v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  10.01.2018 Македонија 

Александар Македонски = свети Ѓорѓи

Александар Македонски = свети Ѓорѓи 

     Дали знаете дека: '' г. г. - господин господин '' доаѓа од ''господин на господата'', по прецизно од нашиот владетел Александар Македонски, тој после битката на Гавгамела бил прогласен за ''ГОСПОДАР НА ГОСПОДАРИТЕ''

 

         Сите тие кои не ја признаваат Македонската Православна Црква - МПЦ, се грешници, а за тој грев Господ ќе ги суди.

       Додека има Македонци ќе има и Македонска Православна Црква, МПЦ, нетреба да инсистира да биде признаета од грешниците, бидејќи Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, постои за Македонските Православни Bерници. 

Македонската  Православна Црква - - Охридска Архиепископија,  НЕМА ПОТРЕБА да биде признаета од никого  за да живее и функционира меѓу Македонците насекаде во светот, не само во Македонија. 

До сите грешници: 

''Грешници, немаме потреба да бидеме признаети од вас, за да живееме НИЕ Макдонците''


света Лидија од Македонијасвета Лидија од Македонијасвета Лидија од Македонија

света Лидија од Македонија

       Македонците го посочиjа '' правиот пат '' на овие простори, а НЕ вие грешници. Вие грешниците немавте друг духовен избор освен да зачекорите и вие по ''правиот пат''. 

Грешници и во библијата е напишано дека на овие територии од Македонците ја имате превземено христијанската вера,.. а не обратно. ''Македонија без Македонци'' сакате да правите. За овој ерес ќе горите засекугаш во пеколот.

Да не заборавиме дека Македонците се и христијани ма и муслимани, будисти и друѓи вери, ма и атеи. Сите сме чеда божји подеднакво. 

Сите НИЕ сме Македонци без оглед на вера.

ЦИА документи: Македонците барале своја Црква уште од 1913 г.

         "Македонците барале сопствена црква уште за времето на Балканските војни, но СПЦ уште во времето на Тито остро се противела на идејата за формирање автономна ортодоксна црква во Македонија. Ова е запишано во еден од илјадниците неодамна објавени тајни документи на Централната разузнавачка агенција-ЦИА кои се однесуваат на Македонија и Југославија."

Oбјавена е содржината на документот на ЦИА кој датира од 1952 година во кој разузнавачите на американската агенција ги известуваат претпоставените во Вашингтон за односот меѓу режимот на Тито и Српската православна црква.

          Уште за време на анексијата на Македонија во 1913 година и припојувањето на нејзината црква кон Српската православна црква, локалното православно население сака да формира сопствена ортодоксна црква независна од онаа во Белград, со Македониски, а не српски како црковен јазик. Под 30-годишното владеење на династијата Караѓорѓевиќ, која ја претставува српската доминација и централизам, желбите на Македонците биле игнорирани.

Владата на Тито, која го претставува комунистичкиот антирелигиозен централизам единството на Српската православна црква го смета за потенцијална слабост на режимот. Затоа, Тито ја поддржува идејата за формирање посебна Македонска црква за да ја ослабне СПЦ и нејзиниот отпор кон неговиот режим на тој начин што ќе креира потешкотии за неа", се вели во документот на ЦИА.

Во документот потоа се посочува на улогата на ВМРО во барањето за формирање автономна црква и се вели дека оваа организација до 1945 година воопшто не се интересирала за црковните прашања. Разузнавачите потоа јасно посочуваат дека СПЦ под водство на патријархот Викентије Проданов се обидувала да спречи формирање независна автономна македонска црква.

         Со оглед на тоа што македонскиот црковен сепаратизам оди рака под рака со идејата за национално отцепување, режимот на Тито не дава отворена поддршка за оваа идеја и дозволува независната Македонска црква и понатаму да биде сон на Македонците. Од друга страна, режимот на Тито дозволува Македонците отворено да поигруваат со оваа идеја со цел да и создаде потешкотии на СПЦ бидејќи по секоја цена сака да го намали влијанието на Српската православна црква врз српското население", се вели во документот на ЦИА.

         


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.