... ВЕСТИ

22 / 09 / 2016

Иванов во ОН: Бараме да ни се почитува достоинството

 

''Јас сум Македонец, моите сограѓани се Македонци и од оваа говорница ви се обраќам на македонски јазик.

Бараме сите да не почитуваат како Македонци, како што ние го почитуваме правото на сите да се идентификуваат така како што се чувствуваат. Како што ние, на сите им го почитуваме правото на самоидентификација и човеково достоинство, бараме истото да се однесува и на нас.

Сакаме како Македонци да соработуваме и да имаме најдобри односи со сите наши соседи, порача претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов'', во обраќањето на 71. Генерално собрание на Обединетите нации во Њујорк....

 

 

28.10.2016, 14:05

Николиќ побарал од Иванов поддршка во УНЕСКО

Српскиот претседател очекува Македонија „принципиелно да гласа против членство на Косово во светската организација“

МАКЕДОНОН: Прецедателот на Р. Македонија повторно го ставаат во ''непријатна'' ситуација, МА НЕ Е ТОА ПРИЧИНАТА што, сакам да објаснам ''некои работи'' овде во овој дел на страницата, а тоа е:

''Македонскиот претседател Иванов е во работна посета на Белград и Панчево по повод одбележувањето на јубилејот „70 години од доселувањето на Македонците во Војводина“.

Имавме ли и ние во минатото ''работа'' со колонисти и кој е тој што ти ''поклонува'' земја туку така,..

Имено на едно друго место Јас објаснував дека: на местото каде што биле доселени Македонците во Војводина, живееле Германци и Унгарци,.. комунистите од 1946 до 1949 можеби и потоа, на местото на протераните, по прецизно на егзекутираните oд cтpaна на комунистите на Тито вpз германското малцинство од Војводина,.. значи, комунистите имаат населено население од Македонија. Тие работи решете си ги со тамошните во Војводина,... за жал знаеме како е да се биде со ''колонисти'' историски. Немојте со една неправда да правите друга.

Cовет како би можел да ''почнe'' да се разрешува проблемот,.. (тука само господ може да го реши овој проблем), да се повикаат сите, тие угнетените, нашите во Војводина, Српската држава,.. и да се најде некое решениe.

,.. Сорос, Поточно фондацијата ''Сорос'' активно работи преку активистите на таа фондација во однос на ''смена'' на уставното име на Р. Македонија, МА, НЕ САМО НА СМЕНА, МА И НА УНИШТУВАЊЕ НА ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈA, а во Р. Србија работи преку активистите на таа фондација: да и се врати имотот на протераните германци од 1945 кои претежно живееле во Војводина, ,.. многу од овие германски фамилии и биле тајно егзекутирани од страна на комунистите....

Внимателно,.. Прецедателе, умно... уште подобро. Ќе ви беше подобро да си седeвте дома и гледавте телевизија.

 

 

 

 

 

 

... ВЕСТИ

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

МАКЕДОНOH

 

 

 

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

      BACИЛEOH Alexandroy Makedonon МАКЕДОНОН

  АЛЕКСАНДРОЈ   МАКЕДОНОН

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обож
aваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.