МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НA ФИЛИП МАКЕДОНСКИ - ОД древниот македонски град Еге

       МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НA ФИЛИП МАКЕДОНСКИ - ОД EГE

 

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ СО ШЕСHАЕСЕТ ЗРАЦИ ЗА ПРВ ПАТ ВО ВРЕМЕТО HA ФИЛИП МАКЕДОНСКИ  КОЈ ГИ ОБЕДИНУВА MAKEДОНСКИТЕ ПЛЕМИЊА ВО ЕДНА ДРЖАВА , кој за ТОА од МАКЕДОНЦИТЕ И БИЛ HАЗНАЧЕН И ЈА ДОБИЛ ТИТУЛАТА:

 

>>>> МАКЕДОНСКИ <<<<

, најсветлото за еден македонски владетел.

Македонски племиња според Филип ВТОРИ Македонски кој ги обеднил , биле:

 

Адриани,

Пердикеанци,

Линкестијци,

Пеонци,

Одрисеанци,

Моесианци,

Орестијанци,

Алмопијанци,

Елиметејанци,

Халкидијци,

Пелагонци,

Илири, 

Мoлoсијанци,

Тракијаци,

Дардани и

Трибалци.

ПРЕД ОВА ОБЕДИНУВАЊЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ БИЛО СО 8 ЗРАЦИ.

Голема историска неправда а посебно голем грев е за Македонците овој симбол да го именуваат како '\\\'кутлеш\\\'\ или \\'вергина\\''.
Местото каде е пронајден овој симбол е древниот македонски град Еге, град кој бил долго време и македонска престолнина.
Кога дошле турците ( османлиите ) локалитетот на Еге го преименувале во '\\'кутлеш\\' - што значи котел, а 1925 година грците го преименувале во '\\'Вергина'\\',
грци кои 1977 прават осквернавија на моштите на славниот македонски владетел и татко на македонската нација Филип Македонски .
Па сега вие одлучете дали овој симбол на македонската нација ќе го именувате некако освен МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ.

11. Македонија е СЕ, се залага за Грб на МАКЕДОНИЈА : штит со македонските шари за вечност и на средината МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ нa Филип Македонски со 16 зраци, со роза на средината,... бидејќи тоа е единствениот, ИСТОРИСКИ вистинскиот симбол за грб што го отсликува и дефинира македонецот и Македонија.

 

 

 

 

 

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ ☼ MAKEDONIJAeSE.com ☼ Сите Права Задржани

Македонија е СЕ ☼ Партија на Народот на Слободата ☼ МС ПНС
Историја на Македонија
Македонија

Makedonija

Macedonia

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ