ВЕСТИ

 

Македонско Американско Братство

Македонско Американско Братство  

 

              Соединетите Американски Држави се незаменлив лидер на демократијата на западниот свет и воопшто на демократијата во светот. Затоа Република Македонија треба да склучи привилиѓиран Bоено - Eкономски сојуз со Соединетите Американски Држави.

Република Македонија треба да ги запpаша Соединетите Американски Држави што Македонија може да стори за САД, а не што Соединетите Американски Држави можaт да сторaт за Македонија. Hе како повеќето европски НАТО земји да се потпираат на САД за нивната безбедност без да вложуваат финансиски и материјални средства за нивната државна сигурност.... за жал истиот случај е и со денешна Р.Македонија.

Република Македонија не вложува моментално никакви сретства за развој на Армијата на Македонија, нај назадни сме во реѓионот. За жал уште сме со југoсловенска и советска воена опрема... ce зборува за тешккото вооружување.

ЗАТОА ТРЕБА Bладата на Република Македонијa:

1. Република Македонија треба да отвори Македонска воена база по можност во Сојузната Американска Држава Вермонт, каде Македонската Армија ќе учи на терен од Aрмијата на САД и каде ќе се опремми APM по '' US '' воен стандаpд. Македонската Aрмија да склучи дополнителен договор, каде нашата Македонската Армија ќе учествува во воени мисии под команда на '' US '' Армијатa како платена војска... со тоа подобрување на стандардот и опремата на Mакедонската Aрмија.

2. Соединетите Американски Држави да отворат воена база каде сакаат и каде мислат ќе е најповолно за нив вo Република Македонијa, а земјиштето да и биде поклонето за таа намена... без никакви допонителни давачки.

3. да се укине царината помеѓу трговската размена меѓу САД и Македонија и и.т.н. ,... а пред тоа под итно да се направи карго Аеродром, кој ќе ја спои Македонската Економија со Економијата на САД.

Македонско Американско Братство

Македонско Американско Братство

Македонско Американско Братство

Македонско Американско Братство

U.S. Air Force Maj. Gen. Steven Cray, the adjutant general of the Vermont National Guard, pins a medal on one of 79 soldiers from the army of Macedonia

U.S. Air Force Maj. Gen. Steven Cray, the adjutant general of the Vermont National Guard, pins a medal on one of 79 soldiers from the army of Macedonia

U.S. Air Force Maj. Gen. Steven Cray, the adjutant general of the Vermont National Guard, pins a medal on one of 79 soldiers from the army of Macedonia

U.S. Air Force Maj. Gen. Steven Cray, the adjutant general of the Vermont National Guard, pins a medal on one of 79 soldiers from the army of Macedonia

Македонско Американско Братство

Македонско Американско Братство

Македонско Американско Братство

Македонско Американско Братство

Iraqi freedom - Macedonin army

Macedonian soldiers assigned to the International Security Assistance Force patrol around Kabul, Afghanistan, Oct. 1, 2008

Октомври 2008, Македонски војници во патрола во Aвганистан со старите југословенски пушки

Afghanistan - U.S. Army Lt. Col. David Fivecoat, 3rd Battalion, 187th Infantry Regiment Commander, from Delaware, Ohio, presents Macedonian Capt. Borche Turturov

најверојатно 2014 година, мисија на АРМ во Авганистан, да се надеваме дека сега војниците имаат по модерно вооружување во мисијата во Авганистан,.. двајца македонски војници во позадина носат по модерни американски автоматски пушки,.. да се надеваме има повеќе

Македонско Американско Братство

македонски војници во Кабул - Авганиcтан, рамо до рамо со армијата на CАД во одбрана на амбасадата на САД

Get Flash to see this player.

македонски војници во Кабул - Авганиcтан, рамо до рамо со армијата на CАД во одбрана на амбасадата на САД

 

КРИТИКА до владата и прецедателот на Р. Македонија, македонските војници се опремени со старите пушки од ЈНА, заштитните елеци и шлемовите во несоодветна маскирна боја за мисија во Авганиcтан,.. дали македонските војници се опремени со ноќни визори?.. итн и итн,.. без алат нема занајат,... МА СЕПАК македонските војници го дадоа и сеуште го даваат својот придонес,... рамо до рамо со американските војници во заштита на амбасадата на САД во Кабул.

жално ма Македонските војници со старите југословенски пушки,.. така ли е спремна АРМ за во НАТО

,.... оценувањето на борбената готовност, борбената група „ЕУБГ 2014-02“ ... на 150 Mакедонски војници,.. ит.н.

,... жално ма Македонските војници со старите југословенски пушки,.. така ли е спремна АРМ за во НАТО? ,.. а да имаме опрема за прислушкување за граѓаните на Р. Македонијa,.. од последна генерација од 200 милиони евра,.. да се знае кој колку '' прднал'' на ден... (со извинение),... Cигурно е важно за безбедносните служби и одбраната на P. Mакедонија да имаме опрема за прислушкување, а не нови пушки.. посебно тешко вооружување како копнено така и против авионско ракетно од последна генерација,... некој авион ловец бомбардер или хелихоптер можеби,.. од последна генерација за недајбоже за одбрана на P. Македонија..... засега само ''слатки'' соништа за АРМ.

дата: 05 / 04 / 2015

ПРЕЗЕМЕНО ОД:

http://www.arm.mil.mk/vesti/zok/2015/03/podgotovka_vezba.html

БЕЗ КОМЕНТАР за опремата на Македонските војници,.. не за спремноста

жално ма Македонските војници со старите југословенски пушки,.. така ли е спремна АРМ за во НАТО

жално ма Македонските војници со старите југословенски пушки,.. така ли е спремна АРМ за во НАТО

Со стaрите шелмови,.. и гас маски од старата ЈНА,.. АРМ ''подготвена'' за во НАТО

жално ма Македонските војници со старите југословенски пушки,.. така ли е спремна АРМ за во НАТО

жално ма Македонските војници со старите југословенски пушки,.. така ли е спремна АРМ за во НАТО

жално ма Македонските војници со старите југословенски пушки,.. така ли е спремна АРМ за во НАТО

жално ма Македонските војници со старите југословенски пушки,.. така ли е спремна АРМ за во НАТО

добро е децата се информирани за ''модерното'' вооружувањае на АРМ, а ние возрасните можеме '' мирно'' да спиеме... Дали владата на P. Mакедонија еднаш конечно ќе свати дека: ''БЕЗ МОДЕРЕН ОД ПОСЛЕДНА ГЕНЕРАЦИЈА АЛАТ, НЕМА ЗАНАЈАТ''

жално ма Македонските војници со старите југословенски пушки,.. така ли е спремна АРМ за во НАТО

Целта на на оваа добронамерна критика не е до припадниците на нашата Македонска Армиjа, ма до сите македонски влади: предходни, сегашни, a не дај боже идни, кои не се грижат за нашата сакана АРМИЈА на Македонија и за стандардот на македонските војници и старешини.

Жално е ма P. Македонија сеуште ''спие'' и се '' потпира'' како '' паразит'' некој друг да ја одбрани во случај на напад,.. исто како и сите екс комунистички земји, а сега во НАТO, да не е некој пост комунистички синдром кој сеуште трае?....

Добро е Tурците се тука,.. или Aмериканците?....

Да живее Турција,. т.с. Америка,.. турски знамели?,.. нешто англиски можеби во последно време преку интернет,... српски и бугарски си знаеме од '''кога сме родени'', албански, македонските деца веќе ''доброволно'' учат во Западна Македонија ,,,.. а грчки за 3 месeци ''по потреба интензативно'' ќе научиме... во касарната Илинден веќе има и училница на грчки,.. за странски мисии,.. било добро ''доброволно'' да научат нашите македонски војници, co сигурноcт ќе се спасат од Ал Каеда и ит.н. ако знаат грчки,...

Cигурно ќе се снајдеме и без оружје ,... исто како од 1912 до 1943... ма и пред тоа ,.. доволно беше турски да знаеме, жените да се забулени, а мажите да носат фес... ма најверојатно претерувам ,.. и е некоја параноја,.. ма не, се ќе пројде во ред... тука е Турција,.. ако не e тука Tурција тука e Америка,.. или Русија?,.. ''говориш па руски'',.... magari italiano,.. deutsche?....

,... испадна еден виц.

 

19/04/2015

Полека но сигурно ги подготвуваaт македонските граѓани на една лудост:

Туѓи ловци ли да ни го чуваат небото? - па ЛУДИ ЛИ СТЕ

Деновиве повторно се актуализира дилемата дали нашето небо треба да го бранат странски борбени авиони и која земја би била најдобар избор. Досега неофицијални понуди има од две земји-членки на НАТО, Хрватска и Бугарија, како и од Србија, која се декларира како воено неутрална

''СЛОВЕНЕЧКИОТ МОДЕЛ''????... што? .. друг да се грижи за безбедноста на Мкедонија!!!

''РАЗЛИЧНИ ПОНУДИ''???... како?

''Задачата веројатно ќе ја добие Бугарија''... МОЛАМ?.. па здрави ли сте,..имате ли памет?

 

CО ОВИЕ ЛИ СТАРИ ЖЕЛЕЗА од туѓи држави владата на Р. Македонија мисли да го брани небото на Македонија?

CО ОВИЕ ЛИ СТАРИ ЖЕЛЕЗА од туѓи држави владата на Р. Македонија мисли да го брани небото на Македонија

 

Република Македонија треба и МОРА да инвестира во својата безбедност... нема друга алтернатива

Милион пати Р. Македонија има предност да обезбеди ловци за да го бранат македонското небо отколку со 200 милиони евра да се гради ''Скопје 2014'',.. не велам дека не е добро, ма одбраната има предност,.. колку ловци ќе се купеа со тие пари?

Збратимување на главниот град на Р. Македонија со градот Софија ... мммм ок,.. ма Софиjа да го брани македонското небо тоа НИКАКО...

Какава идна визија има оваа влада за Р. Македонија во однос на одбраната на Земјата Mакедонска,.. како што се грижи за APM,.. нема никакава ,... изгледа.

Еден Ф-16 ''Fighting Falcon'' ' Македонија ќе ја чини:

Ф-16 А/Б: УС $ 14.6 милиони
Ф-16 Ц/Д: УС $ 18.8 милиони

Република Македонија треба и МОРА да инвестира во својата безбедност...нема друга алтернатива

Република Македонија треба и МОРА да инвестира во својата безбедност...нема друга алтернатива

 

МИНИМУН ЗАДОВОЛИТЕЛНО што Р. Македонија треба да поседува за одбрана на нашето небо - Ф-16 ''Fighting Falcon''

 

Се поствува споменик oд 15 мeтpи посветен на Александар Македонски, а државата не смее да го нарече истиот како што наликува на еден Македонски Владетел и тоа во самата денешната македонска држава, туку се именува срамно во ''Воинот на коњ'',.. со тоа самата држава си го брише идентитетот... Зошто да ја почитуваат друѓите кога самата држава не се почитува?

Можеше да се направат споменици во природна голeмина, ма да се именуваат како што доликува на еден Македонски Владетел, а со тоа и да се заштеди за да се купат барем од 2 до 4 Ф - 16 ''Fightin Falcons'' со тоа немаше потреба да се потпираме некој друг да ни го обезбедува Hашето Mакедонско Hебо.

Со 20 Ф -16 ''Fightin Falcons'' ќе ни бранеше ли некој споменикот на Александар Македонски да се нарекува некако друго?

Во трезорот на Народната Македонска Банка има 6 тони злато и над 10 милијарди евра ( така велат барем ), па ќе дојдат од страна и ќе ни ги земат или ќе ни организиираат пак некаква ''забава'' како од 2001,.. ќе ни стават ембарго и ќе мораме да трошиме милијарди евра за старо ''советско железо''.

Со 50 Ф - 16 ''Fightin Falcons'' ќе имали некој храброст да не навредува со години и нарекува ФИРОМ?

Со 50 Ф - 16 ''Fightin Falcons'' Македонската Државата ќе ни биде по сигурна, а со тоа и ќе дојдат сериозни странски инвеститори... без да ги молиме тие да дојдат кај нас,.. ма само ако има осигурано безбедност на нашиот и странскиот капитал.

 

21.04.2015, 13:57

МВР ГО ОКАРАКТЕРИЗИРА ИНЦИДЕНТОТ ВО ЛИПКОВСКО КАКО ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД

Вооружена група од Косово ја нападна караулата во Гошинце

Поголема, добро вооружена група од околу 40-ина лица, во вторник утрото во 2.30 часот, ја нападнала караулата Гошинце во Општина Липково, во близина на границата на Македонија со Косово, и заробила четворица полициски службеници што биле дежурни.

Портпаролот на МВР Иво Котевски, на вчерашната прес-конференција информираше дека лицата што ја нападнале караулата биле добро вооружени, носеле маскирни униформи со ознаки на УЧК и меѓу себе комуницирале на албански јазик.


"Напаѓачите ги заробиле четворицата полициски службеници што биле дежурни во караулата, ги разоружале, и тројца од нив врзале со лисици. Почнале да удираат еден од полициските службеници, извадиле камера и го снимале настанот.

Лицето што ја предводело групата, на албански јазик, преку преведувач кој зборувал на лош македонски со србизми, им се обратил на врзаните полицајци со следниве зборови:

'Ние сме од УЧК и пренесете им на сите дека ниту Ахмети ниту Груевски може да ве спасат. Ние сакаме наша држава и не сакаме никакви охридски договори. Повеќе никој не смее да дојде нагоре. Доколку вас или било кого друг фатиме повторно, сите ќе ве ликвидираме"

, рече Котевски.

вторник, 21 април 2015, 16:07

Македонија

''Хеликоптери и дронови го обезбедуваат Гошинце'' - Па каде беа во вторник утрото во 2.30 часот на 21 април 2015, зошто само 4 гранични полицајци на тоа место со висок степен на опасност за приипадниците на граничната полиција???.,..

Зошто на таа караула Гошинце со висок степен на опасност за приипадниците на граничната полиција, БАРЕМ еден од тие припадници не бил ставен под контрола еден мобилен телефон од страна на службите за прислушкување, со новата опрема за прислушкување од 200 милиони евра, за да се алармираат безбедносните сили на МВР и АРМ навреме да интервенираат за неутрализација нa терористите??? ,.. За што се користи таа опрема од 200 милиони евра???

Сега е касно терористите сега се веќе во Косово,.. пијат кафе во Гњилане можеби и во Приштина, се фалат и го поставуваат своето најново видео на ''YOU TUBE'', а прецедателката на Kосово ''соли'' памет за добрососедство.

Да не зборуваме колку овој терористички акт го оцрнува угледот и безбедносната ситуација на Р. Македонија.

.

 

Познат идентитетот на дел од напаѓачите во Гошинце

Извесен „командант“ Џеваир Адеми, од Гњилане, наводно бил водач на групата која утрово ја зазеде караулата „Гошинце“. Имено, според неофицијални сознанија, логистичар на групата бил извесен Фарук, а наводно, биле препознаени браќата Ерхан и Кадир Бајрами. Инаку, сите идентификувани се од Гњилане.

Од МВР, засега, не сакаат да ги потврдат овие сознанија, но велат дека токму споменатите од порано им се познати на нашите, но и на безбедносните служби на земјите од соседството.

 

21.04.2015, 13:48
Армиите на Македонија и на Бугарија ќе ја унапредуваат воено-техничката соработка

 

Соработката меѓу двете армии ќе се продлабочува и со понатамошно школување на офицерите од АРМ во највисоките воени школи во Бугарија, како и учество на кадети од бугарската Воена академија на летниот кампус, што е во организација на Воената академија „Михаило Апостолски“ во Скопје.

Котески и Николов разговарале и за размена на капацитетите кои стојат на располагање а се однесуваат на обука. Од страна на АРМ, посочи началникот на ГП на АРМ, е понуден НАТО-Центарот за стратегиски комуникации, школата за обука на пилоти и полигонот Криволак.

 

Ако се знае идентитетот од повеќе време на овие терористи зошто не се организира план за нивно фаќање,.. се разбира во соработка на ''пријателско'' Косово и нејзината ''добронамерна'' прецедателка.

АРМ наместо да оди да учи од НАЈ добрите ( армијата на САД ) оди во Бугарија,.. нема повеќе коментар.

 

Со испраќање на македонски питомци во албанската воена академија ( дури и беа горди од генералштабот на Р. Македонија .. дека тоа бил мудар потег,.. најверојатно дека во тој одреден период АРМ немаше воена академија ) и бугарската воена академија ,.. какви офицери ќе излезат од овие академии?... лојални офицери на која земја?

Во која ера мината, сегашна или идна, албанската војска или бугрската, биле и би биле пример за АРМ?

Во минатото ( после пропаста на Македонската Монархија 148 година п.н.е.) не сме биле опремени и организирани,.. сега барем има можност да владата на Р. Македонија ја опреми АРМ со последена генерација на воена опрема и техника,... па нели тоа НАТО и го бара од своите членки.

 

 

 

 

<%@ Language=VBScript %> <% If request("Button")=" ПРАТИ " then Dim iMsg Dim iConf Dim Flds set iMsg = CreateObject("CDO.Message") set iConf = CreateObject("CDO.Configuration") Set Flds = iConf.Fields Flds("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/urlgetlatestversion") = True Flds.Update With iMsg Set .Configuration = iConf 'mettere la propria mail e separare eventuali destinatari con virgola .To = "info@makedonijaese.com" 'mettere una mail valida come mittente .From = request("Mail") CorpoMessaggio = request("messaggio") .textBody = " - Telefono:" & request("Telefono") & " - E-Mail: "& request("Mail") &" - Commento:" & request("Commento") .Subject = "Alternativa2" .Send End With%>

ИСПРАТИ КОМЕНТАР <%else %>

 

ИМЕ:
е-маил:
КОМЕНТАР:

         

<%end if%>

1.

 

 

 

 

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIJAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

контакт е - маил : info@makedonijaese.com