v

v

MAKEDONON

         HOME

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

 

Greeks shamefully exposed remains of the glory Makedonian King and father of the Macedonian nation - Philippoy Makedonon   

   Greek archaeologists in 1977 make desecration to the remains of the glory Macedonian King and father of the Macedonian nation - Philippoy Makedonon, and for that their main \'\'archaeologist\' and gained with title \'\'The Macedonian\'\'.

But why now is made this sadomasochistic public exposition to to the remains of the glory Macedonian King and father of the Macedonian nation, as a tourist attraction.... without any sense and respect for the most famous man in his time but and then.

 

гробницата на Филип ВТОРИ Македонски и грчките манипулации

*** Мали исправки верувам дека и господин Поповски се сложува, НЕ '' Кутлеш '' ( е турски значи котел ) или '' Вергина '' ( грцитe го преименуваат локалитетот 1925, вергина - девица ) , МА правилно е древниот македонски град Еге кој бил и долго време престолнина на Македонската Држава.

Во однос на ''хелинизмот'' треба да се замени со ''атињани'' или некои поедини градови држави, ''хелените'' тоа биле религија не нација.

Денес грците кои не се '' антички'' ма датираат од 1830 година па навака, под поимот ''хелинизам '' кој е религија НЕ нација, сакаат да прават некој антички народ или ''интелигенција''.

Подобро би било е да грците не ce занимаваат со ''археологија'' повеќе на ''северот'', тoa не е за добро за вистината за Македонија, бидејќи артефактите ( со писмо ) што не го разбираат, ги уништуваат. Hи покажуваат слики, мозаици, фигури итн., МА никако артефакти со писмо. Сакаат да прикажат дека тиe што ги поробиа 150 години земјите под преминот Термобили, или тие што прегазија се до Индија не знаеле да читаат и пишуваат.

Нај вредните археолошки откритија се на север не во центарот или на југ, не само во Грција денешна, ма и во светот.

 

 

  


 

SEND COMMENT:

 
 
SURNAME
NAME
CITY
STATE
e-mail
COMMENT

 

 

***  You can contact us and to this address: contact е-mail: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.