v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

 17.03.2018   Македонија

     ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВЛАДЕЕ БЕЗРЕДИЕ И НЕПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ И ВОЉАТА НА НАРОДОТ. СЕТО ТОА СПРОВЕДЕНО И ИЗВЕДЕНО ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ СДСМ, ВМРО ДПМНЕ И ДУИ, НА ЦИРКУЗАНТСКИ НАЧИН, А СЕТО ТОА ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА ПРЕЦЕДАТЕЛОТ НА РМ. 

НАЈГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ ИЗЛЕГОА СО КРИМИНАЛЦИ НА ИЗБОРИ. ПРЕЦЕДАТЕЛОТ НА РМ, ПОДДРЖА ИЗБОРИ СО КРИМИНАЛЦИ И ТЕРОРИСТИ, ИМ ДАДЕ МАНДАТ И НА ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ, ПОДДРЖУВА НЕЗАКОНСКИ ПРЕЦЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕ HA PM,  ИЗБРАН СО 59 ГЛАСА, КОЈ ДЕЛУВА НЕЗАКОНСКИ И КРИМИНАЛНО, НАМЕСТО ДА ПРОГЛАСИ ВОЕНА СОСТОЈБА И ДА ГИ ИЗГОНИ КРИМИНАЛЦИТЕ СО ПОМОШ НА АРМ И МВР, ОД ВИСОКИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА.

Што е следното? Живи били па видели.

Грцкиј патрик ќе ни строши, славна Охридска Столица
и мене до смрт ќе држи в заточение
Еј! В заточение.
Ќе прати владици Грци, лицем светци срцем влци
ќе ве дават, ќе ве стрижат, ќе млзат до крв.
Еј! Ќе молзат до крв.
Меѓу народа ќе сејат, несогласје и раздори,
да се мразат син со татка и со брата брат.
Еј! И со брата брат.
И ќе викнете до Бога, и крило не ќе најдете,
смирени ќе наведете глави доземи.
Еј! Глави до земи.
Ќе ми бидете сираци, така било написано.
Елате ми да ве гушна за последен пт.
Еј! За последен пат

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-ти ДЕЛ     4-ти ДЕЛ

 

24.09.2018   Македонија

     ЈАВЕН  ПОВИК  ДО  СИТЕ  ЧЛЕНОВИ,  СИМПАТИЗЕРИ  И  ПPИЈАТЕЛИ  НА  МАКЕДОНИЈА Е СЕ,  ШТО  МОЖАТ  ДА  ГЛАСААТ,  во РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  ДА  НЕ  ИЗЛЕГУВААТ  ДА  ГЛАСААТ, на тој начин, да ГО БОЈКОТИРААТ  ГЕНОЦИДНИОТ  РЕФЕРЕНДУМ,  организирaн од терористите на ден 30/09/2018. 

ДА #БОЈКОТИРАШ, ТОА ЗНАЧИ ДА НЕ ИЗЛЕГУВАШ НА ГЛАСАЊЕ, ЗА ДА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕ ЗАГИНЕ.

Македонија ќе победи

27.09.2018   Македонија

 Претседателот Ѓорге Иванов во обраќањето на 73. Генерално собрание на Обединетите нации во Њујорк упати порака до македонските граѓани дека гласањето на референдумот е право, а не обврска.


Во овие неколку часа пред референдумскиот молк сакам да упатам порака до сограѓаните гласањето на референдум е ваше право, а не обврска. Никој не може да биде повикуван на одговорност за гласање, односно негласање на референдумот

, рече Иванов.

Тој додаде дека секој граѓани има право сам да одлучи дали да излезе да гласа или да бојкотира.

Според него, овој референдум може да донесе состојба на потчитеност на Македонија под друга држава.

 Не само што се менува името на државата туку се формира нова држава со ново име. Ќе бидеме држава само по име, а не по суштина

, рече Иванов.


Македонскиот претседател рече дека како граѓанин ја донел својата одлука дека нема да излезе да гласа на 30 септември и рече дека се надева дека и македонските граѓани ќе донесат, како што рече, мудра одлука.

Иванов рече дека доколку овој референдум не е успешен, тогаш се отвора нова можност.

 Можност да разговараме и да ги разгледаме новите опции за решавање на прашањето во согласност со меѓународното право, преку почитување на нашето фундаментално право на самоопределување. Да го обновиме националниот консензус што го постигнавме на почетокот на независноста

, порача Иванов.

Според него, поради грчките блокади ни се одзема правото на просперитет.

 Ги повикувам сите држави кои ја признале Република Македонија под уставно име да не ги менуваат своите одлуки. Помогнете ни со тоа што ќе бидете чувари на нашето право на самоопределување

, порача Иванов.

Според него, многумина ќе го осудат неговиот говор пред ГС на Обединетите нации.


Можеби додека зборувам се пишуваат изјави кои ќе го осудат мојот говор. Но вистината ослободува. Единствената вистина е дека ние сме Македонци, а нашата држава е Република Македонија

, заклучи Иванов.

Од правото на самоопределување, рече тој, извира и правото на народот да го одбере своето име и името на државата што ја создал.


Сепак, Грција со конечната спогодба од Преспа ни наметнува ново име и бара истото да се применува ''erga omnes'' и за меѓународна и за домашна употреба. Предвидено е да го промениме Уставот, при што Грција би била конечниот авторитет што ќе ги одобрува уставните измени. Преку оваа спогодба Грција ќе добие постојан надзор за тоа како ние ќе се именуваме себе си, но и како вие, државите-членки на Обединетите нации ќе ни се обраќате нам. Грција се овластува да ги преименува нашите институции, да ја цензурира содржината на учебниците на нашите деца, да го спречува правото на граѓаните да го изразуваат својот македонски идентитет. Се регулира именувањето на нашиот македонски јазик

, рече Иванов.

Иванов вели дека еден многу важен дел од нашиот начин на живот ќе зависи од волјата на Грција.

 Тоа е цензура на светот и автоцензура на колективната свест на македонскиот народ. Тоа е насилство врз нашата историска меморија. Во архивите на Обединетите нации постојат илјадници страници документи и сведоштва за тоа што Грчката држава им правела на Македонците во Грција. Сега, со Преспанската спогодба Грчката држава сака да им го направи истото и на Македонците во Република Македонија. Целта е употребата на името Македонци да ја ограничи на најмалиот можен простор а тоа е просторот меѓу нашите две уши, држејќи ја притоа нашата уста затворена. Тоа е флагрантно кршење на правото на самоопределување

, рече Иванов.

Македонскиот претседател рече дека при приемот на Република Македонија во Обединетите нации е прекршено правото на самоопределување. Според него, времената и Преспанската спогодба се донесени за да се оправда тоа кршење. 

Мора да знаете дека текстот на таа Преспанска спогодба е изготвен без мое знаење и без моја согласност како претседател на Република Македонија. Спогодбата повредува одредба од внатрешното право од фундаментално значење. Кажано со други зборови, јазолот што започна да се заплеткува со Резолуциите 817 и 845 и со Времената спогодба, сега, со Преспанскиот договор стана јамка за бесење. Од Република Македонија сега се бара да изврши правно и историско самоубиство, за да може правното укинувањето на македонскиот народ да се протолкува како негова сопствена волја. Се прашувам што зборува ова за глобалното лидерство и споделената одговорност на Обединетите нации?

, праша Иванов.

Тој упати прашање до високите странски претставници кои ја посетија Македонија во изминатиов период и кои ги повикаа граѓаните да гласаат на референдумот.


Многумина од нив ги убедуваат македонските граѓани да ја прифатат грчката спогодба. Нив ги прашувам, дали тие би прифатиле да го дерогираат право на самоопределување на нивните сопствени народи и држави? Дали тие би прифатиле мешање во нивните внатрешни работи, нарушување на сувереноста и политичката независност? Зошто тогаш од нас се бара да прифатиме нешто што никој во светот не би го прифатил? Не не убедувајте да јадеме од овој отровен плод. Крајно време е отровното стебло, сосе неговиот отровен плод, да бидат отстранети

, истакна Иванов.

Претседателот Ѓорге Иванов во своето обраќање пред Генералното собрание на Обединетите нации им порача на македонските граѓани дека гласањето на референдумот е нивно право, а не обврска.Во согласност со Член 7, став 3 од Законот за референдум, никој не може да биде повикан на одговорност за гласање, односно негласање на референдум. Секој граѓанин има право да одлучи како ќе постапува во однос на овој референдум, да излезе и да гласа, или, пак да не излезе и да бојкотира, рече шефот на државата.

Потсети дека изминатите неколку недели Република Македонија ја посетиле повеќе високи странски претставници и рече оти е свесен дека многумина од нив искрено сакаат да и помогнат на земјата да стане дел од Европската Унија и НАТО.

И од срце им благодарам за нивните добри намери. Но, се плашам дека и тие биле доведени во заблуда. Нивната порака е дека ако референдумот не успее и ако Преспанската спогодба не се прифати, тогаш не треба да се надеваме на членство во НАТО и во Европската Унија. А јас ги прашувам ако ни ја земете надежта, што ќе ни остане? Помогнете ни со тоа што ќе го деблокирате процесот за членство на Република Македонија во НАТО и во Европската Унија без да го кршите правото на самоопределување, истакна Иванов.

Истакна дека многумина од нив ги убедувале македонските граѓани.


Многумина од нив ги убедуваат македонските граѓани да ја прифатат грчката спогодба. Нив ги прашувам, дали тие би прифатиле да го дерогираат право на самоопределување на нивните сопствени народи и држави? Дали тие би прифатиле мешање во нивните внатрешни работи, нарушување на сувереноста и политичката независност? Зошто тогаш од нас се бара да прифатиме нешто што никој во светот не би го прифатил? Не не убедувајте да јадеме од овој отровен плод. Крајно време е отровното стебло, сосе неговиот отровен плод, да бидат отстранети, истакна тој во својот говор.

Според него како што референдумот на 8 Септември 1991 довел до сувереност и независност, така овој референдум на 30 септември може да доведе во состојба на потчитеност и зависност спрема друга држава.

Ако овој референдум биде успешен во согласност со законот, тогаш не само што се менува името на постојната држава, туку се создава нова, полусуверена држава, со ново име и нов внатрешно-правен и меѓународно-правен идентитет. Ќе бидеме држава само по име, но не и по суштина, бидејќи друг ќе ни го регулира начинот на живот. Но, доколку овој референдум не е успешен, тогаш се отвора нова можност. Можност да разговараме и да ги разгледаме новите опции за решавање на прашањето во согласност со меѓународното право, преку почитување на нашето фундаментално право на самоопределување. Да го обновиме националниот консензус што го постигнавме на почетокот на независноста, истакна Иванов во својот говор во ОН.

Потсети дека тој како граѓанин веќе ја донел својата одлука.

На 30 септември нема да излезам да гласам. Верувам дека и вие, моите сограѓани ќе донесете мудра одлука. Истовремено, ви се обраќам вам, претставниците на државите-членки на Обединетите нации. Овој ирационален спор има штетни последици по Република Македонија и нејзините граѓани. Поради грчките блокади, нам ни се одзеде правото на просперитет. Сето тоа, за жал, се одразува на одржливоста на македонското мултиетничко, мултирелигиско и мултијазично општество. Општество кое изминативе 27 години активно придонесува за мирот, стабилноста и безбедноста во регионот и Европа, истакна Иванов.

Додаде дека позицијата на официјална Атина не само што е спротивна на меѓународното право и на одлуката на македонските граѓани, таа е спротивна и на волјата на речиси 140 држави-членки на Обединетите нации кои на Република Македонија и го признаваат фундаменталното право на самоопределување и и се обраќаат под нејзиното уставно име.

Како претседател на Македонија тој ги повика сите држави кои веќе ја признале Република Македонија и воспоставиле дипломатски односи под нејзиното уставно име да не ги менуваат своите одлуки.

Покажете ја својата сувереност со тоа што ќе останете доследни на сопствените принципиелни одлуки што сте ги донеле без притисоци. Помогнете ни со тоа што ќе бидете чувари на нашето право на самоопределување, чувајќи го со тоа и вашето право на самоопределување, додаде Иванов.


Рече дека отсекогаш се залагал и суштински придонесувал за градење вистинско и трајно партнерство меѓу Република Македонија и Грција и пријателство и доверба меѓу македонското и грчкото општество.

Но, ако единствениот начин да се задоволат ирационалните барања на грчката страна е со наметнати мерки кон македонската страна, она што добиваме се односи без доверба. Овој договор не ги приближува, туку ги оддалечува македонскиот и грчкиот народ. Грчкото и македонското општество треба да научат како заеднички да живеат и покрај нивните најдлабоки разлики. За да имаме вистински, траен и одржлив договор, потребен ни е дијалог наместо монолог, аргументирано убедување, наместо присилно наметнување, взаемно почитување, наместо негирање, додаде тој.

Во својот говор тој посочи дека единствена вистина е дека ние сме Македонци и нашата држава е Република Македонија. И почитувајќи ја таа единствена вистина за нашиот идентитет, вие го почитувате нашето човечко достоинство кое е дел од темелот на слободата, правдата и мирот во светот.

Но, во оваа заедница на правно еднаквите, Република Македонија беше примена како помалку од еднаква, со дерогиран правен персоналитет и со повредено право на самоопределување. Денес, 25 години подоцна, процесот на разговори во Обединетите нации треба да заврши со донесувањето на Конечната спогодба од Преспа за која некои тврдат дека треба да стави крај на спорот за името со Грција и да го отвори патот за членство на Република Македонија во Европската Унија и НАТО, додаде тој.

При приемот на Република Македонија во Обединетите нации, рече Иванов, е прекршено правото на самоопределување.

Времената и Преспанската спогодба се донесени за да се оправда тоа кршење. Мора да знаете дека текстот на таа Преспанска спогодба е изготвен без мое знаење и без моја согласност како Претседател на Република Македонија. Спогодбата повредува одредба од внатрешното право од фундаментално значење. Кажано со други зборови, јазолот што започна да се заплеткува со Резолуциите 817 и 845 и со Времената спогодба, сега, со Преспанскиот договор стана јамка за бесење. Од Република Македонија сега се бара да изврши правно и историско самоубиство, за да може правното укинувањето на македонскиот народ да се протолкува како негова сопствена волја. Се прашувам што зборува ова за глобалното лидерство и споделената одговорност на Обединетите нации?, наведе тој во говорот.

Истакна дека Грција инсистира наметнатото име, а со тоа, как што рече и на кршењето на правото на самоопределување да има дејство ерга омнес.


Правото на самоопределување значи дека само нацијата има право на одлучување за својата судбина, дека никој не е овластен насилно да интервенира во нејзиниот живот, да ги руши нејзините школи и други институции, да спроведува насилство над нејзините обичаи и навики, да го сотира нејзиниот јазик или да ѝ ги забранува нејзините права. Правото на самоопределување значи дека нацијата може да го уреди својот живот во согласност со сопствената волја. Таа има право автономно да го уредува својот живот. Има право на целосна сецесија (отцепување). Нациите се суверени и сите се еднакви, наведе Иванов во Генералното собрание на ОН.

Како што истакна, од правото на самоопределување извира и правото на народот да го одбере своето име и името на државата што ја создал.

Правото на избор на име е нераздвоен дел од правото на самоопределување. Само почитувајќи го правото на самоопределување, ОН се релевантни за сите народи. Како народ, името Македонци го носиме со векови, а како држава 74 години, уште пред воопшто да постојат Обединетите нации. Нашата приврзаност кон тоа име ја потврдивме и кога пред 27 години го искористивме правото на самоопределување и прогласивме независна и суверена Република Македонија, рече Иванов.

Посочи дека Грција со Конечната спогодба од Преспа ни наметнува ново име и бара истото да се применува ерга омнес и за меѓународна и за домашна употреба.

Предвидено е да го промениме Уставот, при што Грција би била конечниот авторитет што ќе ги одобрува уставните измени. Преку оваа спогодба Грција ќе добие постојан надзор за тоа како ние ќе се именуваме себе си, но и како вие, државите-членки на ОН ќе ни се обраќате нам. Грција се овластува да ги преименува нашите институции, да ја цензурира содржината на учебниците на нашите деца, да го спречува правото на граѓаните да го изразуваат својот македонски идентитет. Се регулира именувањето на нашиот македонски јазик. Еден многу важен дел од нашиот начин на живот ќе зависи од волјата на Грција. Тоа е цензура на светот и автоцензура на колективната свест на македонскиот народ. Тоа е насилство врз нашата историска меморија. Во архивите на ОН постојат илјадници страници документи и сведоштва за тоа што Грчката држава им правела на Македонците во Грција. Сега, со Преспанската спогодба грчката држава сака да им го направи истото и на Македонците во Република Македонија. Целта е употребата на името Македонци да ја ограничи на најмалиот можен простор а тоа е просторот меѓу нашите две уши, држејќи ја притоа нашата уста затворена. Тоа е флагрантно кршење на правото на самоопределување, посочи Иванов во ОН.


Претседателот на Република Македонија наведува дека Спогодбата е штетен компромис направен врз основа на Времената спогодба од 1995 година.

Во време кога бевме меѓународно изолирани, Времената спогодба постигната под покровителство на Обединетите нации требаше да биде гаранција дека Грција нема да го блокира нашето интегрирање во меѓународните организации. Но, и тука има сериозен проблем. Никој не може да пренесе на друг повеќе права отколку што самиот ги има. А сепак, со Член 5 од Времената спогодба од 1995 година и процесот воден во Обединетите нации на Грција и се дозволи да преговара со Република Македонија околу нејзиното име. Тоа е кршење на правото на самоопределување, рече претседателот Ѓорге Иванов во своето обраќање во Генералното собрание на ОН.

МАКЕДОНОН: Браво за Прецедателот Иванов. 

Жерновски ја напушти салата за време на говорот на Иванов 

Заменик-министерот за надворешни работи Андреј Жерновски ја напуштил салата на Обединетите нации за време говорот на претседателот Ѓорге Иванов.

Ја напуштив салата на ОН за време на говорот на Иванов, бидејќи не сакаме и нема да дадеме легитимитет на неговиот скандалозен настап, полн со манипулации, омраза и создавање непријатели. Отворениот повик за бојкот на референдумот и грубата злоупотреба на говорницата, е всушност апел за самоизолација, но и крајна неодговорност кон сегашните и идни генерации, нагласи Жерновски, објави Жерновски на својот фејсбук-профил.

Македонија нема повеќе време за губење! Испраќајќи го во историјата и него и неговите ставови, продолжуваме со нашите пријатели и партнери од ЕУ и НАТО да ја градиме, заедно со и за граѓани, заедничката просперитетна иднина, додава тој во објавата.

МАКЕДОНОН: Жрновски вие сте предавник. 


Траги - комедија, нема напишано ниту Bлада на Република Македонијa

Помилуваните терористи од ДУИ станаа цвеќиња за мирисање во однос на геноцидниот терорист Заев. Терористот без трошка срам агитира пред Симболот на Македонскта Борба за Ослободување - Македониумот, ''за'' геноцидниот ''Договор од Преспа''.

26.09.2018   Македонија

Пред нешто повеќе од една година Долниот Дом, на Парламентот на Обединетото Кралство, изглaсa резолуција, да Република Македонија с прими во НАТО, под Уставното Име.

На никој пoлитичар од РМ, тоа не му одговараше. Веста отиде во заборав, но, како да сака да с разбуди.

 25.09.2018   Македонија

 

 

Порака од МАКЕДОНОН до натрапникот Бејли

Порака од МАКЕДОНОН до твотецот на ''договорот''

твopeцoт нa  "ДОГОВОРОТ''

23.09.2018   Македонија

     "ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА" è ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ, кој преку незаконскиот ѝ неустсвниот "КОНСУЛТИВЕН РЕФЕРЕНДУМ", терористите САКААТ да ја укинат МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. - МАКЕДОНОН

 23.09.2018   Македонија - МАКЕДОНОН

 

23.09.2018   Македонија


Обраќањето на Претседателот Иванов во Детроит: Не давајте им ја сувереноста, таа извира од вас и вам ви порипаѓа!

Макрон Прецедателот на Франција, кажува на Заев, да престане да лаже, а на Македонскиот народ, ''за'' што се гласа

како се ефикасни

22.09.2018   Македонија

Со криминалци, на криминален начин НЕМА да успееме да изградиме цивилизирано опшество за нас и идните генерации во Рeпубликa Македонија.

МАКЕДОНОН: Иванов во овoј деликатен момент ја остава државата, каде оди, со кој ќе разговарта, што ќе ''договара''. Ги остави ''децата'' да договaраaт тоа што не ''требаше''. 

 

СДСМ под водство на помилуваниот за криминал, а сега веќе докажан велепредавник Зоран Заев, ПРЕРАСНАА во геноцидно - терористичка организација за Македонија и Македонците.

СДСМ е во коалиција cо бифшата терористичка ОНА, потоа ДУИ, на кои НЕ им поминале расипаните навики од минатото.авики од минатото.

ЗАЕВ - ЛАЖГО, ВЕЛЕПРЕДАВНИК, ТЕРОРИСТ

Заев лажеше

Заев криминално лажеше

Заев лажеше

 

Да се потсетиме како Заев лажеше дека нема, да прави влада со криминалци и дека НЕМА, да сé обиде да го менува ИМЕТО

 

 

20.09.2018   Македонија

4 судии беле назначени од  Ѓ. Иванов, што гласале дека предавството и безредието било позитивно

 Уставната судијка Наташа Габер, била гркинка

20.09.2018   Македонија

18.09.2018   Македонија

рани кутре, да те лае

 

17.09.2018   Македонија

 

 Cе појави

Матис: Одобрувањето на договорот од Преспа ќе го обезбеди местото на земјата во НАТО.

Иванов до Матис: Иако не сме во НАТО, нашата армија е НАТО компатибилна благодарение на САД.

МАКЕДОНОН: Иванов, што? 

10-16.09.2018   Македонија

 

ќе се појави ли 'лудиот 'генерал'' утре

на лагата и се кратки нозете, измамници од СДСМ, има ли 10.000?

едниот си прави ''селфи'', другиот на колена пред своите симпатизери

за и против - марш 

ќе оддлучи ли нешто Уставниот на РМ

многу вистинито

   

не бил пријател амбасадорот

пријатели, амбасадорот на Франција и народот 

но има и македонци и лојални граѓани кои си ја сакаат Државата, кои се мнозинство

Заев ја доведе Македонија во потчинетост

Заев ја доведе Македонија во криминал и безредие

 

10.09.2018   Македонија

     ИМЕТО Е, СÈ, ШТО ИМАМЕ. МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЕ  МЕНУВА.

Преку ''Договорот од Преспа'', потишан од неовластен државен функционер, за таков вид на  ''меѓународен документ'', Грција со помош на НЕОДГОВОРНИТЕ политичари од Македонија, САКА, да си ја присвои Македонската историја и култура и на тој начин да го укинат официјално Македонскиот народ, идентитет, а со тоа и Македонската Држава.

КРИМИНАЛНИОТ ДОГОВОР не само го негира Името на Македонија туку, негира сé што е Mакедонско, деформирајќи го.

        КРИМИНАЛНИОТ ДОГОВОР од Преспа ги повредува ОСНОВНИТЕ ЧОВЕКОВИ ПРАВА И СЛОБОДИ, како стандард на современата цивилизација! Договорот е антицивилизациски документ, нашите индивидуални и колективни човекови права се ЦЕЛОСНО ОСПОРЕНИ.

        НЕ МОЖЕМЕ  И  НЕ СМЕЕМЕ  ДА ДОЗВОЛИМЕ, ГУБИТНИЦИ, СЛАБАЦИ  И  ПРОДАДЕНИ  ДУШИ, ДА ГО  КРЕРИРААТ  НАШИОТ  НАЧИН  НА  ЖИВОТ.

09.09.2018   Македонија

08.09.2018   Македонија

       HЕПРИЈАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА НЕ ПРАВАТ ПЛАНОВИ, БИДЕЈЌИ, МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЕ  МЕНУВА. НЕКА НИ Е, ЗА МНОГУ ГОДИНИ ПРАЗНИКОТ!!! - МАКЕДОНОН

07.09.2018   Македонија

 

05.09.2018   Македонија

 

Еве го вистинското лицае на изродот, како предходница на криминалецот од Норвешка, има и видео, колку и како кажува колку е ''патриот'', не е само ''северна'', прост има и има и други ред работи, кои не ''штимаат''.

како предходница на криминалецот од Норвешка

04.09.2018   Македонија

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Баба Рога, повторно е известена дека нејзината личност не е добродојдена во Македонија, соодветно

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Баба Рога, инсистира, повикува поддршка

03.09.2018   Македонија

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Баба Рога, беше известена дека нејзината личност не е добродојдена во Македонија

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Баба Рога, сака да дојде, на помош на криминалците во Македонија

01-04.09.2018   Македонија

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

29.08.2018   Македонија

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

30 п.п. се спремни да ја предадат Македонија и црно на бело, 30 криминални асоциации од Република Македонија. Што начека Македонија, каков срам.

30 п.п. се спремни да предадат се што е Македонско

16.08.2018   Македонија

 Народот Македонски, не, граѓаните, се организира сам, преку бојкот на криминалниот референдум, Заев дефинитивно е изгубен. 

02.08.2018   Македонија

  

   

МАКЕДОНЦИТЕ БАРААТ ПРАВДА И ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ

МАКЕДОНЦИТЕ БАРААТ ПРАВДА И ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ  ИЗБОРИ, ВЕДНАШ

22/08/2018   Македонија

Заев, криминално представува еден незаконски консултивен референдум а е само од информативно значење, сака да го представи како ''вистински'' референдум. 

ловот на грешници започна

19/09/2018

21.08.2018   Македонија

Пукај во голоракиот народ и прави кариера, расипаните навики продолжуваат

 

02.08.2018   Македонија

02/08/2018   Македонија - Мечкин Камен, Крушево 

        ПОРAКАТА ШТО ЈА ПРАЌААТ на ден 02/08/2018, ПРЕЦЕДАТЕЛИТЕ НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ И РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА, ПРЕКУ СВОИТЕ АМБАСАДОРИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е ЈАСНА, МАКЕДОНИЈА ИМЕ НЕ МЕНУВА..

гордост на Македонија 

срамот на Македонија

УУУУУУ'АAAAAAAAAaaaaaaa

 

26.07.2018   Македонија

25-6-7.07.2018

24.07.2018 

12.07.2018   Македонија

11.07.2018   Македонија

10.07.2018   Македонија

 

        УШТЕ ОД САМАТА НЕЗАВИСНОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, НАТО ПАКТОТ ЈА ОМАЛОВАЖУВАШЕ ПОСТОЈАНО, БЕЗ ПРЕСТАНОК, МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВA. МАКЕДОН ИМА ЕДНА ПОРАКА ДО НАТО:

АКО ТРЕБА НА ЈАН СТОЛТЕНБЕР ЌЕ МУ ЈА ''ИСКЛЕСАМЕ'' ВО БЕЛ ПРИЛЕПСКИ МЕРМЕР

HE CTE CAMИ

10/07/2018   Македонија

07.07.2018   Македонија

  

02.07.2018   Македонија

02.07.2018   Македонија

 

02.07.2018   Македонија

"HELLLLOOOO  MACEDONIA"

28.11.2016 | 12:31 - Македонијa

Сојузниот министер за Европа, интеграција и надворешни работи на Република Австрија, Себастијан Курц, во работна посета на Република Македонијa, нo ''прекувремено'' на митинг, на политичка партија, каде се промовираат политичари, што се под истрага за криминал.

02.07.2018   Македонија

Од Курц зависи,   дали тоj ќе биде испратено во  "ку*aц",  од Македонците.

        Курц, е еден од неколкуте политичари денес,  на позицијата во политиката во ЕУ, што e бил на политички митинг во Република Македонија, па затоа, не може да каже дека, не, знае како  Македонците,  мислат за Уставно ИМЕ на Mакедонската Држава.

 

30.06.2018   Македонија

28.06.2018   Македонија

најверојатно правата причина, за која Заев беше ''некаде'', другото е воздух

 

без коментар

27.06.2018   Македонија, попладне - вечер

Останува да се дефинира, со ''џип'' или без 

 

27.06.2018   Македонија, предпладне

26.06.2018   Македонија

      Како за инает, ''некој сака да прави, ''љубов на сила'', неможе, да ја нарекувате најстараата нација, во светот и од кого ''научивте СЕ, како на вас ќе ви текне. Друштво со продадени души не сакаме. 

Јуни 2019 година Македонија доби условен датум за почеток на преговори со ЕУ, ''каков'' условен, време ќе каже.

 

Иванов не го потпиша законот за ратификација на спогодбата со Грција

Претседателот Ѓорге Иванов донесе одлука да не го потпише Указот за прогласување на Законот за ратификација на Kонечната спогодба за решавање на разликите опишани во резолуциите 817 (1993) и 845 (1993) на Советот за безбедност на Обединетите нации, за престанување на важноста на Привремената спогодба од 1995 година, и за воспоставување стратешко партнерство меѓу страните.

Иванов ја соопшти одлуката, образложувајќи дека извршувајќи ја функцијата секогаш постапувал одговорно и своите права и должности ги вршел врз основа и во рамките на Уставот, законите и интересите на земјата. 

Иванов вели дека нема мандат да го потпише Указот за прогласување на законот за ратификација бидејќи еден од столбовите на неговата политика во изборната програма од 2014 година е дека не прифаќа промена на Уставот со цел промена на уставното име. 

Не прифаќам идеи или предлози што би ги загрозиле македонскиот национален идентитет, посебноста на македонската нација, македонскиот јазик и македонскиот модел на соживот. На претседателските избори 534 910 граѓани гласаа за оваа моја изборна програма и ме избраа на функцијата претседател на Република Македонија. Спогодбата излегува надвор од опфатот на резолуциите 817 (1993) и 845 (1993) на Советот за безбедност на Обединетите нации затоа што во нив се зборува за разлика околу името на државата, а не за разлики како што зборува оваа спогодба, вели Иванов.

Тој тврди дека спогодбата нема уставна основа и не е ратификувана во согласност со Уставот. Законот за ратификација на спогодбата, се истакнува во соопштението на Иванов, не е во согласност со член 51, член 118 и член 119 од Уставот на Република Македонија. 

Претседателот на Република Македонија -  Ѓорге Иванов 


      
Спогодбата ја доведува Република Македонија во положба на потчинетост и зависност спрема друга држава, односно Република Грција. Според член 308 од Кривичниот законик, Граѓанин кој ќе ја доведе Република Македонија во положба на потчинетост или зависност спрема некоја друга држава, ќе се казни со затвор од најмалку пет години

, образложува Иванов. 
Во соопштението, претседателот додава дека озаконувањето на оваа спогодба создава правни последици што се основа за кривично дело.

 

23.06.2018   Македонија

 

НЕМА ДА БИДЕТЕ ЗАБОРАВЕНИ

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА БРУТАЛНОСТ, со блиндирано возило против голоракиот народ

ДЕН на СРАМОТ за полицијата на РМ

17/06/2018 - Македонија

МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЕ  МЕНУВА

 

НИКОГАШ СЕВЕРНА; СЕКОГАШ МАКЕДОНИЈА

22.06.2018   Македонија

сите учесници во овој ''договор'', кој нема иднина, се дефинитивно велепредавници

каде брзате, нема никаде да стасате

човекот јавно кажува каков е тој ''договор''

      Пратеникот и лојален граѓанин на РМ, Ферид Мухиќ, јавно евидентира, манипулација, терористички акт извршен во Собранието на РМ, од страна на владеачките партии, под водство на нелегалниот пр. на Собранието на РМ и владата на помилуваниот за криминал.

 

20.06.2018   Македонија

 

19.06.2018   Македонија

 

      Договорот за промена на името, со кој се решава спорот меѓу Македонија и Грција, денес e ставен во процедура и e  ''ратификувaн'', предлог законот, по кратка постапка од владеачкото мнозинство од пратениците, освен еден. 

     Нелегитимниот Претседател на Собранието - Талат Џафери очекува истиот да биде ратификуван до крајот на неделата. За да законот го помине филтерот за ратификација треба да има мнозинство од 61 пратеник. Предлог законот за ратификација доби европско знаменце, со тоа, ќе се ограничат дискусиите, па по гласањето, ќе се разгледува во Комисијата за европски прашања каде претседател е Артан Груби.
Додека трае процесот на разгледување и гласање, пред Собранието се најавени нови протести против договорот кои го постигнаа Македонија и Грција. Учесниците на вчерашниот протест, рекоа дека денес со почетокот на седницата, ќе започнат со протест во мирна атмосфера.

       Еве што ''договорил'', патентираниот криминалец и вeлeпредавник, со неговата десна рака, ''смена'' на Уставното Име на Македонската Држава и ''стратешко'' партнерство, со тие кои не негираат и понижуваат. Тоа е велепредаство не само на Државните интереси, туку и предаство кон нашиот верен ''Стратешки партнер'' - Турција. Сега е време на незаконскиот Прецедател на СМ на РМ.  Република Македонија земја на предавници, но, има и патриоти кои си ја сакаат татковината.
     Прецедателот  на Република Македонија, треба веднаш да го поништи овој срамен договор и да им даде забрана на ''децата'', да си играат со Надворешната Дипломатија како и Државните Интереси на Македонската Држава
.


18.06.2018   Македонија

И вечерва протести пред Собранието

Граѓани и вечерва се собираат пред зградата на Собранието на Република Македонија за да изразат несогласување со потпишаниот договор за менување на името на државата. 

Протестот почна во 20:00 часот со блокада на булеварот 11 Октомври, а во исто време припадниците на полицијата се распоредија пред зградата на Парламентот. 

Учесниците на протестот го извикуваат името на претседателот на државата, Македонија, Едно име имаме, и Предавници. 

Ова е достоинствен протест, да го одржиме до крај. Ова е предавничко мафијашка власт, нема да ви важи ни Букурешт ниту Версај ниту Париз а ни Преспа. Ви се случува народ порача една жена.

Убав мој народе главата горе, на многаја лета народу македонски. Издржете нека не ве плашат. Против народ никој не може.

Големо полициско обезбедување е распоредено околу Собранието пред почеток на протестите поради обид за промената на името.

 

17.06.2018   Македонија

МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЕ  МЕНУВА. ИМЕТО Е, СЕ, ШТО ИМАМЕ

 

 Извадок од весник од странство


Што ќе каже нашиот, верен, Стратешки партнер - Турција, за ова предаство

 

Четирите спорни правни моменти на договорот од Нивици - Апасиев


1. Првиот спорен момент на веќе потпишаниот преспански договор меѓу Македонија и Грција е што македонскиот министер за надворешни работи, Никола Димитров, според член 119 од Уставот на Република Македонија, воопшто нема мандат да биде потписник, бидејќи овој договор не е технички, туку суштински, идентитетски. Преспанскиот договор навлегува во внатрешни прашања во рамките на уставното право, според кои единствен што има мандат да потпишува такви договори е претседателот на Република Македонија. Заговорниците на планот да биде заобиколен претседателот на државата во спроведувањето на преспанскиот договор, го вадат аргументот дека ниту претседателот Киро Глигоров ја нема потпишано Привремената спогодба со Грција од 1995 година. Но мора да нагласам дека Законот за склучување и ратификација на меѓународни договори е донесен дури во 1998 година (три години по Привремената спогодба) и оттогаш претседателот на државата мора да го потпише Законот за ратификација. Тоа значи дека со непотпишување на Законот за ратификација на договорот, од страна на претседателот Иванов, (како што и самиот јавно се изјасни), односно по суспензивното (по првото собраниско гласање) и по џебното вето (по повторното гласање во парламентот), настапува состојба како и со Законот за употреба на јазиците: нема потпис нема закон. Дури и насилно, без потпис од страна на претседателот на државата Законот за ратификација на преспанскиот договор да биде објавен во Службен весник, тој ќе биде поништен од Уставниот суд. Првата основа по која ќе биде поништен би била техничка, токму поради немањето потпис од страна на претседателот на државата. А втората основа би била и материјалноправна, поради тоа што на првите осум члена во преспанскиот договор не им е местото во него, односно го прекршуваат Уставот на Република Македонија. 

2. Навистина, Уставниот суд нема надлежност за оцена на меѓународни договори, но има надлежност за оцена на законитоста на Законот за ратификација. Во таа насока, треба да се знае дека Уставниот суд веќе има направено преседан со укинување меѓународен билатерален договор. Тоа го има сторено во 2002 година, кога го укина билатералниот договор за нафтоводот на ОКТА, потпишан во 1999 година од владата на ВМРО-ДПМНЕ, кога беше премиер Љупчо Георгиевски. Тој преседан е основа за постапување на Уставниот суд во врска со законитоста на меѓународните договори, токму преку преоцена на законите за нивна ратификација. 

3. Во правото, за да се смени некоја одлука, мора да се спроведе истата постапка како што била донесена. Така, закон се менува со закон, референдумска одлука со референдум. Значи, референдумот мора да биде обврзувачки, а тука веќе се јавуваат проблемите со освојување цензус Потоа, иако грчката страна, според преспанскиот договор, се обврзува да не спроведе референдум, опозицијата сепак може да иницира и референдум за договорот и во Грција. И врз основа на резултатите од тој референдум, грчкиот Уставен суд, да го отфрли договорот. 

4. Како финална пречка, може да се наведе и фактот дека мандатот на претседателот на Р. Македонија, Ѓорге Иванов трае до мај 2019 година (што значи дотогаш нема да биде потпишан Законот за ратификација на преспанскиот договор), а мандатот на грчкиот премиер Ципрас, до септември 2019 година. Сѐ наведува дека преспанскиот договор е пред невозможна мисија за негово ефектуирање до крајот на годинава.

https://makpress.mk/Home/PostDetails?PostId=225930

МВР, се фали колку се ''ефикасни'', со блиндирани возила против народот

''браво'', борбена крст или ''Г'', како сакате, формација,... да не се застрелат меѓу себе

еве, колку е ефикасна МВР, под водство на Спасовски и Заев од СДСМ

Полицијата на РМ, се однесува како да ова не е народ на Македонија

Патриотите на Македонија, не, беа опасни за никого

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА БРУТАЛНОСТ, со блиндирано возило против голоракиот народ

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА ХРАБРОСТ, Бачев пред блиндираното возило го ЗАПИРА со сопственото тело, додка ВМРО - ДПМНЕ, дома пред тв, чекаат, да се смени Името на Македонија, потоа велат дека Бачев, бил ''третта'' колона на некого.

(15/10/2018 - еве колку бил ''храбар'' тајниот агент и Мицкоски ден потоа изјавува дека е таков)

ПОГЛЕДАЈТЕ ШТО направиле, за голоракиот народ

ДЕН на СРАМОТ за полицијата на РМ

17/06/2018 - Македонија

Полицијата на РМ, се однесува како да ова не е народ на Македонија

Могерини, Хан, Димитров, Коѕијас - криминалци

         Договорот насловен Конечна спогодба за решавање на разликите опишани во резолуциите 817 и 845 на Советот за безбедност на Обединетите нации за престанување на важноста на Времената спогодба од 1995 и за воспоставување стратешко партнерство меѓу страните го потпишаа министрите за надворешни работи на Грција и на Македонија Никос Коѕијас и Никола Димитров.

к р и м и н а л ц и

Договорот го потпишаа министрите за надворешни работи Никола Димитров и Никос Коѕијас и посредникот  на ОН Метју Нимиц. Пред потпишувањето, премиерите Заев и Ципрас кажаа дека договорот ќе донесе нова ера во односите меѓу двете земји, просперитет и соработка, но и дека двете страни мора многу да работат за тој да се оствари.

 

Велепредавниците и од мене  направија, од ''грчката култура'', да се смеам или да плачам?

HMK - нема, Македонија,.. така ли, да не провоцираме,... провоцираме, зошто сме живи?Со договорот се предвидува:


Име Република Северна Македонија со превод на сите јазици, за севкупна употреба и ќе се прецизира со амандман во Уставот
Јазик македонски без фуснота потврден од ООН
Националност македонска/граѓани на Северна Македонија (Macedonian/Citizens of North Macedonia)
Новото име Република Северна Македонија ќе почне да се употребува на меѓународен план откако договорот со Република Грција ќе биде ратификуван од парламентите на двете земји
На внатрешен план новото име на земјата ќе се употребува по отворање на поглавјата за преговори за членство во ЕУ, но не подоцна од пет години од потпишување на договорот
Договорот станува валиден кога ќе биде ратификуван од парламентите на двете земји
По уставните промени, кои ќе следат по евентуален успешен референдум, договорот се ратификува во парламентот во Грција. При тоа ќе се ратификува и договорот за името, но и протоколот за полноправно членство на Македонија во НАТО. Оттогаш почнува меѓународната употреба на новото име.
На 28 јуни годинава, Македонија треба да добие датум за почеток на преговорите со Европската унија,
Кодовите за Македонија остануваат мк и мкд.
На 12 јули на самитот на НАТО Македонија да добие покана за членство во алијансата како нејзина 30-та членка.

МАКЕДОНОН: Овој договор од Нивици (Псарадес),  не е добар договор и е ''извор'' на понатамошни посериозни проблеми.

Коѕијас, сака да каже, Република Македонија е ''марионета'' на некој, додека ''Северна Македонија'', ќе билa независна држава и верен сојузник на Грција. 

Пред неколку години ОНУ, ѓи ''бараше'' Македонците во Грција и ѓи најде, и што се случи,... ништо.

Ако Грција сака трајно решение и најпосле сака да стане цивилизирана држава, треба да ѓи признае Македонците, во Грција, откако ќе ги признае Македонците, ќе увиди дека немa никакви проблеми со Република Македонија. Тоа важи за сите, за ОНУ, ЕУ, за сите.

З. З. наместо да направи нешто за економијата на Македонија, ја ''краде'' улогата на некој друг, (Прецедателот на РМ), кој е одговорен за таа работа (да прави Меѓународни договори и сојузи), но, нема што да се договара, Грците и грчката внатрешна политка, треба да ѓи признаат Македонците во сопствената држава, за Република Македонија, има кој да се грижи.

''Куќата гори, баба (Заев) се чешла''. Заев откако стана Премиер на РМ, постојано се меша во работата на Прецедателот на РМ, додека економијата на РМ, криминалот, безбедноста, човековите права, се во постојано опаѓање, е евидентно дека помилуваниот за криминал, Заев ја згрешил државната политичка функција, нека стане Прецедател, а не Премиер на РМ.

Како што рекол нашиот народ: ''Живи били па видели''.

 

      Додека траеше потпишувањето на договорот десетици Грци со знамиња во рацете протестираа во близина на селото Псарадес (Нивици), но полицијата ги спречи да се доближат до местото каде се наоѓаа владините делегации на двете земји. Во судирите о полицијата повредени се осуммина демонстранти.

Два часа по потпишувањето на договорот, опозиционата ВМРО-ДПМНЕ организираше протест во Битола.

ВМРО ДПМНЕ, може и подобро, или ce плаши, или чека да се ''реши проблемот''

16.06.2018   Македонија

13/06/2018  Македонија

13/06/2018 -  Македонија

Протест, пред Владата на РМ, против промена на Уставното Име

02.06.2018   Македонија

20.03.2018   Македонија

Како и обично Заев, лаже  

Прилепчани одлучни: Полицијата не може да не исплаши двојазичност во Прилеп нема да има

17.03.2018   Македонија

лажат, нема да има кривична, а криминалецот Џафери ќе се извлече, играта на ДПМНЕ и ДУИ, старите верни партнери излегува на виделина

      Oчекуваме и кривична пријава за незаконско делување на помилуваниот терорист и дезертер. Најголем ефект ќе има ако криминалецот се казни законски ( затвор ), за криминално делување. Очекуваме кривична пријава за криминалецот Џафери, во спротивно ако Мицкоски не поднесе кривична пријава, е еден неспособен лажго и сооучесник на криминалците од ДУИ и СДСМ.

 15.03.2018   Македонија

имате ли доволно ''полицајци'', повикајте помош од Абанија и Косово

Заев: Законот за јазици е целосно во согласност со Уставот

ВМРО-ДПМНЕ: Заев лаже, Законот за јазици е неуставен

Зоран Заев лаже. Законот е неуставен неприменлив и штетен. 

Британски акаденмик дециден: Законот за јазикот е сериозна грешка што ќе се врати

''Јас се залагав за човековите права на албанското малцинство веќе 30 години, но овој закон за јазикот така како што е изготвен е сериозна грешка што ќе се врати", напишаЏејмс Петифер, британски академик, автор, новинар и специјалист за балкански прашања.

Тимоние: Виси безусловната препорака

Начинот на кој беше донесен законот без минимум консензус и без цивилизирана дискусија, може да ја проблематизира безусловната препорака за почеток на преговорите за членство во ЕУ, вели францускиот амбасадор Тимоние. Во изјава за порталот сакам да кажам, амбасадорот порачува - Европската унија може да интегрира само функционални демократии.

Вчера беше разочарувачки ден бидејќи видовме настани за кои мислевме дека веќе сме им го свртиле грбот. Во период кога земјите членки на ЕУ треба да се произнесат за препораката за преговори, посебно за условеноста на препораката, ќе се постави прашањето дали агендата на Прибе ќе биде брзо усвоена и формално ќе се отвори и прашањето за почитување на Копенхашките критериуми. изјави Тимоние за сакамдакажам.мк

МАКЕДОНОН: Минимално очекуваме кривична пријава и веднаш отстранување на помилуваниот терорист и дезертер,  незаконски избран со 59 гласа за пр. на Собранието на РМ, од извршување на јавна политичка функција во Република Македонија. Амандманите на ВМРО ДПМНЕ против законот, беа уредно пријавени,  законски  заведени и тоа по барење на криминалецот. Не само што e злоупотребено европското знаме на овој закон, туку се прекршени и сите правни процедури, постапки и рокови во начинот на неговото носење. Местото на овој криминалец е во затвор, а кој го поддржува како од внатре така и од надвор од Македонската Држава, го поддржаува криминалното делување на криминалните банди во Република Македонија, со цел на уназадување на демокрадските процеси и економскиот просперитет на Македонската Држава. НЕМА бегање.

    Бујар Осамни, вицепремиер за албански - интеграции во Владата на Македонија: ,.... доселувања од Косово и Албанија во централниот и југоисточниот дел од државата, отворање над 100.000 работни места за Албанци за да се задоволат потребите на законот. 1,7 милиони евра годишно ќе се трошат од буџетот само за обука на вработените во државната администрација, или за период од потребните 5 години, тоа се 8,5 милиони евра кои ќе завршат кај учителите по албански, во голем дел од Косово и Албанија. Другите трошоци: нова докумнетација, информативни табли, средства за комуникација... не се пресметани во трошоците. Вкупно 130 илјади административци треба да се подготват за обуки на албански јазик, ( 100.000 работни места за Албанци, за 130 илјади административци  )  што значи дека секој вработен во јавниот сектор ќе мора да знае албански, или да се соочи со отказ.

     МАКЕДОНОН: Bе очекуваме со цвеќиња, веќе имаме одвоено пари, да ви платиме, нo прифаќаме само ако дојдат девојки од 18 до 28 годишна возраст, постари,  неприфаќаме, не, потешки од 65 kg и не, по ниски од 1,60 м. . Не мора само ''администрацивците'' да ''учат'', нека учат и не административците, а зошто не ни пратите ''албанки'' од Македонија?,... a вие  лично дојдете да контролирате како ''учиме'' албански, за да ти покажеме натебе, колку сме нучиле албански.  

 

14.03.2018   Македонија

 

ДЕФИНИТИВНО! СТОП, за криминалците кои решиле да станат политичари во Република Македонија

полицијата на РМ, соучесник на криминалното делување на криминалците

          На КРИМИНАЛЕН, недемокрадски и неуставен начин денеска повторно во така нареченото ''Собранието'' на Република Македонија беше ''изгласан'' Законот за јазиците. Незаконското, неуставното протолкување на законот на помилуваниот за тероризам и дезертер по незнам кој пaт ја ''фрли '' демократијата во Македонската Држава, во кантата за ѓубре. Овој така наречен ''закон'' не може, нема и не смее да се примени во практика во Македонската Држава.

ЕДНО МАЛО ПОТЕСТУВАЊЕ САМО ЗА ТОА, КАКО ''ЗДРУЖЕНИТЕ'' КРИМИНАЛЦИ, КАКО ПРОДОЛЖУВААТ КРИМИНАЛНО ДА ДЕЛУВААТ:

30/04/2017 Македонија

     СДСM во четвртокот, откако заврши седницата во Собранието, на нелегитимен и незаконски начин го избра Талат Џафери за претседател на законодавниот дом. На таканаречената седница на СДСМ, спроведена спротивно од сите законски процедури, немаше ни записник, ни стенограм ниту пак некој водеше постапка, броеше или утврдуваше кој и како гласал..... 

За Мухиќ и Мисовски ова кривично дело не застарува, ќе одговараат.

- Во кадарот групата на СДСМ, ДУИ и нивните пучисти има помалку од 30 пратеници. Под галеријата, во остатокот редови има уште околу 20… и, тоа е се! Освен останатите законски услови, нема ни потребен број пратеници за да се гласа воопшто за претседател на собрание, а камоли да се изгласа, пишува порталот Старт.мк.

        Поддржувачите на Тиранската платформа целосно ги прегазија Уставот, Деловникот и законите во обид да го изберат Талат Џафери за претседател на Собранието.

Изборот на Џафери целосно неуставен: СДСМ не обезбеди ниту уставно-правни услови ниту мнозинство. 

АЛСАТ објави дека немало 60 пратеници во салата во четвртокот

14.03.2018   Македонија

       Многу ми е жал но што можевте да очекувате од помилуван дезертер и терорист како пр. на Собрание на PМ и пр. на влада на РМ - помилуван за криминал. Оваа ''авантура'' не требаше да се одобри уште на почетокот, по прецизно не требаше да се одобрат избори со обвинети за криминал, помилувани за криминал и помилувани за тероризам, за јавна политичка функција во Република Македонија. 

некои весели  

некои тажни и гневни

лажат, тие соработуваат активно и пасивно со ДУИ

Мицкоски: Поднесуваме кривична против Талат, законот не го признаваме

     Hезаконскиот пр. на Собранието на РМ, треба се отстрани од функцијата, местото на таков криминалец му е во затвор.

Иванов дециден: Нема да го потпишам Законот за јазиците


Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов имаше свое обраќање откако денес попладне во Собранието беше изгласан Законот за употребата на јазиците.

-Кога го вратив Законот за употреба на јазиците, детално и правно ја образложив мојата одлука. Побарав од вас внимателно да ги разгледате моите забелешки и очекував да постапите одговорно, совесно и како што налага Деловникот на Собранието. Внимателно го следев вашето делување во собраниските комисии и на пленарните седници. Начинот на кој по втор пат го изгласавте овој закон претставува институционално насилие и удар врз демократијата. Се надевам дека сте свесни за преседанот што го правите и за последиците и штетите по правото и правната држава, што во иднина можат да произлезат од овој преседан. Не само што го злоупотребивте европското знаме на овој закон, туку ги прекршивте и сите правни процедури, постапки и рокови во начинот на неговото носење, го започна Иванов говорот најпрво обраќајќи им се на народните избраници.

Претседателот истакна дека во ниту еден момент тие не побарале консултации со науката и надлежните институции кои се најповикани да дадат свое мислење по прашањето на Законот за употреба на јазиците во Република Македонија.

    -Така не се води држава. Така не се остваруваат нашите стратешки цели. Така не се почитува Уставот, нешто на што се заколнавте при стапувањето на вашата исклучително одговорна општествена функција, вели Иванов.

Тој истакна дека во периодот на доделувањето на мандатот на сегашниот премиер, во неколку наврати јасно и јавно укажал дека прашањето на употреба на албанскиот јазик не смее да го загрози уставното уредување на Република Македонија.

     -Од тие причини, од тогашниот мандатар, а сегашен премиер, побарав да добијам писмени гаранции дека новата коалициска влада, со своите политички мотивирани потези, нема да го загрози суверенитетот и уставниот поредок на Република Македонија. Гаранциите беа дадени, но не беа испочитувани. Законот за употреба на јазиците, на начинот на кој што е напишан, но и изгласан, ќе предизвика целосна блокада на работата на институциите. Во услови на блокада на институциите, голема е веројатноста да се отвори прашањето за редефинирање на нашето уставно уредување. Законот за употреба на јазиците е неправеден и репресивен закон, кој фаворизира само еден јазик. Ваков закон ќе ги продлабочи меѓуетничките тензии и претставува закана по меѓуетничкиот соживот, вели македонскиот претседател.

Иванов обраќајќи им се на граѓаните нагласи дека е преминат предвидениот рок од 30 дена за отворање на собраниската дебата, заобиколена е расправата по пратеничките амандмани на опозицијата, игнорирани се советите од Европската Унија, повреден е Уставот на Република Македонија и деловникот за работа на Собранието.

-И по својата репресивна содржина, и по насилниот начин на кој е донесен, овој закон не е израз на демократијата. Овој закон е израз на тиранијата на парламентарното мнозинство врз мнозинството граѓани на Република Македонија. Мнозинството граѓани никогаш не гласале ниту некогаш би гласале за политичка програма во која е предвиден ваков противуставен, анти-државен и суштински неправеден закон. А неправедниот закон и не заслужува да се нарече закон. Како Претседател на Република Македонија јас ова нема да го дозволам. Затоа, нема да потпишам Указ за прогласување на закон кој е донесен на ваков начин. Закон со кој се злоупотреби европското знаме, закон за кој не се водеше дебата по амандманите кои произлегоа од моите укажувања, закон кој се изгласа вон сите процедури, закон кој е противуставен и закон кој ги крши дадените гаранции. Уставот и совеста не ми дозволуваат да ставам потпис на Указ за прогласување на ваков закон, дециден е претседателот Иванов.

ЦИРКУСОТ НА СТАРИТЕ ПАРТНЕРИ ГРУЕВСКИ И ТАЛАТ ЏАФЕРИ, криминалниот закон, беше усвоен на криминален начин со ''малку'' циркус 

Мицкоски: Кривична за Талат Џафери плус ќе го обориме овој закон на Уставен

МАКЕДОНОН: Прецедателот на Државата треба да реаѓира, а не да ''соли'' памет, видовме  сите во изминатиот период како делуваа криминалците. Повеќе кратните прекршители на законот во РМ, да не ѓи, остава  повеќе да  делуваат слободно, бидејќи криминалците ќе најдат начин, како пoвторно да го надмудрат. Ако сакате Правана Држава, треба да се борите, браните и навремено да реаѓирате врз криминалците. 
Кривичната на Мицкоски е исправна, грешниците треба да се гонат на демокрадски начин и да се отстранат со војска и полиција ако треба,  од водење на јавна политичка функција,  местото на такви грешници им е во затвор.

за криминалец како тебе само затвор 

    Aко нема указ нема ни закон! Оти законот се смета за дефинитивно донесен единствено кога претседателот на Републиката, своерачно, ќе го потпише указот за негово прогласување. Тогаш и само тогаш, конкретниот закон, кој претходно бил изгласан, може да биде објавен, а подоцна и да влезе во сила (urbi et orbi). Значи, без указот кој, всушност, има конститутивно дејство на пораѓање на законот законот с уште го нема: тој не постои и, следствено, не ни може да произведе никакво правно дејство. 

Без потпишан указ од претседателот на Републиката законот не може да биде објавен во Службен весник, а штом не е објавен не може да стапи на сила и не може да се применува во пракса. Во таков случај законот останува мртво слово на хартија.

Директорот на Службен весник не смее да го објави некомплетниот закон, бидејќи во нашиот уставен поредок указот не се смета само за обично формално дејствие што го прави претседателот на Републиката, како што сметаат некои, туку потпишувањето на указот е суштествен, клучен чин за правно финализирање и заокружување на целата постапка при носењето на законот.

Доц. д-р Димитар Апасиев на блогот Република пишува дека Иванов има право да се повика на досегашните уставноправни преседани на употреба на она што во теоријата е познато како џебно вето или вето во фиока.

Ова свесно кршење на Уставот има своја природно-правна позадина и се оправдува со постигнување на некоја благородна и повозвишена цел заштита на поширокиот општествен интерес (utilitas publica). Тука претседателот ризикува да биде прозван со импичмент, т.е. повикан на одговорност за кршење на Уставот и законите (по чл. 87 од Уставот), но истовремено, дури и по цена да ја изгуби функцијата, етички доследно сака да ја алармира јавноста за штетноста од донесувањето на конкретниот закон. Станува збор за вистинско витештво во борбата за добри и уставни закони и за анимирање на јавноста, со цел вршење притисок врз законодавецот тој во иднина да не се однесува арбитрарно, неодговорно и противуставно, потенцира Апасиев.

Притоа потсетува дека оваа уставна празнина била (зло)употребена во два наврата: првпат во 1997 година кога претседателот Глигоров одбил да го потпише Законот за кривична постапка, и втор пат во 2001 година кога претседателот Трајковски два пати одбил да го потпише Законот за пратеници и тој не влегол во сила.

Тројца претседатели го искористиле џебното вето. 

 Во член 75 од Уставот се вели дека, Иванов е должен да го потпише указот само доколку Законот е донесен со 2/3 мнозинство. ( законот не е донесен со 2/3, но, не е во тоа работата, законот е донесен на криминален начин со ''газење'' на законски поднесените амандмани на ВМРО ДПМНЕ, тука терористот и дезртер го крши законот и треба да се тргне од политичката позиција и да одговара пенално ) 

    Во член 85 од Уставот се вели дека Указот може да го потпишe претседателот  на Собранието, но само ако Прецедателот на PМ е мртов,.... 

 

 

12.03.2018   Македонија

ова е одговорот на Мицкоски од страна на СДСМ

Протест на новинарите: Насилството, заканите и притисоци мора да запрат

Мицкоски: Законот за јазиците ќе ја втурне Македонија во нова политичка криза

 Некој разбра, а некој не  разбрa

       Политичка организација која се служи и што ќе дојде на власт со анти - патриотски методи, не се разликува од предавниците и корумпираните политичари, бидејќи вистината порано или подоцна, секугаш ''изгрева'', па затоа кога вистината ќе ''изгрее'', лажните патриоти ќе ''зајдат''

       Математиката и политиката, не одат заедно, бидејќи математиката е предвидлива, додека луѓето  се непредвидливи. 
Математиката е предвидлива па затоа  нашите ''математичари'', пардон ''политичари'' постојано се во ''математички проблеми''.
МАКЕДОНИЈА ИМЕ НЕ МЕНУВА, кој планира да ''математикува'', во погрешна насока, има  и  ќе  има  постојано ''математички проблеми''.

 

04.03.2018   Македонија

       Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ.

   

  

03-04/03/2018

Шведска,  Австралија, САД и друѓи земји низ светот

'' Македонија никому не ја даваме, Македонија никому не ја продаваме. Името на нашата држава е Македонија ''.

27/02/2018

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.

Македонците бараат:

(1) Безусловен крај на разговорите за името Македонија со Владата во Атина и продолжување на членството во Обединетите Нации и во сите меѓународни организации под државното име Македонија;

(2) Повлекување на Законот за употреба на јазиците;

(3) Повлекување на Договорот Заев-Борисов;(4) Итно ослободување на притворените и осудените за настаните во Собранието на Република Македонија од 27 април 2017 година.

     Македонците порачаа и: "
Јункер требаше да си седи во топлиот дом во Луксембург,
и да си го пие својот омилен рум",... А не да доаѓа во Македонија, да дава поддршка на Влада, на чело со пoмилуван за криминл и патентиран велепредавник - Заев, на "топло", по прецизно, избега, се исплаши од Македонците, предавникот и на сигурно, во Лондон, понуди 4 ''предлози'', грците само требло да одберат, грешникот јавно, не понижи пред цел свет, без трошка, срам.

 

 

 02.03.2018   Македонија

МВР тврди дека полицајката сама се повредила, сведоци велат дека Асани ја бутнал

Партискиот функционер на ДУИ, Бекир Асани при инцидентот кога пајак службата сакала да му го крене непрописно паркраното возило ја турнал полицајката, по што таа се повредила. Ова за телевизија 24 го тврдат сведоци кои присуствувале на настанот. Дополнително, тие посочуваат дека таа се уплашила и ги повикала своите колеги, кои биле во поголем број.
Но, според тврдеањата на нашите сведоци, Асани продолжил да ги навредува и нив, упатувајќи им погрдни зборови. При тоа, полицајците не превземале мерки за негово приведување. Сведоците кои зборуваа за телевизија 24, засега не сакаат да зборуваат пред камерите, но нивните сведочења се спротивни од официјалната верзија на МВР.


Тимоти Лес: Македонија, Босна и Kосово се целосно дисфункционални држави

ДУИ нема да бара одговорност од Асани за инцидентот со полицајката

Лавров: Нема проблем Балканот да оди во ЕУ, но сами нека проценат без надворешен притисок 

И шмизлата и бикот му пречат на Грчев- ќе летаат од центарот на Скопје

Набљудувачот", Шмизлата", Бикот", Девојчето" и уште 30-ина скулптури што беа распределени низ централното градско подрачје во 2009 година биле поставувани со решение слично на тоа кога се поставуваат клупи и огради, поточно биле третирани како урбана опрема. Работната група при Министерството за култура вчера го доставила елаборатот за проектот Скулптури" до министерот за култура, во кој се констатирани низа неправилности и незаконитости во реализација на проектот наменет за разубавување на градот. Според Мирослав Грчев, претседател на работната група, и за скулптурите како и за с друго што беше одлука на минатата власт се постапувало самоволно и незаконски. Во елаборатот што го доставувме до министерот за култура ги образложивме сите аргументи со кои се укажува на криминално и бесправно работење кога се поставуваа овие скулптури во градот. Тие биле изработувани од уметници, но решението за да бидат ставени во градот, не е воопшто како што треба да има правната запазеност во случајот. Со ова уште еднаш ни покажаа дека урбаниот хаос што го создаваа трошејќи ги народните пари го правеле над законот непочитувајќи никакви регулативи, вели Грчев.

МАКЕДОНОН: Спомениците еднш поставени, не треба да се дислоцираат,.. Споменикот на Андон Ќосето е незаконски отстранет, сегашната власт да го врати на местото,.. или плранираат за секугаш да бидат на власт. Имињата на Аеродромот и автопатот да се вратат, но сега под тоа вистинското име, а тоа е: 

     Василеон (господар на господарите) Александар Македонски, на латиница: ''Vasileon Alexandroy Makedonon''.

   Ставете или направете и вие споменици, Аеродромот се изгради на ново, (не пистите, но сепак се реновираа) наравете и вие еден аеродром и ставете му име. Се разбира користете и вие народни пари и приванти. 

ДУИ со активните ''политичри'' помилувани за тероризам, се најголма пречка што Република Македонија, тапка во место и, и е оневозможен патот кон едно цивилизирано опшество.
Каде планирате да ''отидете'' со премиер на влада помилуван за криминал?

 

 18/02/2018   Македонија

    

08/03/2018   Македонија0

       Време е помилуваните политичари за криминал и тероризам, да си заминат во историја, ако сакаме цивилизирана и демокрадска Македонија.

Изборот на Џафери целосно неуставен: СДСМ не обезбеди ниту уставно-правни услови ниту мнозинство.

       Владата на помилуваниот за криминал за 100 дена, ја задолжи државата за повеќе од 500.000.000 евра, за  ''подобри'' плати, да не зборуваме за омаловжувањето на Македонската Држава на Интернационален план. 

 

   08/03/2018   Македонија

Од денес Македонската Држава, од надолу, надоле, зачекрува нагоре,... нaгоре

Патот е долг, до горе, најгоре,  но надолу, надоле, неможе повеќе.

        Гледате ли за јавни настани, како совршено стои само нашето Име ''Мacedonia'', отколку да се додава ''Рepublic оf'', и тоа пред Името, во Уставот нека стои какво е опшественото уредување на Македонската Држава, а тоа е Република. Само за да Македонците зборчето ''macedonia'' ГО РАЗБЕРАТ, треба да се направи мала модификација, буквата ''c'', треба да се исфрли и да се стави, буквата ''k'', за да го разбереме нашето име ''Маkedonia'', на нашата Држава и на латиница, бидејќи, ''mace-donia'', Македонците не разбираат ниту може да го протолкуваат, бидејки тоа ''macedonia'' доаѓа од Римјаните, или Македонците ќе го протолкуваат, НО, некако друго, додека ''Маkedonia'', Македонците можат да разберат и протолкуваат совршено, исто како и на кирилица, МАКЕДОН И ЈА, кој е Македонец ќе разбере.

       САД даваат почит, но и бараат почит,... ТОА е вистинскиот пат за Македонската Држава, затоа за Македонија е неопходно максимален Eкономски - Bоен Cојуз со Соединетите Американски Држави. Членството во ЕУ и НАТО потоа нема да се неопходни, на кратко-рочен план, за долго-рочен, ќе се мисли, но полека, се разбира соработка со НАТО и ЕУ, но не, на штета на интересите на Македонскaтa Држaва. 

Реформите во редовите на ВМРО ДПМНЕ даваат резултат, а тоа е да се ослободат од добар дел од корумпираните политичари, тоа е забележано и од ЕУ и од САД. 

          Каде нема никакви реформи, напротив продолжувааат ''со старата песна'', а тоа cе СДСМ и ДУИ. На СДСМ со сигурност не им ''паѓа'' на памет тие да направат суштински  реформи  во нивните редови и тие да се ослободат од корумпираните политичари, напротив веќе планираат да се представат со свој кандидат на следните Прецедстелски избори, а тоа е докажаниот ''бизнисмен во матни времиња'' подготвен за смена на Уставното Име на Македонската Држава. 

Тој ''бизнисменот во матни времиња'' кој е подготвен за смена на Уставното Име на Македонската Држава, веќе на ТВ го претставуваат како Прецедателски кандидат.

Кочо Анѓушев

Ќе стане ли Прецедател ''бизнисменот во матни времиња'' кој е подготвен за смена на Уставното Име, на Македонската Држава,... Живи били па видели.

    29/01/2018   Македонија

pppppppppp'''''',.... пo мeнe

''Lo sai  Mogherini che in Grecia e Bulgaria anche gli animali hano piu diriti de gli Macedoni, e tutto quuesto e tolerato dalla EU e ONU''.

Дали Могерини знае дека во Грција и Бугарија и животните имаат поголеми права од Македонците, а сето тоа под покровителство на ЕУ,... немојте да дозволите да се дознае, нема да ве ''пуштат'' во ЕУ.

Мицковски во Брисел: Побрзо да се најде консензус за да се реши долгогодишниот спор

'',...  да се најде консензус и да дојде крајот на решавање на овој долгогодишен спор кој што Република Македонија го има со соседна Грција, завршува Мицковски.'',.... ПОВЕЌЕ  

МАКЕДОНОН: Каде отиде, ''Македонија не менува Име,... а тоа е и мојот, личен став? 

    23/01/2018   Македонија

Мицкоски: Ги охрабрувам премиерите ''момци, ве молиме, најдете решение кое ќе биде достоинствено за двете земји'' -  лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во изјава за грчката телевизија Антена го коментираше интензивираниот дијалог меѓу Македонија и Грција и оптимизмот за решавање на прашањето за името,....

МАКЕДОНОН: '' Волкот го менува крзното, ма не и расипаните навики ''

    04/01/2018   Македонија

ВМРО-ДПМНЕ е против промена на Уставот и промена на уставното име Република Македонија, а тоа е и мој став како Христијан Мицкоски како и ВМРО-ДПМНЕ кое е против промена на идентитетот и нацијата на Република Македонија.

   18/10/2017   Македонија

''Новатa'' ера започнува во Р. Македонија, со еден политички мангуп помалку

Груевски своите политички одлуки ѓи оддлучувал со помош на хиромант ( гатач ). Гатачот на Груевски му предвидел ''безгрижна'' политичка кариера нo,  до 2017.

Е евидентно лажната реформа спроведена во својата организација, не помина на изборите од страна на Народот, во Македонија. 

Ќе инсистира ли Груевски во негативен правец, а тоа е постојано тој да се представува како спасител на Македонија, или ќе му го оддстапи местото на некој друг, како што доликува, за нашата Македонска Држава.

01/12/2017   Македонија

За Курир 

Груевски најави оставка од лидерската позиција во ВМРО-ДПМНЕ

Груевски за Курир: Ќе поднесам оставка пред органите на партијата, еден ден СДСМ ќе се кае за ова што го прави, а народот ќе си ја врати државата! 

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во интервју за КУРИР најавува дека ќе поднесе оставка пред органите на партијата. Порачува дека еден ден СДСМ ќе се кае за ова... 

- МАКЕДОНОН: ''касно палиш'', Груевски, тоа требаше да го направите пред една година кога, требаше само вие  да, НЕ, се појавите на избори, се додека не се ''исчистите'' од ''гревовите'' пред суд. Можевте да ставите некој друг,.. на избори,  со тоа да, HE, се дозволи и на помилувани за криминал и тероризам, да излезат на избори,.. 

Денес, благодарејќи  на вас Р. Македонија, има премиер помилуван за криминал, помилуваните терористи одлучуваат во Парламентот на РМ, кој ќе е терорист, на вашите сопартијци им се одзема пратеничкиот имунитет, ''одат'' во притвор патриоти, ваш партиски војник штрајкува со глад во затвор...

Резултатот на сево ова е: Сега штрајкувајете, прeд Шутка... пари останаа ли за да ги платитe штрајкувачите?  

А, сега сакате да ги ''заeбете'', пардон, да си дадетe оставка.


Една жртва во силното невреме кое што ја зафати Албанија

 Груевски барем ги чистеше каналите за одвод, оваа денешна влада дали ќе научи?,

*** Заради Глобалното затоплување и промена на климата, Република Македонија ( и пошироко во регионот ) е изложена на невреме. Негативниот однос на политичарите во Република Македонија ( и пошироко во регионот ) ја подложуваат државата, да се справува, без успех, co климатските пореметувања, без да спроведат ефикасен план за справување со климатските промени, а последиците се повеќе од катастрофални.

Груевски сепак не се ангжираше, за да се исчистат одводните канали, како треба

 

 или денешната влада има детално разработен план,.. од минатото. 

10/02/2017   Македонија

- ЦК на ВМРО ДПМНЕ ќе одлучува за оставката на Груевски

- Амбасадорот на Македонија во САД Васко Наумовски и уште еден дипломат од македонското МНР ќе бидe тимот кој ќе седне на преговарачка маса со медијаторот Метју Нимиц. 

Двајца претставници ќе има и од грчката страна. 

Непосредна пред првата средба закажана за 12. декември, МНР ги демантира шпекулациите дека преговарачкиот тим на земјава се проширува со уште двајца професори...

- МАКЕДОНОН: 

- НЕМА преговори за Македонското Име.

- Нема пазарења со Македонското Име.

- Нема референдум за евентуална смена на Името на Државата Македонија,...

Македонско Име Нема да Загине,... Македонија тоа гордо звучи,.....

 

 

- Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ ја отфрли оставката на лидерот на партијата Никола Груевски, дознава Република. По долга дискусија, во која Груевски обзнани дека оставката е неотповиклива, ЦК на ВМРО-ДПМНЕ одби да закаже вонреден конгрес.

Бидејќи одлуката за оставка на Груевски е конечна, иако органите на партијата не сакаат тоа да го прифатат, на негово инстирање ЦК влезе во процедура на закажување вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ.

Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ вечерва одлучи шеснаесеттиот вонреден конгрес на партијата да се одржи на 22 и 23 декември во Валандово, на кој ќе се избере нов лидер на партијата.


10.12.2017 22:27 Македонија

MRT

Груевски поднесе оставка, новиот лидер на ВМРО-ДПМНЕ ќе се избира на конгрес на 22-ри и 23-ти декември

На вонредниот конгрес во Валандово, како што информира ганералниот секретар Христијан Мицковски, ќе учествуваат 544 делегати кои ќе треба да го изберат наследникот на Груевски.

24/12/2017   Македонија

Груевски со клетва си заминува од ''воланот'' на ВМРО ДПМНЕ

Бојкот од најблиските луѓе - Груевски: ''Ќе пропаднат во гробот кој го копаат за друг''

Од 544 запишани делегати на конгресот на ВМРО-ДПМНЕ во Валандово кој се одржува вчера и денеска присуствуваа 411,...

МАКЕДОНОН:

Ганералниот секретар Христијан Мицковски e,  новиот прецедтел на ВМРО ДПМНЕ, вети многу работи, време ќе каже, дали лаже, живи били, па, видели.

Не, не го познавам Христијан Мицковски, но тоа што знам, е тоа дека заедно со Груевски пред ''Шутка'', протестираше и протестира, за своите сопартијци, а другите ''амбициозни'' НИКАДЕ ги, нема, а да еден од ''амбициозните ''плачеше'' на ''facebook'', зошто не го сакаат за прецедател на ВМРО ДПМНЕ, беше ''потенциран'', дека Сорос ''донирал'' за него. 

Во својот прв говор како лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Мицковски рече дека, нема да биде ничија марионета и дека ќе работи на обединување на членството.

,.. e дa, живи били, па, видели... ништо за Македонија,  ништо не кажа за Македонија, ниеден збор,  за партијата тоа, за партијата, оноа... ќе се борел против СДСМ,.. па Груевски беше ''експерт'' за СДСМ,.. Груевски ''падна'' за нешто друго,.. е евидентно, ништо нема да биде и од  овој. 

За борба против корупција во вашата партија како и надвор, за распродажба на државните интереси,.. ништо. За Мицковски било важно само СДСМ, да не се на власт, за тоа кога вашите ''гребатори'', пардон министри, градоначалници и функционери  грабаа и ги распродаваа државните интереси,... ништо.

Само за крај Груевски на 16-тиот конгрес јавно кажа дека бил подготвен на ''фер компромис'' околу ''името'',.. толку за овој грешник.

 

10/02/2017   Македонија

 

                           Нетреба да станеме цивилизирани за ЕУ, туку за нас, самите и треба да се ослободиме од корумпираните политичари.

 

Се почна кога некој преку недемокрадски методи дојде во Македонскиот Парламент и до власт

Алија Ахмети прецедател на ДУИ, помилуван терорист и внатрешен непријател на Македонската Држава, број 1, e, еден од ''креаторите'', поддржувач, на траѓи-комичната, ''албанска платформа'' која основна цел на таа ''палтформа'' е омаловажување на Македонската Држава, народ и лојалните граѓани. 

Работите отидоа надвор од контрола, кога на помилуван за криминал му се овозможи да излезе на избори. 

Зоран Заев прецедател на СДСМ,  е ВЕЛЕПРЕДАВНИК поддржувач, на траѓи-комичната, ''албанска платформа'' која основна цел на таа ''палтформа'' е омаловажување на Македонската Држава, народ и лојалните граѓани.

СДСМ е покорен слуга на ДУИ - се согласиле да ја реализираат Тиранската платформа

http://vesti.mk/read/news/12625336/4380526/sdsm-e-pokoren-sluga-na-dui-se-soglasile-da-ja-realiziraat-tiranskata-platforma

Соселаните на Заев од Муртино против Тиранската платформа


Жителите на Муртино, не ја поддржуваат тиранската платформа која лидерот на опозицијата и човек кој потекнува од нивното село, Зоран Заев, ја прифати, за по секоја цена да дојде до власта. Тие се категорични дека не смее да има двојазичност на целата територија.

Селаните се жалат дека лидерот на опозицијата ништо не направил за нивното село:

- Ништо нема направено, си мисли само за џебот, не мисли на народот, вели еден од селаните.

http://vecer.mk/makedonija/soselanite-na-zaev-od-murtino-protiv-tiranskata-platforma-video

https://www.youtube.com/watch?v=1_WdxbGHuTU&feature=youtu.be

Pезултат на сето, СТАНА НОРМАЛНО ОБВИНЕТ ЗА КРИМИНАЛ, ДА ИЗЛЕЗЕ НА ИЗБОРИ И неуспешен мандатар

11/02/2017   Македонија

HAJHOВИOT '' БИCEP '' HA  ОБВИНЕТИOT  ЗА  КРИМИНАЛ

Во обид да испрати заканувачки пораки, партијата на Груевски вчера објави дека ДУИ нема да ја добие нивната поддршка  на престојните локалните избори, откако партијата на Ахмети почна разговори за мандаторот за новата влада  со лидерот на СДСМ Зоран Заев По вчерашната средба на Никола Груевски, Никола Попоски и Никола Тодоров со  амбасадорот на Република Франција Кристијан Тимоние излезе соопштение во кое ВМРО – ДПМНЕ отворено ја признава  својата улога во победата на ДУИ на локалните избори во 2013 година: 

„ На минатите локални избори беше сериозен предизвик ДУИ да победи во одредени за нив стратешки општини и добро се сеќаваме на улогата на ВМРО-ДПМНЕ на тие избори во одредени општини во поглед на дадената поддршка,  но тоа сепак е работа на ДУИ. 
Ќе дојдат локалните избори и ќе се види дали им била добра проценката “

, тврди ВМРО – ДПМНЕ.

Професорот Јове Кекеновски во изјава за „Фокус“ вели дека: 

 „со завчерашното соопштение на ДПМНЕ  со кое упатуваат јавна закана и опомена кон ДУИ, доколку не коалицираат со нив нема да ја имаат нивната  поддршка на локалните избори, партиската врхушна на ДПМНЕ конечно јавно призна и ја обелодени својата предавничка политика  и улога во разградувањето на државата.“

Никола Груевски, прецедател на ВМРО ДПМНЕ - ВЕЛЕПРЕДАВНИК на Македонската Држава, народ и лојалните граѓани.

Никола Груевски, прецедател на ВМРО ДПМНЕ, ''пазарџијата'', заедно со друѓи високи претставници од нивната партија ''пазаруваат'' со Уставното Име на Македонската Држава.

Никола Груевски, прецедател на ВМРО ДПМНЕ, прифатил двојазичност на цела територија на Република Македонија и ''понудил'' двојазични униформи за припадниците од МВР. 

 

Ако не е вистина, зошто Груевски не ја тужи, ова се сериозни објави од страна на Теута Арифи,.. за велепредаство од страна на Груевски и ВМРО ДПМНЕ

Бејта: Груевски прв предложи двојазични полициски униформи

ВМРО-ДПМНЕ преговарале и ги прифатиле скоро сите барања на ДУИ опфатени во албанската платформа, вечерва потврди уште еднаш, потпретседателот на ДУИ, Невзат Бејтат... 

http://fokus.mk/bejta-gruevski-prv-predlozhi-dvojazichni-politsiski-uniformi/

Антонио Милошoски: Прислушуваните разговори од БОМБИТЕ се вистински!

 Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски  во емисија на ТВ Телма, во жестока дебата призна дека се точни разговорите кои ги објави СДСМ. 

http://www.dokazm.mk/antonio-milosheski-prislushuvanite-razgovori-od-bombite-se-vistinski/

 

 

        КАДЕ СТЕ ТРГНАЛЕ?,... Еден совет,.. БЕГАЈТЕ додека имате време 
  

Економската ситуација на поголем дел на граѓаните, во Република Македонија, е очајна. 

Полиитичките партии во Република Македонија, се неомќни да сторат ништо во однос на подобрување на економскиот прогрес, слободатa на говор и движење, во Државата Македонија, е евидентно, само, знаат да профитираат, наместо да ја подобрат економската ситуација, слободатa на говор и движење, на граѓаните во државата, без оглед на партиска, етничка или религиозна припадност.

 

Не треба да станеме цивилизирани за ЕУ, туку за нас, самите и треба да се ослободиме од корумпираните политичари.

Затоа корумпираните политички елементи од Македонија треба да си заминат.

СЕ додека граѓаните на Р. Македонија дозволуваат корумпирани политичари, за јавни политички функции во Република Македонија и дипломатcките пpедcтавништва, на дpжавата во cтpанcтво,  Македонија, државата нема ЕУ иднина или НАТО,

а евидентно е дека КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЧАРИ се поддржани, па излегоа на избори,.. па сега си '' играат '' со Македонската Држава.

06/04/2017

без коментар:

ВИСИ МНОЗИНСТВОТО НА ЗАЕВ: Беса не влегува во коалиција со СДСМ без албанскиот јазик да стане службен

 

Без поддршката од Беса, Заев ќе има поддршка од едвај 62 пратеници

 

 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.