ВЕСТИ

SLAVA SLOVENSKOVO RODA 

Надмоќен над сите во моментот - рускиот Сухој Т- 50, НЕ Е недостижен сон за Македонската ПВО

            06.11.2015 | 04:04
Македонија

 

                             

Доколку Македонскиот парламент, влада и врховниот командант на АРМ прецедателот на Р. Македонија, искрено 
решат да ја опремат Македонската Армија, а за тоа има средства,.. јавно се искажа Македонската владата дека 
во трезорот има 6 тони злато и незнам колку милијарди евра. 

Македонската ПВО со рускиот борбен авион Сухој Т- 50, барем со 10 примероци, евентуално и некој најсовремен радар, 
ќе биде оспособена да го заштити Македонското небо од сите надворешни агресии НАЈМАЛКУ за во следниве 20 - 40 години.

Ако е потребно и базата да е на Руска ( да се склучи некој вид на воена соработка ) територија, 
инвестицијата ќе се исплати. Нашите пилоти да се обучуваат во Русија исто и авионите нека бидат таму, а по потреба да интервенираат во Македонија.

Еден договор измеѓу Русија и Македонија склучен во мир, би можел да гласи:

'' Во случај на воена агресија врз Македонија од страна на некој надворешен агресор или опасност од надворешна воена агресија, Русија да одобри на Македонија финансиски кредит ( нека Македонија остави 1 тон злaто, ако треба и 2 тона, како гаранција во Руската Централна Банка во Москва ) со кој Македонија ќе купи воена опрема поточно да речеме од 50 до 150 Сухој Т- 50, околу 20 до 40 тешки бомбардери и неколку радари со ПВО ракетни рампи С 300 или С 400 кои постојано ќе се надовразуваат, зависи од потребата, со кој Македонија не само ќе го срамни со земја надворешниот агресор, МА И ЌЕ ГО ПРИНУДИ да и плати воена оштета на Македонија,  во висина на одобрениот кредит земан од страна на Македонија од Русија.''

Еден таков воен договор може да се постигне и со САД.
 

Некаков воен сојуз меѓу САД и Македонија беше склучен 2008 година, МА се покажа несоодветен, видовме во практика оваа 2015 година, затоа треба да се подобри. 

Во весниците оваа 2015 година во случајот во Куманово, беше објавено дека Македонија барала помош од 17 земји и никој не се одзвал позитивно. Тоа јасно дава знак дека: воено - одбранбената - разузнувачката политика во изминатиот период на Р. Македонија е катастрофално негативна и под итно треба да се превземат чекори во насока за подобрување на истата.

Македонија е способна да биде во пријателски односи истовремено и со САД и со Руската Федерација, тоа може да го постигне САМО Македонија.

Нека Македонија стане мост на разбирање меѓу Русија и САД ''и кога има и нема разбирање''.

 

Еден Сухој Т- 50 чини околу: 

во ''US'' $ 50 милиони

Намена: 

невидлив повеќенаменски / воздушно надомќен борбен авион 

Перформанси: 

Макс. брзина : 2.500 км/х 
Долет: 5 500 км 
Bиcинa на лет: 20.000 м 
Брзина на качување 330м/с м/мин. 

 Со тоа ќе се отвори не Бугарија, Србија или Хрватска да го заштитуваат Македонскиот воздушен простор
со нивните ''стари железа'', МА ние, Македонија ќе и понудиме бизнис понуда: 

ДА Македонија го заштитува нивниот воздушен простор.

Се разбира доколку се отвори можност да се опреми Македонската ПВО и со американскиот Ф 35,.. 
евентуално и со европскиот ''Euro Fighter''.

Одбраната на Македонија и Македонскиот воздушен простор треба да се сфати и како профитабилен бизнис,.. СО македонски воздушни патроли над воздушниот простор за потребите на повеќе бивши југословенски републики ( ако плаќаат ),.. евентуално и Албанија, Македонија може да заработи. МА за тоа АРМ ИМА ПОТРЕБА ОД борбени авиони од последна генерација.,.. да не заборавиме и радари со ракетни рампи.

 

Владата на Р. Македонија прави годишен буџет од 3 милијарди евра, а никаде да се спомене изградба на современа воена база со аеродром за потребите АРМ. Нека Генералштабот на АРМ одреди во кој дел на Македонија, а логично би било на средината во близина на воениот полигон Криволак. 

Затоа Прецедателот на Државата Македонија поупорно треба да дејствува кај владата на Македонија и парламентот, за:

- 1. Обезбедување на финансиски средства за изградба и воедно почеток на изградба на современа воена база со аеродром за потребите на АРМ.

- 2. Под итно враќање на регрутниот систем за потребите на АРМ. Тоа не значи и да се уќине системот со професионалните војници, МА со двата система би била по ефикасна одбраната на Р. Македонија.

Прецедателе на Државата Македонија СО СОВРЕМЕНА ВОЕНА БАЗА со аеродром и вооружување ЗА потребите на АРМ, ЌЕ ВИ БИДЕ ПОЛЕСНО ДА ВОСПОСТАВИТЕ СЛОБОДА НА ДВИЖЕЊЕ И ГОВОР за граѓаните во Македонија, a со тоа воспоставување на клима на благосостојба.

 

 

 

 

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ ☼ MAKEDONIJAeSE.com ☼ Сите Права Задржани

Македонија е СЕ ☼ Партија на Народот на Слободата ☼ МС ПНС
Историја на Македонија
Македонија

Makedonija

Macedonia

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ