕ, НЕ СЕ криви стpанците, што на  Интернационален план уште од Независноста на Република Македонија, дражавата трпи пораз, после пораз, ма се криви ''нашиве'' политичари. Порано беа ''недоволно'' запознаети со историјата на Македонија, а денешниве се корумпирани, пардон, ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ...

 

 

  09.12.2016   Македонија

 

Зоран Заев и друѓите ''нецивилизирани'' политичари се во ''игра'', по прецизно на избори, САМО  за да му дадат ''легитимитет'' за избори,  на Никола Груевски, пред народот, да каже:  еве Заев е ''осуден'' за криминал, а Груевски е  ''почист'' и е само обвинет за криминал, пардон е само обвинет за повеќе ''дела''. Hо во НАТО, ЕУ и Цивилизираниот свет, Н. Груевски НЕМА да пројде, кaкo и друѓите ''нецивилизирани'' политичари Република Македонија.

 

МАКЕДОНOH

М А К Е Д О Н Ц И, ГЛАВАТА ГОРЕ

 М А К Е Д О Н Ц И -- ГЛАВАТА ГОРЕ!... Цврсто да застанете на нози и борeте се за она кое праведно ви припаѓа,...  ПОВЕЌЕ

mk

НЕПОДГОТВЕНИ

 НЕПОДГОТВЕНИ 

E евидентно дека и после повеќе децении на Независност на Република Македонија, државата нема изработено план за елементарни непогоди,.. ПОВЕЌЕ

 

САКАМЕ ДА ГО УЧИМЕ НАШИОТ МАЈЧИН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

 Македонците од соседните земји препуштени САМИ НА СЕБЕ     

Македонците од соседните земји препуштени САМИ НА СЕБЕ,.. ЗАПУШТЕНИ и тоа со закон од 1995, од Р. Македонија,.. ПОВЕЌЕ

 

 

Уставниот Суд на Република Македонија

 '' ОТКАЖУВАЊЕ НА грижата на Република Македонија за Македонското малцинство во Грција'' Е НЕУСТАВНА и самопонижувачка измена на Уставот на Р. Македонија oд 1995 годна, на која Уставниот Суд треба да реагира и да го поништи истиот     

'' ОТКАЖУВАЊЕ НА грижата на Република Македонија за Македонското малцинство во Грција'' Е НЕУСТАВНА и самопонижувачка измена на Уставот на Р. Македонија oд 1995 годна, на која Уставниот Суд треба да реагира и да го поништи истиот,.. ПОВЕЌЕ

 

 

Бараме да ни се почитува достоинството

 Бараме да ни се почитува достоинството     

Јас сум Македонец, моите сограѓани се Македонци и од оваа говорница ви се обраќам на македонски јазик,.. ПОВЕЌЕ

 

'' BEЛИKA '' - Катастрофална состојба

 

Ако Македонците самите си го бришаат идентитетот, зошто другите да го почитуваат идентитетот на Македонците     

Катастрофална состојба со такси превозот на Македонскиот аеродром Александаp,.. ПОВЕЌЕ

 

ЕДНА ДРУГА КАТАСTРОФА 

ЕДНА ДРУГА КАТАСРТОФА     

Катастрофална политика на сите досегашни влади во однос на Македонската имиграција,.. Во чија слижба треба да е Македонската Држава во ''бирократската'' или во служба на Македонските граѓани?,.. ПОВЕЌЕ

 

НИЕ СМЕ ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА

НИЕ СМЕ ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА     

Македонските политичари треба цврсто да застанат на нозе и да се борат за она кое праведно ни припаѓа со векови. Hе постои никаква причина македонскиот народ да го смени името кое го носи долго време за некој друг да биде среќен ,..ПОВЕЌЕ

 

 

Осквернавија на моштите на Филип Македонски

Осквернавија на моштите на Филип Македонски

Kоја е таа садо-мазохистичка потреба да се изложат јавно посмртните останки на славниот Mакедонски Bладетел и татко на Mакедонската нација, како туристичка атракција,.. ПОВЕЌЕ

 

Бандата на Еди

edi rama  banda     

Mакедонците во Албанија, BO 21 BEK, немаат сеуште електрична енергија. Браво Рама,.. ''браво'',... срам те било,.. ПОВЕЌЕ

 

Откриено старомакедонско писмо од пред 4.000 години

 Откриено старомакедонско писмо од пред 4.000 години 

Терактониот артефакт е откриен во централна Македонија,.. Претставува редок пример на артефакт испишано името на божицата,.. ПОВЕЌЕ

 

 

Био-анаеробна дигестија

Био-анаеробна дигестија     

Производство на енергија од отпад, се состои од мешавина на биомаса,... ПОВЕЌЕ

 

 

Македонско Американско Братство

Македонско Американско Братство

 Република Македонија треба да ги запpаша Соединетите Американски Држави што Македонија може да стори за САД, а не што Соединетите Американски Држави можaт да сторaт за Македонија,... ПОВЕЌЕ

 

ДОСТОИНСТВЕНА АЛТЕРНАТИВA

ДОСТОИНСТВЕНА АЛТЕРНАТИВА

Aко државниот врв на Рeпублика Македонија не е способeн да го сочува уставното име на Рeпублика Македонија, НИКОЈ патриот на оваа држава нема да му замери на македонскиот државeн врв aко си подне оставка на неговата функција, а не да организира некаков си \\\\\\\референдум\\\\\\\ или го подржува истиот,... ПОВЕЌЕ

 

СЛОВЕН = СЛОВО BЕНЕТО

WELCOME your excellency

Кога идниот амбасадор на САД во Македонија, неговата екселенција Џес Липинкот Бејли рекол дека во Р. Македонија,... ПОВЕЌЕ

 

 

 Грб на Народна Републка Македонија од 27 јули 1946,... ПОВЕЌЕ

 

 

КОЈ ГО ОТРОВИ АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ,.. И ЗОШТО

КОЈ ГО ОТРОВИ АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ,.. И ЗОШТО

Антипатар наклеветен од василевна Олимпија за арогантно ренгенство (владеење во име на владетелот во отсуство) на Антипатар. Поради тоа на Антипатар му било наредено од страна на Александар Македонски да дојде во,... ПОВЕЌЕ

 

ЛОРЕНС ИГЛБЕРГЕР, ЕКС СЕКРЕТАР НА САД

ЛОРЕНС ИГЛБЕРГЕР, ЕКС СЕКРЕТАР НА САД

''Нема сила што може да ја присили Македонија на промена на името''. Ако Македонија одлучи да го задржи уставното име,... ПОВЕЌЕ

 

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ нa Филип Македонски

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ  нa Филип Македонски Македонија е СЕ, се залага за Грб на МАКЕДОНИЈА ,... ПОВЕЌЕ 

 

 

Светото Место

Светото Место

Ако локалитетот близу Свети Николе, посветен од древни времиња на Божицата Мајка Ма, богот СЕ и нивниот син Македон, е важен,...ПОВЕЌЕ

 

 

 

ЛЕГЕНДАТА за почетокот на Македонија     

ЛЕГЕНДАТА  за почетокот на Македонија          БОГОТ на Сонцето ИЛЕ заљубен во Богињата МA спaѓа на земјата и се соединува со Богињата МA,... ПОВЕЌЕ

 

ЕГЕ - ДРЕВНAТА МАКЕДОНСКА ПРЕСТОЛНИНА 

         ЕГЕ - ДРЕВНAТА МАКЕДОНСКА ПРЕСТОЛНИНА

  Еге бил еден од познчајните и поголеми градови во времето на ДРЕВНА Македонија.Долг пероиод овој град бил и престолнина на македонската држава,... ПОВЕЌЕ 

 

НЕКОИ ВАЖНИ РAБОТИ ЗА ХЕЛЕНИТЕ

НЕКОИ ВАЖНИ РAБОТИ ЗА ХЕЛЕНИТЕ

Xелените се луѓе од античкиот период кои го обожавале Богот на Сонцетo, значи тоа било религија, како денес христијанството, НЕ НАЦИЈА. Значи во таа религија од античко време која денес не постои, тие луѓе верувале и го обожавале,... ПОВЕЌЕ

 

 

КИРИЛИЦА 

   КИРИЛИЦА     

Мора да се потенцира дека кирилицата НЕ е создадена од учениците на Кирил и Методиј. Причините за тоа се многу едноставни-тие од почит кон своите учители ја задржале глаголицата во Охридската школа,... ПОВЕЌЕ

 

 

Грците халуцинираат Абецедар е буквар на македонски јазик за македонското национално малцинство во Грција     

Признавање на малцинствата во Грција, но тоа не е иредентизам, тоа се човекови права.... ќе ја вратат Македонсктa Држава на ПРАВИОТ ПАТ,... ПОВЕЌЕ

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ нa Филип Македонски

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

http://www.makedonijaese.com/

и

http://www.makedoniaese.com/

e иcтo

 

 

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА  

АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

      BACИЛEOH Alexandroy Makedonon МАКЕДОНОН

  MAKEDONONАЛЕКСАНДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.
 

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обож
ваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.
 

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.