v

v

MAKEDONON

         HOME

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  05.03.2009 Маkedonia

       СОНЦЕТО НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СИЛНО СВЕТИ, ДА НЕРВИРА ДУШМАНИ КЛЕТИ, КЛЕТИ

THE MAKEDONIAN SUN  of vasileos Philippoy Makedonon      

Makedonian Coat of Arms

THE MAKEDONIAN SUN WITH SIXTEEN  SOLAR  RAYS (first used by and the others peoples)  FOR FIRST TIME INTRODUCED BY PHILIPOY MAKEDONON, (purpose Makedonian)  WHO REPRESENTS UNIFICATION OF SIXTEEN MAKEDONIAN TRIBES IN ONE STATE  BY PHILIPPOY MAKEDONON  the MAKEDONIAN VASILEOS (KING), Than for OF GRATITUDE FROM MAKEDONIANS HAS RECEIVED TITLE: 

>>>> MAKEDONON  <<<< 

THE MOST GLORIOUS TITLE THAT MAY RECEIVE ONE MAKEDONIAN VASILEOS BY MAKEDONIANS.

Makedonian coin MAKEDONON

MAKEDON ON (MAKEDON HE)  HE is MAKEDON, children of the Mother of God Ma - Make don i a

 

The Makedonians tribes who Philippoy Makedonon that he had unified it's:

Adrians,

Perdichians,

Linchistidians,

Peons,

Odrisians,

Moesians, 

Orestians,

Almopians,

Elimeteans,

Halkidichians,

Pelagonians,

Ilirians,

Moloisians,

Тrachians,

Dardanians and

Тribalians.BEFORE THE UNIFICATION THE MAKEDONIAN SUN WAS WITH EIGHT SOLAR RAYS.

Great historical injustice especially for the Makedonians this symbol is to appoint them as '\\\'kutlesh\\\'\ or \\'vergina\\''.
The place where this symbol is found is the ancient Makedonian city Ege, which had been long time was Makedonian capital.
When came the Turks (Ottomans) site of Ege was renamed in '\\'kutlesh\\' - meaning pot, and in 1925 the Greeks renamed site of Ege in '\\'Vergina'\\',
Greeks who in 1977 ​​ desecrated the remains of the famous Makedonian ruler and father of Makedonian nation Philippoy Makedonon.
So now you decide how you will call this symbol of the Macedonian nation not other than: THE MAKEDONIAN SUN OF PHILIPOY MAKEDONON.

11. Makedonia is ALL, advocates for coat of arms to R. Makedonian state - THE MAKEDONIAN SUN OF PHILIPPOY MAKEDONON, WITH SIXTEEN  SOLAR  RAYS.

 

 


 

SEND COMMENT:

 
 
SURNAME
NAME
CITY
STATE
e-mail
COMMENT

 

 

***  You can contact us and to this address: contact е-mail: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.