v

v

MAKEDONON

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

 

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-pи  ДЕЛ

 

ГЛАВАТА ГОРЕ МАКЕДОНЦИ

 

     

Постоењето на независна Република Македонија, просперитетна држава, носител на македонштината, ќе има индиректно влијание на македонското веќе полуасимилирано население во северна,... ПОВЕЌЕ

 

Масакрот во Сер - Егејска Македонија 1913 

stop     

Според Kарнегиевата анкетна комисија, во Македонија во време на балканските војни градовите Воден, Негуш, Бер, Ениџе Вардар биле претворени во урнатини,... ПОВЕЌЕ

 

МАКЕДОНOH

  26/01/2018   Македонија

   

МАКЕДОНOH

     Ако сегашната власт предводена од помилуваниот криминалец и велепредавник, во Република Македонија сака влез во НАТО и ЕУ, по ''секоја цена'', тогаш нека го изберат  точното тоа ''ново име'' кое што грците ќе ви го одберат, бидејќи во НАТО и ЕУ, посебно во НАТО, се ''влегува'' со консензус, по прецизно, со името што грците ќе ви го изберат и САМО ако на грците им одовара вашето друштво. 
      Но треба да разберете дека, ако пробате да ''влезете'' со такво ''никакво име'' во НАТО, може ''некој'' или на ''нкои'' друѓи членки во НАТО, да не им одговара ''друштвото''
со такви ''никакви'', како вас,... Ќе ви дадам пример, една земја на која ''новото име'' со сигурност, нема да им одговара, а тоа е Турција. Така да преговорите за влез во ЕУ, ќе траат до бесконечност,....

      На крај ќе испадне само еден безизлезен СРАМ, во која ќе ја доведете Македонската Држава, народот Македонски од целиот свет и граѓаните што живеат во државата.

       '' Турците и Македонците се браќа,...  Тоа што сме го заборавиле во 1912 година сега можеме да го поправиме.  Грција ја блокира Македонија да влезе во НАТО поради името, но Турција секогаш ќе биде cо Македонија и нема да дозволи да се менува името.

20/02/2018

За нас, Анкара и Скопје немаат никаква разлика и никогаш нема да ги оставиме нашите браќа сами,...''  - Реџеп Таип Ердоган, Прецедател на Турција.

       Германија: Нема автоматски влез во ЕУ, прво исполнување на условите

Нема да има автоматски влез за земјите од Западен Балкан во ЕУ на преходно утврден датум, изјави денеска портпаролот на германската Влада, Штефан Зајберт.

Јасно е дека кандидатите за членство мора да спроведат уште многу реформи, изјави Зајберт во пресрет на утрешното објавување на стратегијата на Европската комисија за земјите од Западен Балкан.

Зајберт нагласи дека Берлин секогаш ја нагласувал неопходноста од поставувањето јасна перспектива за членство на западнобалканските земји во ЕУ, но дури откако ќе ги исполнат поставените услови.

        Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на

 нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ.

       Политичките партии треба да престанат да си играаат со Македонската Држава и да престанат да   ''прават'' од Македонија, приказната за ''Вавилонската Кула''. Tие што ја консултирале Библијата знаат дека таа приказна не завршила добро  за никого од таа приказна.
Грешници одете и најдете си некој друга работа, а не да си играете cо Македонската Држава, народот и граѓаните.

        Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

СИТЕ ''ЗАКОНИ'' донесени во неуставното делување на помилуваниот терорист и дезертер се неуставни, ќе бидат прогласени за неважечки и ќе бидат уќинати.

         Во кое цивиизирано опшество, или зедница сакате да ''влезете'' со помилуваан за криминал и велепредавник, како Премиер  и  помилуван за тероризам и дезертер, како Прецедател на Парламент?

За доброто и иднината на Македонската Држава помилуваните криминалци и терористи треба да се отстранат од водење на јавна политичка функција, АКО Македоннија сака да зачекори и стане една цивилизирана Држава.

Во Eвропска Држава во која има помилуван за тероризам и дезертер  како Прецедател на Собрание или Премиер на влада - помилуван за криминал и велепредавник, НЕМА место никаде, за ваква држава, таа Држава е за никаде.

         Со неосновано и незконско апсење и иживување во затвор ( на патриотите и е исклучено загревањето во зимски услови, не и е дозволено да им се даде зимска облека, ракавици,  и итн. ), од страна на здружените банди на помилуваниот за криминал, сега докажан велепредавник и помилуваниот терорист и дезертер, на Македонските пратеници, избрани законски на избори од страна народот, уметници, полициски службеници и итн., грешниците ЈА ОТВОРИЈА ''Пандорната кутија''. Еден совет, бегајте грешници, додека имате време,... 

се протестира против промена на името и двојазичностa

        Вистинскиот пат за Република Македонија, НЕ е НАТО и ЕУ, кои ја негираат Македонската Држава од самиот почеток на Hезависноста. Вистинскиот пат  за Република Македонија е посебен Eкономски - Воен Cојуз помеѓу  Македонија со: САД, Русија, Обединетото Кралство, Турција, Италија, Малта, Шпанија и сите Држави кои ја признаваат под Уствното Име.

Hа ден 18-21/01/2018, во Македонија е одлучено, каде треба да стои знамето, на НАТО и ЕУ

САД и Македонија веќе имаат ''некаков'' воен договор, кој навремето беше саботиран. Тој Воен договор со САД треба  да  се  унапреди.

      Прецедателот на Република Македонија, треба да прогласи воена состојба и да ја распушти оваа ''Содома и Гомора'', така наречено ''Собрание'' на РМ, ''Влада'' на РМ и да прогласи: ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ, НО ОВОЈ ПАТ БЕЗ ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo. На тој начин Иванов ќе биде запишен во историјата на оваа Македонска Држава како позитивен Прецедател

ЗА, МАКЕДОНИЈА

        Каква раса на ''чисти'' Македонци се тие ''Македонци'', но, грци, или ''Македонци'', но, бугари, а и едните и друѓите, на најподмолни начини го оспоруваат правото на Македонците, кои едноствно се Македонци, сакаат да се и останат едноставно, Македонци.

        Единствено трајно решение и излез околу наметнатиот спор со Грција, околу Вековното Уставно и Свето Име за нас Македонците е, ПРЕKИНУВАЊЕ НА СРАМНИТЕ и ПОНИЖУВАЧКИ ПРЕГОВОРИ со Грција, нема што да преговараме, ние сме Државата Македонија. Политичарите од Република Македонија треба да престанат самите да се омаловажуваат и да го омаловажуваaт Македонскиот народ, како внатре, така и надвор во Дијаспората и граѓаните во Државата Македонија, целиот свет ви се смее.

         Kако очекувате да ве почитуваат, ако вие самите не ја почитувате Државата во коja сте се родиле.

Името Македонско и идентитетот е СЕ, што имате, друго вредно ништо, немате.

Ако грците сакаат да ги обожаваат Македонските владетели, а бугарите сакаат да ги обожаваат Македонските владетели и револуционери, или друѓите, за нас Македонците е воред, НО НЕАМА да дозволиме ние Македонците, да од Македонските владетели и револуционери се прави нешто дpуго. 

Додека има Македонци ќе има и Македонска Православна Црква, МПЦ, нетреба да инсистира да биде признаета од грешниците, бидејќи Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, постои за Македонските Православни Bерници. 

Иванов: ''Предлог-законот за јазиците го крши најголемиот закон на државата Уставот на Република Македонија'' - браво за Република Македонија.

        До сите ''амбициозни'' политичари - преговорите за членство во ЕУ, можат да траат со децении, пример е Турција, затоа небидете прости, наивни, алчни, да поддпаѓате во  безизлезна стапица,  да се понижувате, пред грешниците. Насекада и со секого само со Уставното Име на Македонската Држава, тоа е вистинскиот пат за Република Македонија. 

        После  непромислениот потег во ОН, од страна на Mакедонската дипломатија, а тоа е да не се поддржи стратешкиот пријател на Македонија, САД,  немојте да се залажувате,  нема  зачленување во НАТО зa Република Македонија, на наредниот Cамит на НАТО. Значи прво НАТО, после ЕУ, таква е процедурата, да не потпаѓаат Македонците и граганите во Македонската Држава на лагите  на 2 - 3  ЕУ, бирократи, или на грчката влада која е под влијание на непријатлите на Македонската Држава.

         Политичрите кои не ја почитуваат земјата во кои се родиле, не ги почитувааат пријателите, неможат и немаат право да оддлучуваат за Македонскиот народ и граганите во Македонската Држава. Вакви политичари НЕ ЗАСЛУЖУВААТ почит, насекаде и се затворени и ќе и бидат заворени вратите. 

           Ние Македонците имаме само една Држава, а тоа е Македонија, сите тие кои работат против Државата Македонија, се грешници и ќе се однесува така спрема нив. Тие грешници нетреба да си тражат друга држава, ма друга планета.

           Излeз, од политичката ситуација, која се повеќе и повеќе се продлабочува,  СЕ:  ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ, НО ОВОЈ ПАТ БЕЗ ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

           Само така, Република Македонија, ќе излезе од политичката криза, која трае повеќе  години, a Македонија  ќе биде чекор до воспоставување на  правна и демокрадска Држава   -   МАКЕДОНОН

Со МАКЕДОНОН ништо, не е недостижно

 

Ајде Бејли доста ''матеше'' вода 

оди си дома Бејли, доста беше     

'' Bailey, let us a favor, make your resignation and go GO HOME ''.  Oди си дома Бејли, доста беше,...  ПОВЕЌЕ

 

БЕЗ, Македонија, нема забава - ''No, Makedonia, no party''

Знамето на Древниот Лав, најпосле ќе се се издигне над Македонија,... ПОВЕЌЕ

 

Љубомир Митев - 73 - годишниот херој од село Којково

herojot od Kojkovo

По 5 години пак ќе почне судењето на дедо Љубе, кој во својата куќа застрела двајца разбојници,.... Ова е почеток на крајот на ''правдата'' на криминалците кои се ''вгнездиле'' во судовите,... ПОВЕЌЕ

 

СТОП - '' STOP '' 

stop     

,.... СТОП, Метју Нимиц, застанете и вие грешници околу него.

'' No one in the  history has been able to rename it, assimilate and destroy Makedonian nation - STOP, Matthew Nimetz,  stop also for the sinners around him '',... ПОВЕЌЕ

 

 

ОЛИМПИЈА - ВАСИЛЕВНА НА МАКЕДОНИЈА

 ????? ????? ?A???? ?? ????????     

Олимпија е ќерка на Молосиаскиот владетел Неоптолемеј ВТОРИ, кои се сметале за потомци на Ахил. Првичното име и било Поликсена, но во детскиот живот го носела името,... ПОВЕЌЕ

 

Изборот на Џафери целосно неуставен: СДСМ не обезбеди ниту уставно-правни услови ниту мнозинство

Imeto ne go davame      

''Сите овие настани се завеса низ која лесно гледаат вистинските Македонци, кој не гледа утре нема да биде Македонец и ќе се разбуди како северно жител, граѓанин на нечија територија. Мора да знаат дека нема да се откажеме од нашите барања, тие се нови избори, легитимитетот е на народот и тој ќе решава, нема повеќе туѓи химни во нашата земја и да живее Македонија'', порача Дамовски,... ПОВЕЌЕ

CPAM

 

     

Господине ''на каде дува ветрот на таму'', вие НЕ сте Македонија,... ПОВЕЌЕ

СРАМ ЕВРОВИЗИЈА, срам за ЕУ 

??????? ?? ???     

Во секој случај за оваа траги - комична ситуација се виновни самите политичари од Република Македонија кои прифатија СРАМ околу Уставното Име на Македонската Држава во минатото, затоа оваа неправда треба да се исправи, но за тоа требаат политичари со здрав pазум,...  ПОВЕЌЕ

 

 

МАКЕДОНOH

  21/04/2017   Македонија

   

МАКЕДОНOH

ЈАВЕН  ПОВИК  ДО  СИТЕ  ЧЛЕНОВИ,  СИМПАТИЗЕРИ  И  ПPИJATEЛИ  НА  МАКЕДОНИЈА  Е  СЕ,  

ШТО  МОЖАТ  ДА  ГЛАСААТ  НА  ПРЕЦЕДАТЕЛСКИТЕ  ИЗБОРИ  ВО  ФРАНЦИЈА,

le pen

СВОЈОТ  ГЛАС  ДА  ГО  ДАДАТ  ЗА  МАРИНЕ  ЛЕ  ПЕН 

МАКЕДОНOH

СTOП

СTOП     

Нетреба да станеме цивилизирани за ЕУ, туку за нас, самите и треба да се ослободиме од корумпираните политичари,... ПОВЕЌЕ

 

 

СОРОС ТАМУ,  СОРОС ОВАМУ 

СОРОС ТАМУ, СОРОС ОВАМУ     

Еве кој соработувал со Сорос, произлезе дека тој ''економистот'', му дозволи на Сорос да ''вложи'' 25 милиони евра во образованието во Mакедонската Држава, а резултатот cе неписмени средношколци,... ПОВЕЌЕ

 

 

МАКЕДОНOH

  06/02/2017   Македонија

МАКЕДОНOH

'' Long Live the Queen - BEST GREETINGS for the 65th anniversary of reign '' - искрени честитки за 65 - годишнината од вашето владеење

 

 

 

 

 

 

VASILEON FILOPPOY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 BACИЛEOC  МАКЕДОНOH

 

 

,... самите ја создале Платформата за да ја задржат власта и да се амнестираат

 

??????? ?? ?????????? ????????     

Прецедателот сака некој друг да ѓи реши проблемите во Македонија. Преблемот во Република Македонија е КОРУПЦИЈА И КРИМИНАЛ во висoките институции во Република Македонија,... ПОВЕЌЕ

 

 

МАКЕДОНOH

  20/01/2017   Македонија

МАКЕДОНOH

'' CONGRATULATIONS, AMERICA IS GREAT already with the  President, like You ''

???????OH

 

ДОСТА БЕШЕ, ОДЕТЕ СИ

ДОСТА БЕШЕ, ОДЕТЕ СИ

КАДЕ СТЕ ТРГНАЛЕ? ,... Еден совет,.. БЕГАЈТЕ додека имате време,... ПОВЕЌЕ

 

 

МАКЕДОНOH

  14.12.2016   Македонија

МАКЕДОНOH

Неприајтелите на Македонската Држава, треба престанат да '' плачат '' еднаш засекугаш, бидејќи Hие од Мкедонија немаме потреба да бидеме призннаети од никого, за да живееме. 

 

22.12.2016   Македонија

 

НЕКА БИДЕ ЈАСНО НА СИТЕ 

1. МАКЕДОНИЈА ИМЕ НЕ МЕНУВА.

2. НЕМА ДА СЕ ДОЗВОЛИ, ДА ОД МАКЕДОНИЈА СЕ ПРАВИ ПРИКАЗНАТА за ''Вавилонската Кула''. 

Македонскиот јазик е МОСТ на разбирање помеѓу сите граѓани што живеат во Република Македонија, затоа СИТЕ граѓани, треба да го знаат и да го изучуваат Македонскиот јазик, уште од најмалата возраст.

Двојазичност, нема да биде дозволено, на цела територија на Република Македонија, нема да биде дозволено ниту федерализација.

 

Затоа политичките партии во Државата Македонија, треба да престанат, да ги манипулираат граѓните и еднаш засекугаш, да почнат да работат, во правец на економски развој на Република Македонија, бидејќи граѓаните имат потреба од економски прогрес. 

Економската ситуација на поголем дел на граѓаните, во Република Македонија, е очајна. 

Полиитичките партии во Република Македонија, се неомќни да сторат ништо во однос на подобрување на економскиот прогрес, слободатa на говор и движење, во Државата Македонија, е евидентно, само, знаат да профитираат, наместо да ја подобрат економската ситуација, слободатa на говор и движење, на граѓаните во државата, без оглед на партиска, етничка или религиозна припадност.

 

22.12.2016   Македонија

 

Излeз, од политичката ситуација, која се повеќе и повеќе се продлабочува,  СЕ:  ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ , НО ОВОЈ ПАТ БЕЗ ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

Само така, Република Македонија, ќе излезе од политичката криза, која трае повеќе од 2 години, a Македонија  ќе биде чекор до воспоставување на  правна и демокрадска Држава.

ГРЕШНИЦИ, МИ ЈА ВАЛКАТЕ СТРАНИЦАТА

 

Стана нормално во Република Македонија, ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, да излезат на избори, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, на дпжавата во cтpанcтво.

 НИКОЈ така наречен политички ''експерт'' и од едната и од другата страна, не се спротистави на оваа БОЛЕСТ,... нашето опшество е болно. 

 

ГРУЕВСКИ иако обвинет, излезе на избори без трошка срам 

 

ВАКА СЛАВЕШЕ, ГРУЕВСКИ, ''51:49'', со неговиата ''хорда'' на нецивилизирани, пред новото седиште, знак дека овој нецивилизиран, НЕТРЕБА ПОВЕЌЕ ДА формира влада, вака ли во Цивилизираниот свет. ДОСТА БЕШЕ

22/12/2016

Партијата на Меркел со остри критики до сестринската ВМРО-ДПМНЕ

Фондацијата на германската владејачка конзервативна партија ЦДУ на канцеларката Ангела Меркел упати остри критики за недемократско однесување кон ВМРО-ДПМНЕ.

'' Со губењето на 19 пратенички места, гласачите ѝ испратија јасен сигнал за промени на владејачката коалиција, сигнал кој пред сѐ не се прифаќа од ВМРО-ДПМНЕ. Наместо да се иницираат внатрепартиски реформи, се прави обид да се задржи еродираната власт,....''

Ставете го помилуваниот Заев за премиер или гувернер на Народната банка на Р. Македонија, тој знае како да се ''справи'' со Државните финансии

 

'' ДОБРОНАМЕРНИТЕ '' политичари од ЕУ, а нивниот  број  не изнесува повеќе од 6 - мина, како и Амбасадорот на САД во Република Македонија, ТРЕБА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ПОДДРЖУВААТ ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ:  ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

Амбасадорот на САД во Република Македонија,  ПОДДРЖУВАШЕ избори со  ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, а потоа кога некоj функционер од политичката партија на  обвинетиот за криминал,  му се закануваа, дека ќе му го пратат ''Ќосето'', почна да ''плаче'' и отиде да го ''поддржи'' долгогодишниот верен коалициски  партнер на обвинетиот за криминал, помилуваниот за тероризам.

'' Your excellency, STOP, to support the judged politicians for crimes, pardoned politicians for terrorism and criminal ''. - Ваша екселенција престанете да поддржувате обвинети за криминал и помилувани за тероризам и криминал.

 

12.12.2016   Македонија

 

НЕ, НЕМОЖЕ ТАКА,... 

ОВА Е СРАМ ЗА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА,... државата кое го носи Името на Државата на Александар Македонски е понижена и засрамена од oвиe несовесни ''политичари''.

 

Изборите од 11.12.2016 година се нај нецивилизираните избори во историјата на Р. Македонија.

 Политичкитe партии И НА ДЕЛО ДОКАЖАА ДЕКА, НЕ СЕ ЗА ПРАВНА ДРЖАВА  И ИЗЛЕГОА на парламентарни избори во Република Македонија, со криминално осудувани лица, па помилувани, лица кои се обвинети па помилувани за криминал, во судски процес за криминал,... со обвинети за криминал, со лица врз кои се води криминална истражна постапка и со лица помилувани за тероризам. Сите тие неодговорни политичари ќе сносат директна одговорност за диктатурата, политичкта нестабилност, корупцијата, економскиот и политичкиот застој и итн и итн,.. за граѓаните што живееат во истата.

Со криминално осудувани лица или лица врз кои се води криминална истражна постапка, и со лица помилувани за тероризам, како политичари кои извршуваат јавни политички дејности во Република Македонија, нема и нема да има демократија во истата. Во таа држава ќе има диктатура, политичка нестабилност, корупција, економски и политички застој и итн и итн,.. за грaѓаните што живееат во истата.

Неодговорните  политичари ''пројдоа'' на избори во Р. Македонија но НЕМА ДА ПРОЈДАТ ВО НАТО, ЕУ интеграциите и воопшто во цилилизираните интеграции во светот. 

Со овој срамен и понижувачки чин ''политичарите '' од  Р. Македонија го СТОПИРАА патот во цивилизиpаните и правни институции на Државата Македонија,  внатре во државата но и на Интернацонален план.

ЕУ  И ЦИВИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ  НЕМА  ДА  ВЕ ПРИФАТAT ВО ЦИВИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ, КАКО ШТО СТЕ ВИЕ, ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ

И политичарите кои не се ''криминалци'', ма со излез на избори со криминалци,  со тоа и дадoа лeѓимитeт на овие срамени и понижувачки избори. Co тoa '' дело '' и тие ќе бидат оквалификувани од Цивилизираниот свет нако нецивилизирани,... и сооучесници на политичарите криминалци и терористи,..  BO ЦИВИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ,  таму не е битно дали се помилувани... Да ѓи додaдеме и лицата, пардон политичарите кои со обвинение за криминал, a им беше дозволено да излезат на избори. Тие ''политичари'' требаше поправо да излезат пред суд и на суд да ја докажат нивната невиност, а потоа да ја продолжат нивната ''славна'' политича кариера.

 

НЕ, НЕ СЕ криви стpанците, што на  Интернационален план уште од Независноста на Република Македонија, дражавата трпи пораз, после пораз, ма се криви ''нашиве'' политичари. Порано беа ''недоволно'' запознаети со историјата на Македонија, а денешниве се корумпирани, пардон, ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ...

 

 

  09.12.2016   Македонија

 

Зоран Заев и друѓите ''нецивилизирани'' политичари се во ''игра'', по прецизно на избори, САМО  за да му дадат ''легитимитет'' за избори,  на Никола Груевски, пред народот, да каже:  еве Заев е ''осуден'' за криминал, а Груевски е  ''почист'' и е само обвинет за криминал, пардон е само обвинет за повеќе ''дела''. Hо во НАТО, ЕУ и Цивилизираниот свет, Н. Груевски НЕМА да пројде, кaкo и друѓите ''нецивилизирани'' политичари oд Република Македонија.

 

 

МАКЕДОНOH

  09.12.2016   Македонија

МАКЕДОНOH

Зоран Заев и друѓите ''нецивилизирани'' политичари се во ''игра'', по прецизно на избори, САМО  за да му дадат ''легитимитет'' за избори,  на Никола Груевски, пред народот, да каже:  еве Заев е ''осуден'' за криминал, а Груевски е  ''почист'' и е само обвинет за криминал, пардон е само обвинет за повеќе ''дела''. Hо во НАТО, ЕУ и Цивилизираниот свет, Н. Груевски НЕМА да пројде, кaкo и друѓите ''нецивилизирани'' политичари oд Република Македонија.

09.12.2016   Македонија

Заев од Арачиново: ''Федерализација ќе нема, ќе има конфискација!''

МАКЕДОНOH: престанете да фантазирате. 

Само прeд некој ден С. Пендаровски изјавуваше дека НЕМА да има со нив присилна наплата

'' Господа '' договорете се. 

Сега ни преостанува С. Пендаровски да ни објасни врз кои граѓани нема да има присилана наплата, се разбира ако победат на избори, врз тие кои возат Порше, Мерцедес и  друѓи луксузни автомобили или врз тие граѓани кои одат на митинг со комбиња и ризикуваат да бидат згазени, а потоа оставени покрај патот, за да ''сомитинговците'' продолжат, САМО да стигнат на време на изборен митинг.

 

08.12.2016   Македонија

Зоран Заев - '' Нема да има промена на уставното име на Република Македонија '' ( на ТВ Телма, од таму ''забелажаа'' дека Груевски бил поканет на дуел, ма не дошол,... ).

МАКЕДОНOH: Зоран Заев, дали најпосле '' зачекори '', во позитивна насока?....  

Зоран Заев,  само треба да се откаже од избори, а нека си остане прецедател на СДСМ, и од таму нека прави реформи,.. зошто???, затоа што е осудуван, па помилуван, и под обвинение,.... процес,.. Господине Зоран Заев, тие од ЕУ, или НАТО, заради ''тие'' причини ќе ви дадат еден голем ''СТОП'', а со тоа и ''стоп'' и на Република Македонија. Ќе ви дадат еден голем ''СТОП'' НЕ ЗАМО ЗА ВАС, МА ЗА СИТЕ КОИ СЕ ОБВИНЕТИ И ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ И КРИМИНАЛ, А СО ТОА И ЗА ЦЕЛА ДРЖАВА.

Нетреба да бидеме цивилизирани за ЕУ или светот, ма за нас. 

Треба најпосле да се воспостави една етика на цивилизирана политика, за една цивилизирана Држава Македонија, по прецизно за едно цивилизирано опшество. НЕ МОЖАТ осудени, помилувани за криминал, обвинети, помилувани за тероризам во политика.

Господине Зоран Заев, ставете некој друг за пратенк или ''аспирант'', премиер на ваше место, некој што не е осудуван или под обвинение, и се ќе биде во ред. Тоа важи за сите кои не ѓи задоволуваат цивилизираните принципи на едно цивилизирано опшество, и повлечете ѓи ''друѓите'' од избори, од СДСМ и ставете политичари кои ѓи задоволуваат цивилизираните принципи на едно цивилизирано опшество.

 

07.12.2016   Македонија

 

Отворено прашање до Груевски, Дали Гоце Делчев би '' седнал '' и разговарал, преговарал, нагодувал, како вас и сите вие од вашата политичнка организција, вие кои се сметате за следбеници на војводата Гоце, за евентуална смена на Уставното Име на Државата Македонија, а гледам вие добро го '' познавате '', војводата Гоце, или тој Гоце војводата,  би иcпратил '' некого '' да ве '' посети '', секако ако живеевте во ''неговото'' време. ( тоа паршање јас на '' господинот ''  му го имам поставено уште пред некое време ).  Tоа прашање Груевски ќе го разјасни со војводата Гоце на ''друѓиот'' свет,.. и со многу ''друѓи'',...  не, не е закана, сите не чека тој ''друѓиот'' свет.

Јас велам АКО, војводата Гоце, дознае кои сте и што сте и сите вие, од вашата политичнка организција, вие, кои се сметате следбеници на војводата Гоце, војводата Гоце, веданш би испратил ''некого'',.. или ''неколку'',... за да ја разреши '' далаверата ''.

 

ДО СИТЕ НЕСОВЕСНИ ПОЛИТИЧАРИ НА КОИ ИМ ДОШЛО НА УМ ДА ИЗЛЕЗАТ НА ИЗБОРИ: ДАЛИ  ЕУ  И ЦИВИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ ЌЕ ВЕ ПРИФАТAT ВО ЦИВИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ, КАКО ШТО СТЕ ВИЕ, ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ???,... 

И политичарите кои не се ''криминалци'', ма со излез на избори со криминалци,  со тоа и даваат лeѓимитeт на овие криминални избори, co тoa '' дело '' и тие ќе бидат оквалификувани од Цивилизираниот свет нако нецивилизирани,... и сооучесници на политичарите криминалци и терористи,..  BO ЦИВИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ,  таму не е битно дали се помилувани.

 

02.12.2016   Македонија

Сијарто: Не е грев да се даде поддршка ( на личности кои се кандидираат на избори, a се обвинети за криминал )

 

08.11.2016   Македонија

ЛОШИ ВЕСТИ ЗА КРИМИНАЛЦИТЕ ОД РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

На криминалците од Република Македонија, НЕМА ПОВТОРНО ДА И БИДЕ ДОЗВОЛЕНО, ''повторено перење'' на нивните криминални политички дејства, во изминатиот период, на нивното криминално политичко дејствување, во Државата Македонија, co политички избори.

НЕМА да и биде дозволено на криминалците, ПОВТОРНО ВАЛКAЊЕ на угледот и достоинството на Македонската Држава. Местото на криминалците и е во затвор, а НЕ, на јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

НЕМА политички избори со криминалци повеќе, во Република Македонија.

17.11.2016   Македонија

(ВИДЕО) Судењето на Груевски за „Шамарите“ е одложено!"

Стартот на судењето за насилните протести пред општина Центар и нарачувањето шамари за градоначалникот Андреј Жерновски во кое првоосмничен е поранешниот премиер Никола Груевски е одложено.... ПОВЕЌЕ

21.11.2016   Македонија

Еве колку ВМРO - ДПМНЕ ги почитува своите симпатизери
(ВИДЕО) Загинал одејќи на митингот на ВМРО - ДПМНЕ во Охрид, телото му го оставиле на пат,
... ПОВЕЌЕ

29.11.2016 | 18:08

Избори 2016

МВР со кривична за поткуп на гласачи

Активисти и членови на владејачката ВМРО - ДПМНЕ оделе по домови во Прилеп и нуделе поткуп за гласови за изборите, обвини министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. Тој ова го изјави при посетата на СВР Битола и рече дека имало пријава од граѓани за што, како што рече Спасовски, веќе е покрената кривична пријава.

Ваквите обвиненија МВР ги заснова на снимени аудио материјали, во кој се слуша како лице, кое се претставува од владејачката партија нуди 60 евра за да гласаат за нив, за ,како што велат да остане владејачката партија и натаму на власт. Снимката ја објави порталот Публикум.

Сето ова се случува и покрај заложбите за кредибилни избори и потпишани декларации за фер и и демократски избори....

 

МИНИМУН ТРИ ПРИЧИНИ, од многуте, ЗА ДА НЕСЕ ГЛАCА ЗА, Никола Груевски

1. Ја ''осакати'' АРМ. Bо мандат на влада на Н. Груевски е укинат регрутниот систем, а со тоа и борбeната моќ на АРМ. Во влада на ''премиерот'' Н. Груевски, АРМ, СНЕМА борбени хеликоптеpи,... се приземјени ( хеликоптеpи од времето на Советскиот Сојуз ), а парите ѓи троши на опрема за прислушкување на граѓаните на Република Македонија. Има уште многу, ма ќе застанам,... за момент.

2. Го упрoпасти земјоделството, ќе дадам еден едноставен прост пример, цената за одкуп на пченицата е од 8 до 14 МКД денари, за 1 килoграм, а во супермаркет или продавница, 400 грама пченица чини 45 МКД денари, или повеќе. Пекарите се жалат дека Македонското брашно не е добро, значи семенскиот материјал,.. не е добар,... саботажа или неспособност, на ''некој'', кој го продава семенскиот материјал на земјоделците,... ќе застанам тука.

3 . Голем број на спортските клубови ( меѓу кој и моeтo Боди Билдинг друштво ) се уништени, бидејќи ''господинот'' воведе книговодителсто, сметководсто,... негаиивна бирократија,... вели: ''гради спортски сали'', ма ѓи уништи приватните спортски друштва, ширум земјата,... ќе заcтанам тука.

Моето Боди Билдинг друштво, беше прво во историјата ( од 1994 ), на градот каде живеам, а после тоа ѓи снајде ''затворање'' и друѓите 2 ''Body Bildindg'' друштвa. Да му заблагодариме на ''економистот' Груевски за тоа.

''Економистот'' Груевски добро испланира, за секое спортско ''Body Bildindg'' друштво, требало да има: книговодство, сметковотство. ''Економистот'' Груевски ќе каже дека не требало да се плаќа данок, ма не е така, ''услугите'' на книговодителот и сметководителот, не се бесплатни, а на крај додаде дека, секое ''Body Bildindg'' друштво требало да има обавезно професор кој завршил фискултурен факултет, како инструктор.

Имам едно прашање до ''боксерот'' Груевски, ма за ''боксер'', и таму ли треба професор кој завршил фискултурен факултет, како инструктор?,... или за фудбалер, карате и итн?

Инструктор по ''Body Bildindg'' не се ''учи'' на факултет, ма во теретаната, ''Body Bildindg'', не е само тренинг, ма и начин на живеење,... преку искуства, читање на ''Body Bildindg'' литература, ''Body Bildindg'' списанија и тренинг, ''Body Bildindg'' знаењето постојано се надградува. ''Body Bildindg'' е спорт кој е база на сите спортови, и е скап спорт, но се исплаќа да се инвестира во своето тело, а со тоа добро здравје. ''Body Bildindg'' ( сите спортови ) е спорт во непроценлив интерес на опшеството. За таа намена треба голем простор, справи, тегови, опрема итн и итн, а сето тоа чини.

Битна е основата да се почне правилно, а потоа луѓето ќе си одредат што и одговара повеќе. Ова ви го кажувам Јас, човек, кој зе занимава со овој благороден спорт над 30 години.

Така да одкако мораа да ''затворат'' сите 3 ''Body Bildindg'' Друштва, после 15 - 20 годишно делување, во мојот град, луѓе ''блиски'' на ВМРО - ДПМНЕ, отворија еден, нивни ББ клуб ( друштво ), да, поопремен ( искрено сеуште не сум го видел ) но и чланарината е ''поопремена''. Нивната чалнарината е по висока во споредба на поранешните друштва за 2 - 3 пати. Децата и возрасните, кои неможат да си го ''дозволат'' овој спорт, своето време ќе мораат да го поминат на некој друг начин.

Сакам да напоменам дека, пред да стане премиер ''боксерот'' Груевски, СО ПОМЛКУ пари, а повеќе труд, можеше да се отвори еден спортски клуб, додека денес, ви се потребни ПОВЕЌЕ пари, а помалку труд, за да се отвори еден спортски клуб, да не зборуваме за државната негативна бирократија.

Пред да стане премиер ''економистот'' Никола Груевски, се правeше: ''статут'', го носиш во МВР - полиција, бараш одобрение и готово. Како ќе се опреми клубот (друштвото) не е многу битно, битно е да ги задоволува потребите, да има хигиена и дисциплина,... а денес?

 

Грешникот Никола Груевски, ТРЕБА ДА ПРЕСТАНЕ ДА ГО ЛАЖЕ народот, бидејќи, ''господинот'' како премиер на влада на Република Македонија, во изминативе години, АКТИВНО И ПАСИВНО подржуваше преговори за смена на Уставното Име на Државата Македонија. Отиде до таму, да тој и ќе организираше и РЕФЕРЕНДУМ, за да го смени Уставното Име на Државата Македонија, бидејќи ''господинот'' СЕ РАЗБИРА ОД ''МЕСТЕЊЕ'' на политички избори,... ''Господинот'' Никола Груевски е под истрага за ''местење'' на предходните политички избори,.. ''Господинот'', ''измеcтил'' со неговата ''верна банда'', над 100.000 глсови, во корист, на неговата политичка партија, на предходните политички избори во Република Mакедонија. ЗАРАДИ ТОА ''МЕСТЕЊЕ'' И СИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА, а сега сака, ПОВТОРНО, да ''намести'' 63 пратеници и со тоа да си ги испере ''гревовите'', пардон, безбројните криминални дејства во изминатиот периoд, на неговото ''славно'' политичко дејствување.

За време на влада нa премиерот Никола Груевски, '' економистот '', НАПРАВИ ЈАВЕН ДОЛГ од: 4. 365. 754. 841 €, јавен долг на Република Македонија, кој незапирливо расте.

СЕКОЈ ЖИТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА ДОЛЖИ НАД ДВЕ ИЛЈАДИ ЕВРА!,.. еве како ја ''воделе'' и ќе ја водат Државата Македонија. Зеде 500.000.000 € кредит од Кина за автопат, сега на митингот на ден 21.11.20016 во Охрид, Груевски вети дека ќе изгради 3 автопатишта,... за кои веќе зеде кредит. Kредити кои сегашните и идните генерации треба да ги врќаат, и ред други ''кредити'',.. кои завршија, само ''економистот'' Никола Груевски, знае каде.

За време на влада, премиерот Никола Груевски, успешно соработуваше со помилуваните терористи, од ОНА, дури подобро и од владата на СДСМ, кои ѓи ''запосли'' помилуваните терористи во МВР и АРМ. Во време на влада на Никола Груевски, премиерот, ја понижи до тој степен, нашата Македонска Армија, така да стави дезертер, а потоа терорист на ОНА (помилуван), за министер за одбрана. Така да македонските бранители од 2001, во активна служба како награда добија откази и понижувања.

НЕ, за грешникот Никола Груевски, прецедател на ВМРО - ДПМНЕ, помилуван, а потоа ПОД истрага за криминал. НЕМОЖЕ ДА излезе на избори, заедно со сите ''негови верни соработници'' од неговата политичка партија, штo ce ПОД истрага за криминал. ДОСТА БЕШЕ.

Грешникот Зоран Заев е ''пaтентирaн'', пардон докажан криминалец, кој преку разно разни ветувања на овие политички избори, сака да прави ''раздор'', по прецизно, да ја доведе до нестабилност Државата Македонија, впрочем ''господинот'' има искуство, за свои интереси, по прецизно, само да не ''заглави'' во затвоp и профит.

ДОКАЖАН KРИМИНАЛЕЦ ли ќе бива премиер на влада на Државата Македонија?,... или министер за финансии. Тој кој украде 8 милијона евра.

НЕ, за грешникот Зоран Заев, прецедател на СДСМ, осуден па помилуван, потоа ПОВТОРНО помилуван, а потоа ПОД истрага за криминал, вo cудcки пpoцec за криминал. НЕМОЖЕ ДА излезе на избори, заедно со сите ''негови верни соработници'' од неговата политичка партија, штo ce ПОД истрага за криминал. ДОСТА БЕШЕ.

Од тоa што гo имам слушнато и заклучено од изборната кампања на ден 21.11.2016, ''гоcподинот'' и неговата ДПА, кај нив има место само за албанците, а за друѓите граѓани, кои не се албанци, во Република Македонија, нема место,.. не кажа ниту еден единствен збор, за друѓите граѓани oд Република Македонија.

НЕ, за грешникот Мендух Тачи, прецедател на ДПA, помилуван, а потоа ПОД истрага за криминал. НЕМОЖЕ ДА излезе на избори, заедно со сите ''негови верни соработници'' од неговата политичка партија, штo ce ПОД истрага за криминал. ДОСТА БЕШЕ.

ЈАВНО ЃИ повикувам: СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ ''USA'', ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО ''UK'', Руската Федерација, ЕУ (aкo имa пријатели тaму) и СИТЕ останати пријатели на Македонија Е СЕ, oд cвeтoт, ДA НЕ ПРИЗНАВАТ: Политички избори, a пoтoa Парламент и Влада во Република Македонија, со горенаведениве грешници (криминалци).

ДОСТА БЕШЕ, и за ''ветераните'' од ОНА, ( помилувани за тероризам од 2001 и соработка со муџахедините ) на чело со нивниот водач ''арамбаша'' Алија Ахмети. Ако јавноста дознае за ''ВИСТИНСКИОТ'' правец на политичкото делување на господинот, од неговото име ќе остане само ''АРАМ''.

''Ветераните'' нивната изборна кампања во Липково на ден 21.11.2016, ја започнаа со извикување: ''УЧК'', ''УЧК'',... и покрај се: помилувања, сите до еден, интеграции во опшеството, пратеници и министри и ред други државни функции во Државата Македонија. ''Bетераните'' не успеаа да се интегрираат и ''цивилизираат''. И се дозволи двојазичност, во општините каде живеат, сега бараат ''двојазичност'' на цела територија, во Република Македонија, значи со тоа сакаат да го понижат Mакедонскиот народ, ма и друѓите граѓани, а со тоа и сакаат да педизвикат друг воен конфликт. Типичен пример на:

'' Волкот го менува крзното ма не и расипаните навики. ''

Сакам само да напоменам на ''ветераните'' дека воениот конфликт од 2001, не го добивте,.. добивте во политика. Денес ''политичките работи'', ма и воените, несе во ваша ''наклонетост''.

Алија Ахмети прецедател на ДУИ, НЕМОЖЕ ДА излезе на избори повеќе, во Република Македонија, заедно со сите ''негови верни соработници'' од неговата политичка партија, штo ce ПОД истрага за криминал и помилувани за тероризам од 2001 гoдинa.

СО ОВИЕ ПОЛИТИЧАРИ ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА, НЕМОЖЕ И НЕСМЕЕ ДА ОФОРМИ ПАРЛАМЕНТ И ВЛАДА, ВО СПРОТИВНО ЦИВИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ, НЕМА ДА НЕ ПРИФАТИ МЕЃУ, ЦИВИЛИЗИРАНИОТ СВЕТ.

Ha политички избори, зa јавни политички функции, во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo, НЕ ТРЕБА ДА СЕ ПРЕЗЕНТИРААТ и Љубчо Героргиевски, прецедател на ВМРО НП и Љубе Бошкоски, прецедател на ОМ, Радмила Шекеринаска, подпрецедател/кa на СДСМ, ма, тоа не значи, дека членовите од нивните партии, не треба да се презентираат на политички избори, се разбира, доколку, не се осудувани или под истрага за криминал.

На Македонија и требаат нови луѓе со нови идеи и посебно способни луѓе, докажани бизнисмени од Македонија и од Макдонската Дијаспора, кои имаат искрени цврсти врски со светската военo - политичка - економскo - финансиска - културно - научна - прогресивна елита. Да имаат искрени пријателски врски co тaa светска елита, а не да бидат нејзини ''потрчковци''.

Политичктите партии од Република Македонија на наредните парламентарни избори да не излегуваат со политичари кои се криминално осудувани или врз кои се води криминална истражна постапка. Кандидaтите да имаат цертификат издаден од МВР, дека не се криминално осудувани и дека врз нив не се вpши криминална истражна постапка.

Доколку партиите или поединци, излезат на наредните парламентарни избори во Република Македонија со или како криминално осудувани лица или лица врз кои се води криминална истражна постапка, граѓаните на Државата Македонија ДА НЕ ГЛАСААТ за нив.

Со криминално осудувани лица или лица врз кои се води криминална истражна постапка, како политичари кои извршуваат јавни политички дејности во Република Македонија, нема и нема да има демократија во истата. Во таа држава ќе има диктатура, политичка нестабилност, корупција, економски и политички застој и итн и итн,.. за грaѓаните што живееат во истата.

Доколку партиите или поединци, излезат на наредните парламентарни избори во Република Македонија со или како криминално осудувани лица или лица врз кои се води криминална истражна постапка, ќе сносат директна одговорност за диктатурата, политичкта нестабилност, корупцијата, економскиот и политичкиот застој и итн и итн,.. за граѓаните што живееат во истата..

mk

 

 

Биљана Секуловска ноември 16, 2016-1:51 pm

Даниел Сервер за НОВА: Не би гласал за обвинети политичари

Американскиот аналитичар Даниел Сервер, вели тој не би гласал за обвинети политичари или за политичари против кои се водат судски постапки, а кои претендираат за власт.

Даниел Сервер Даниел Сервер

Даниел Сервер: Јас не гласам за обвинети. Мојот глас е различен од вашиот. Јас решавам за својот вие за вашиот. Јас лично не би гласал за некој што е обвинет и во оваа земја, генерално гледано, луѓето не се кандидираат ако се обвинети. Но македонскиот народ е оној кој треба да реши, ако некој е обвинет, дали ќе го гласаат, не сум јас тој кој треба да ви каже за кого да гласате...  ПОВЕЌЕ

 

 Гарет: Во некои земји може, а во некои не може да се кандидираат обвинети личности

08.11.2016 | 16:44

Македонија

Британскиот амбасадр Чарлс Гарет кој денеска во Скопје присуствуваше на панел дискусија посветена на одвојување на државата од партијата.

Британскиот амбасадр Чарлс Гарет

Тој одговори и на прашање, дали на избори можат да се кандидираат личности кои се обвинети за криминал како што е случај во Македонија.

God Save the Queen

Дали навистина има некој малоумен, кој ќе помисли дека, во Обединетото Кралство на чело со нејзиното величество, владетелкатa Елизабета ВТОРА (Elizabeth Alexandra Mary), горда македонка, која гордо од секугаш ги потенцира своите македонски корени, ќе ДОЗВОЛИ, на избори, да можат да се кандидираат личности кои се обвинети за криминал, ма и осудени па помилувани за криминал, тероризам, под истрага за криминал.

ДОСТА БЕШЕ ВАЛКAЊЕ на угледот и достоинството на Македонската Држава. Местото на криминалците и е во затвор, а НЕ, на јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeтcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

God Save the Queen

''God Save the Queen''

 

 

08.11.2016

Македонија

 

Ахмети - Пломп: ''Новата влада'' да го официјализира албанскиот јазик

Лидерот на Демократската унија за интеграција,
Али Ахмети денеска оствари средба со холандскиот амбасадор во Македонија, Ваутер Пломп.

 

МАКЕДОНOH: ОД ХОЛАAАНДИ'ИЈА, ништо ново.

''God Save the Queen''

Дека Кралството Холандија, нешто ''мати'' од многу време, со ''некоја'' од таму и ''некого'' од Италија,... Македон знае. А ''тие'' занаат ли дека Македон знае?

 

 

28.11.2016 | 12:31

Македонијa

Сојузниот министер за Европа, интеграција и надворешни работи на Република Австрија, Себастијан Курц, престојува во работна посета на Република Македонија.

Курц ќе има средба со шефот на македонската дипломатија Никола Попоски, по која ќе следуваат изјави за медиумите.

Курц (шефот на австриската дипломатија Себастијан Курц):

''Со фер избори и итните реформски приоритети до преговори со ЕУ''

 

МАКЕДОНOH: Едно прашање до Курц, во Австрија, на избори, дaли можат да се кандидираат личности кои се обвинети за криминал, ма и осудени па помилувани за криминал, тероризам, под истрага за криминал? Зошто ''дипломатот'', дошол да ѓи охрабри криминалците да продолжат, во своите намери,...

Еден по еден гледаме кои се '' вистински '' пријатели на Македонија.

Курц, МА ИДИ БPЕ У ....

 

И Џес Бејли амбасадорот на Соединетите Американски Држави ги подржа ''демокрдските'' избори во Република Mакедонија, а толку многу се '' бореше '' пред изборите ( за малку ќе го затвореше Груевски,.. тие веcти се ширеа во ''про вмровските'' веcници пред закажување на предвремените избори, а на местото на Груевски, амбасадорот ќе '' пoставил'' странски Губернер ) и АКТИВНО РАБОТЕШЕ ВО ПРАВЕЦ НА ВОСПОСТАВУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ И ПРАВОТО ВО МАКЕДОНИЈА.

Ајде да видиме да дojдe уште некој '' вистински '' пријател на Македонија.

 

Меѓу време после ''долѓи'' години, дали професорот зачекори во правиот пpавец, а то е: За Македонија?

28 ноември 2016

Малески: Гостувањето на Курц е дел од лични и државни интереси

Она за што не се зборува е дека во услови на драматична криза периферна држава во ЕУ нема да може да ни помогне, вели професорот.

Интереси, сѐ се врти околу лични и државни интереси, вака професорот Денко Малески го коментира појавувањето на австрискиот министер за надворешни работи Себастијан Курц, на партискиот митинг на,...

......... Дури тогаш македонското општество би сфатило дека потешкиот пат, кој води преку тешки, искрени и сериозни демократски реформи дома, бил вистинскиот пат, а оние кои барале повеќе од нас на тој план, биле нашите вистински пријатели - вели Малески.

 

28.11.2016 | 12:31  - Македонијa

 

Сојузниот министер за Европа, интеграција и надворешни работи на Република Австрија, Себастијан Курц, преку ден работи како министер, а потоа прекувремено ''заработува'' како што вели за неговата патија, по прецизно за неговиот џеб, со тоа што присустува на митинг, на политичка партија, каде се промовираат политичари, што се под истрага за криминал, за избор на јавна политичка функција во Македонската Држава.

Сојузниот министер за Европа, интеграција и надворешни работи на Република Австрија, Себастијан Курц, во работна посета на Република Македонијa, нo ''прекувремено'' на митинг, на политичка партија, каде се промовираат политичари, што се под истрага за криминал

Сега ни преостанува јавноста да ја запознаеме, колку и како ''заработи'', ''министерот'', во ''ЕU'' валута или злато, а како што си ѓи познаваме, нашиве, ''инвеститори'' кои вложуваат во стpанските политичари, ТОА БИЛО ВО ''ЕU'' ВАЛУТА И ЗЛАТО.

ПОРАКА ОД МАКЕДОНИЈА, ДО СИТЕ СТРАНСКИ ПОЛИТИЧАРИ, КОИ САКААТ ДА ''ЗАРАБОТАТ'' НА ГРБОТ НА ГРАЃАНИТЕ И ЦИВИЛИЗИРАНИТЕ ИНТЕГРАЦИИ НА ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА: ДА СИ СЕДАТ ДОМА, ДА НЕ ДОАЃААТ ПОВЕЌЕ ВО НАШАТА МАКЕДОНСКА ДРЖАВА, ДОСТА БЕШЕ.

Порака и до сите домашни ''инвеститори'', кои вложуваат во стpанските политичари, ВО ''ЕU'' ВАЛУТА И ЗЛАТО, ДОСТА БЕШЕ.

29.11.2016

Курц е на удар и на политичарите и на медиумите. Поранешниот прв човек на европските социјалдемократи Ханес Свобода го нарече „ жален “ настапот на Курц.

„ Крајно време е Македонија да тргне по нов пат на основа на европските вредности. Затоа е особено за жалење што министерот Курц ги поддржа оние кои се одговорни за тешката ситуација во која се наоѓа земјата. “ 

Австриското МНР одговори со став на Курц:

„Најважно за мене е балканската рута да остане затворена, а актуелната влада е гарант за тоа.“


Потпретседателот на Европската иницијатива Кристоф Бендер на твитер напиша: 
Дали владеењето на правото стана ирелевантно, кога се работи за запирање на бегалците? “ 


Поддржувате еден авторитарен вратар. Срамота “, му порача експертот за Југоисточна Европа Флоријан Бибер..

Од Брисел ја повторија пораката од земјите членки за изборите во Македонија, во која меѓу другото се повикува на одвојување на партиските од државните активности,... ПОВЕЌЕ

 

30.11.2016 | 20:12

Европските медиуми со остри критики за австрискиот шеф на дипломатијата,... ПОВЕЌЕ

 

 29.11.2016   Македонија

 

''Долета'' уште еден '' пријaтел '' на Република Македонија, овој пат од Германија

Аксел Фишер: Со идната Влада на чело со Груевски ( знае ли господинот дека '' господинот '' Груевски е под истрага на повеќе '' тешки '' криминални делувања од предходниот мандат? ) заедно ќе се бориме за доближување на Македонија кон ЕУ и НАТО

 

Дојдов денеска од Германијa, Берлин за да ги поддржам моите пријатели од,...

,...  Аксел Фишер, пратеник на владејачката германска партија ЦДУ на Ангела Меркел и актуелен претседател на Европската народна партија во Советот на Европа на вечерашниот митинг на,... 

МАКЕДОНOH: госпоѓа Ангела Меркел, знае ли кој поддржувате,.. и во Германија ли на избори,  можат да се кандидираат личности кои се обвинети за криминал, ма и осудени па помилувани за криминал, тероризам, под истрага за криминал?,... така ли ќе се бориме за доближување на Македонија кон ЕУ и НАТО, co личности кои се обвинети за криминал. 

 

Ајде да видиме,  да дojдe,  пардон да ''долета'', уште некој '' вистински '' пријател на Македонија.

 

02.12.2016   Македонија

       ''Долета'', уште некој '' вистински '' пријател на Македонија.

 

Унгарскиот министер за надворешни работи во посета на Македонија

 Унгарскиот министер за надворешни работи и трговија Петер Сијарто денеска ќе престојува во '' работна '' посета на Република Македонија.

Унгарскиот шеф на дипломатијата заедно со министерот Попоски и со претставници на дипломатскиот кор ќе се вклучи во акцијата „Ден на дрвото“ во паркот „Македонија“ кај булеварот „Теодосиј Гологанов“. HO TOJ,  најави дека вечер ќе биде и гостин  на митинг, на политичка партија, каде се промовираат политичари, што се под истрага за криминал

Сијарто: Не е грев да се даде поддршка ( на личности кои се кандидираат на избори, a се обвинети за криминал )

 

МАКЕДОНOH: Не сум знаел дека и во Унгарија, на избори,  можат да се кандидираат личности кои се обвинети за криминал, ма и осудени па помилувани за криминал, тероризам, под истрага за криминал, како во Македонија. 

 

''СЛАВА СЛАВЯНСКОГО РОДА''

НЕ Е недостижен сон, за Македонската ПВО ( HO, CO криминално осудувани лица или лица врз кои се води криминална истражна постапка, на јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeтcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo, Е недостижен сон,... ПОВЕЌЕ

 

09.11.2016 | 16:16

Македонија

Подршката на Соединетите американски држави кон Македонија останува иста, порачува американскиот амбасадор во земјава Џес Бејли.

WELCOME your excellency

''И сега кога кампањата е завршена, ние од Амбасадата и администрацијата ќе се вратиме на својата работа на градење добри врски помеѓу Македонија и САД, додава Бејли,...''

МАКЕДОНOH: Со сета почит кон вас екселенцијо, МА ИСКРЕНО НИЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ОЧЕКУВАМЕ РАДИКАЛНИ ПРОМЕНИ, НА ОДНОСИТЕ CАД - Македонија, ВО ПОЗИТИВНА НАСОКА.

Јас сум уверен ДЕКА односите меѓу нашиве две земји, можат, да се ПРОДЛАБОЧАТ и усовршат подобро.

Една друга работа, не ми е јасно ЗОШТО амбасадорот ''СТОИ'' и гледа, како криминалците сакаат повторно да ѓи ''ИСПЕРАТ' своите ''ГРЕВОВИ'' од минатото, со политички избори. Hа избори вo CАД, дали можат да се кандидираат личности кои се обвинети за криминал?.

Не слушнав никаква реакција по повод, оргнизирање на политички избори во Македонија, А НА ТИЕ политички избори, се кандидираат криминалци, а амбасадотот на САД, молчи.

Пред некој месец АМБАСАДОPОТ беше ''многу'' активен. АКТИВНО РАБОТЕШЕ ВО ПРАВЕЦ НА ВОСПОСТАВУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ И ПРАВОТО ВО МАКЕДОНИЈА, а сега молчи,.. Ако молчи сега, дали тоа значи дeка ѓи подржува?,.. дeка АМБАСАДОPОТ НА CАД, подржува (молчи) личности кои се обвинети за криминал, a се кандидираат на политички избори вo P. Македонија.

 

САМО НАЈДОБРОТО ЗА МАКЕДОНИЈА

САМО НАЈДОБРОТО ЗА МАКЕДОНИЈА

НЕ Е недостижен сон, за Македонската ПВО, HO, CO криминално осудувани лица или лица врз кои се води криминална истражна постапка, на јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeтcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo, Е недостижен сон.

Македонија 23.08.2016 12:12

''Прва темелна модернизација на Армијата: Владата одвои 300 милиони евра за набавка на нова опрема и ремонт на постоечките капацитети''

Речиси 300 милиони евра се инвестираат за нова опрема и модернизација на Армијата која ќе се спроведе во повеќегодишен период ( тоа значи некој друг во иднина и кој знае во траење на колку години или децении, треба да прави модернизација на Армијата ) што ќе преставува прва темелна модернизација од постоењето на вооружените армиски сили. Транспортери, оклопни возила, набавка на опрема за специјални задачи, подобрување на капацитетите на противоздушната одбрана, ремонт за транспортните и борбените хеликоптери. Ова е дел од предвидената опрема и модернизација во АРМ.

Владата преку Министерството за одбрана го стартува новиот циклус инвестиции за набавка на нова опрема, техника како и ремонт на постоечките капацитети со кои располага војската...

и итн и итн, сево ова е предизборна канпања во служба на тие кои си поднесоа предвремена оставка и за жал голема манипулација на сметка на граѓаните.


МАКЕДОНOH: Техничката влада, е да, бидејќи е техничка влада, која не одлучува ма сепак ќе спроведела ''темелна'' модернизација на АРМ, како што не направила никојa досегашна влада, наместо да организира предвремени демокрадски избори во Република Македонија, за кое е и избрана оваа техничка влада.

Оваа техничка влада тој процес ќе го спроведе во повеќегодишен период,.. а меѓу многуте '' важни процеси '' за во идните години или децении е: ремонт за транспортните и борбените хеликоптери, од времето на Советскиот Сојуз. 2000 година, беа 7 или 8 борбени хеликоптери, денес 2 или 3, приземјени, спремни за ремонт, јас би рекол за музеј.

АРМ нема потреба од '' ремонт за транспортните и борбените хеликоптери '' од времето на Советскиот Сојуз.

Армијатa на Република Македонија - АРМ има потреба од нови и најсовремени борбени и транспортни воздухоплови... и итн и итн.

Ако сакаме вистинска и силна Армија на Република Македонија - АРМ, Државата Македонија во најкраток можен рок нa време траење од 3 години, треба да инвестира во одбрната на државата најмалку 10 милијарди евра, за изградба на најсовремена воена база со аеродром за потребите на АРМ. Таа воена база да се опреми со најсовремена воена опрема, орудиа, оклопни офензивни возила и транспортери, ракетни рампи со најсовремени радари, борбени и транспортни воздухоплови и итн. која постојано ќе се надоврзува.

Под итно да се поврати регрутниот ситем кој наизменично со професионалната војска ќе допринесат во засилунање на борбената готовност на АРМ.

25.08.2016

Македонија

 

генерал мајор Васко Ѓурчиновски за тема модернизација на армијата... и итн и итн.

'' За кратко време целосното опремување и модернизирање ќе бидат со најмодерна и софистицирана опрема. Од самото осамостојување ние перманентно се оспособуваме, обучуваме и среќен сум што за кратко време ќе биде cтаблирана во системот и борбената готовност ќе биде на значително високо ниво, рече тој...

,.. Уште самата вечер кога се случи катастрофата во скопскиот регион, ние упативме единици, генералштабот употреби специјални единици и веднаш во текот на ноќта го активиравме нашиот кризен менаџмент во справувањето со ваков тип на ангажирање.  Веднаш наредниот ден ангажиравме од 500 до 700 луѓе… вели тој за ТВ НОВА.''

МАКЕДОНOH: Доколку АРМ имаше регрути, веднаш можеше ( не велам дека тоа треба да биде примарната задача на регрутите ) да испрати од 2 000 дo 10 000 регрути, кои значително суштински ќе помогнеа со справување и санирање на временската непогода што ја зафати Македонија во тој период.

Не само АРМ, која нема доволно персонал за справување со вакви ситуации, ма и Државата Македонија до денденес не може да се справи со една локална климатска непогода. За тоа треба да и заблагодариме на поранешните и денешните политичари кои не направиле ефикаcен план за заштита од елементарни непогоди.

Со климатските непогоди треба да се справува '' цивилната заштита '', а не воената.

Генерал Котевски пред неколку години се залагашe за формирање барем на еден батаљон од 500 - 600 добро опренмени војници за брзи интервенции,.. иако и тоа сепак е мала бројка за заштита на државата, и тој батаљон не е оформен до ден денешен... најверојатно заради финансиски и друѓи причини.

АРМ денес располага со чети и водови,.. Мораме да си признаеме, АРМ нема доволно персонал за соочување со соодветни по сериозни како елементарни, не дај боже воени операции. Па државата во главно се потпира на МВР. Апокалистичо ''невнимание'' на политичарите како од минатото, така и од сегашноста од државата.

АРМ има потреба од тешко воорожување, механизација и зголемување на бројноста на војската за минимун 800%. Повеќе од 80% во АРМ се административци (дај боже да грешам) , додека само 20% од војската се ефективни војници и старшини спремни за акција,.. како што наведе погоре генерал мајорот: '' 500 до 700 луѓе кои АРМ ѓи испрати за справување со елементарната непогода'' и 100 - 200 војници и старешени кои се во странски мисии, тоа е борбената моќ на АРМ денес.

Затоа старешините и војниците од АРМ на чело со Прецедателот на Република Македонија, ма и граѓаните, треба да го кренат својот глас и да побараат сериозно да се реформира македонската одбрана. За тоа се потребни барем 10 милијарди евра кои треба да се инвестираат во рок од 3 години. Цифрата од 300 милиони евра во траење од неколку години или децении како што можеме да подразбереме од безбројните досегашни примери, е комична и несериозна.

Бенефициите во инвестирање во одбраната и стабилноста на Државата Македонија се огромни и непроценети за безбедноста, како за граѓаните и нивниот капитл, ма воедно и за странскиот капитал вложен во државата.

Една друга работа, треба да си признаеме: Република Македонија во минатото и сегашноста, НЕМА политичари кои имаат искрени цврсти врски со светската воено - политичка - економско - финансиска - културно - научна - прогресивна елита, тоа значи НЕМА НАТО за Република Македонија, барем за во наредните 4 години, нека не се залажуваат граѓаните на Република Македонија.

Укинувањето на регрутниот систем за АРМ е тотално катастрофална грешка на тој што ја направи таа работа.

Под итно да се поврати регрутниот ситем кој наизменично со професионалната војска ќе допринесат во засилунање на борбената готовност на АРМ.

После повратување на регрутниот систем треба да се обезбедат финансиски средства за набавка на воена опрема пред се воени борбени воздухоплови, оклопни офензивни возила, најсовремени радари со ракетни рампи и итн и итн.

Настрана катастрофалната политичко - економско - безбедносна ситуација, денес во Државата Македонија cо овие политичари денес на политичката сцена имаме слабо опремена армија со 2 - 3 борбени приземјени хеликоптери спремни за ремонт,.. за кој велат од ''техничката'' влада која треба да обезбеди наредни демокрадски избори, е да, тие издвоиле најпосле финансиски средства за ''ремонт'' на неколкуте воздухоплови од времето на Cоветскиот Сојуз, co тоа ќе направиле темелна модернизација на Македонската Армија, најпосле.

НЕМА НАТО за Република Македонија и тоа за неопределено време,.. а тоа може да трае и со децении, со овие политичари денес на политичката сцена во Република Македонија.

МАКЕДОНOH

М А К Е Д О Н Ц И, ГЛАВАТА ГОРЕ

М А К Е Д О Н Ц И -- ГЛАВАТА ГОРЕ! .. Цврсто да застанете на нози и борeте се за она кое праведно ви припаѓа,...  ПОВЕЌЕ

mk

 

 

 

МАКЕДОНOH

  09.11.2016   Македонија

МАКЕДОНOH

us               ИCKPEHИ ЧECTИTKИ  ''Ms FIRST LADY and Mr PRESIDENT of the UNITED STATES''

DONALD  TRUMP FOR president of the United States_Melania Trump for first lady of USA

'' CONGRATULATIONS '' - НАПРАВИ ЈА АМЕРИКА ГОЛЕМА ПОВТОРНО

 

 

МАКЕДОНOH

02.08.2016

Македонија

Alexandroy Makedonon

Сите политичари на Македонската политичка сцена во моментот кои се во позиција ( во оставка ), ма и оние во опозиција, треба да си заминат во историја, за доброто на Државата Македонија.

На Македонија и требаат нови луѓе со нови идеи и посебно способни луѓе, докажани бизнисмени од Македонија и од Макдонската Дијаспора, кои имаат искрени цврсти врски со светската военo - политичка - економскo - финансиска - културно - научна - прогресивна елита. Да имаат искрени пријателски врски co тaa светска елита, а не да бидат нејзини ''потрчковци''.

Политичктите партии од Република Македонија на наредните парламентарни избори да не излегуваат со политичари кои се криминално осудувани или врз кои се води криминална истражна постапка. Кандидaтите да имаат цертификат издаден од МВР, дека не се криминално осудувани и дека врз нив не се вpши криминална истражна постапка.

Доколку партиите или поединци, излезат на наредните парламентарни избори во Република Македонија со или како криминално осудувани лица или лица врз кои се води криминална истражна постапка, граѓаните на Државата Македонија ДА НЕ ГЛАСААТ за нив.

Со криминално осудувани лица или лица врз кои се води криминална истражна постапка, како политичари кои извршуваат јавни политички дејности во Република Македонија, нема и нема да има демократија во истата. Во таа држава ќе има диктатура, политичка нестабилност, корупција, економски и политички застој и итн и итн,.. за грaѓаните што живееат во истата.

Доколку партиите или поединци, излезат на наредните парламентарни избори во Република Македонија со или како криминално осудувани лица или лица врз кои се води криминална истражна постапка, ќе сносат директна одговорност за диктатурата, политичкта нестабилност, корупцијата, економскиот и политичкиот застој и итн и итн,.. за граѓаните што живееат во истата..

 

 

 

 

Откриено старомакедонско писмо од пред 4.000 години

 Откриено старомакедонско писмо од пред 4.000 години 

Терактониот артефакт е откриен во централна Македонија,.. Претставува редок пример на артефакт испишано името на божицата,.. ПОВЕЌЕ

 

 

Македонците од соседните земји препуштени САМИ НА СЕБЕ,.. ЗАПУШТЕНИ и тоа со закон од 1995, од Р. Македонија,.. ПОВЕЌЕ

 

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-pи  ДЕЛ

 

 

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.