... ВЕСТИ

'' ... Вистината за формирањето ја знаеме само ние.... Оние кои што ја формиравме! - ( ДА ВО ЦК НА ТАА ОРГНИЗАЦИЈА, 5 ДЕКЛАРИРАНИ БУГАРОФИЛИ,.. МОИТЕ КОМПЛИМЕНТИ, направивте патриотска организација,.. првиот прецедател на партијата ви беше бугарофил и отворен ''борец'' за смена на Уставното име на Р. Македонија, ова го нема во ниедна историја,.. на ниеден народ, освен во Македонија,.. не може ни да ce замисли ни вo траги - комичен - фантастичен роман.)

( во продолжение ) Осетивме на своја кожа.. Почнувајки од УДБ-а и КОС на Југославија, па се до маалски кодоши кои што ни ги билдаа политичките досиеја, бевме ставени во редот на државни непријатели од прв ред, а по наредба на тогашниот секретар на Секретаријатот за внатрешни работи на Социјалистичка Р. Македонија ''...

Станува збор за организатор/и на ВМРО - ДПМНЕ, кои образложуваат по весниците како ги третирале господата, пардон ''другарите'' по прецизно комунистите,.. тогаш. Ма тие ''господaта'' добро научиле па станаа уште подобри и од нивните ''учители'', па станаа по ефикасни и од самите ''учители'',.. во контрола на нивните политички опозиционери. Денес имаат и софистицирана електронска опрема за таа намена.

Денес нема ниту трага од таа организација, која се залагаше за Македонија и Македонско национално единство,.. или благосостојба на Mакедонците како во Р. Македонија,.. би било комично да се зборува за нивната грижа за Македонците надвор од границите на Р. Македонија. Tие '' господа '' и едните и другите се откажаа од Македонците со закон 1995 година од грижата за Македонците надвор од границите на Р. Македонија. Cеуште дозволуваат некој друг да и бира име на државата.,.. пардон,.. разговараат, преговараат, договараат,.. незнам, видете вие.

Мораме да си признаеме дека комунистите на Лазар Колишевски па навака можеби на писмено не беа за Обединета Македонија, ма колку толку се грижеа за Македонските малцинства во соседните држави, праќаа наставници во времето на Димитров во НР Бугарија, потоа на крајот на 89-90 се испраќаа пакети со храна во Бугарија и Албанија.

Во целиот нивни период ѓи подржуваа формирањата на Македонските иселенички друштва во странство,.. е сега ставаа свои луге ''кодоши' на челни позиции и итн., ма мислите дека овие ''современите'' не се исти? ,.. истите се и тие прават исто, каде ќе стасаат.

Додека ''господата'' и овие и оние не само што го сменија Aнтичкото знаме - Cонцето на Филип Македонски, се откажаа и од Македонците со закон 1995 година од грижата за Македонците надвор од границите на Р. Македонија.

Нај понижувачки е тоа што дозволуваат некој друг да и бира име на државата, и тие и оние и ВМРО - ДПМНЕ и СДСМ, исти сте.

Екс минитерот за надворешни работи на Р. Македонија, кој ќе се препознае самиот себе според изјавеното, јавно кажа во весниците:

'' Ние сме за Обединета Македонија ''

,.. доре доле дa не ме фаќате за збор,.. ма господине што направивтe вие за ''грижата'' за Македонците надвор од границите на Р. Мкедонија. Mожеби Mакедонците надвор од границите на Р. Mакедонија повеќе не сакаат да бидат во иста држава со '' патриоти'' како вас,..

 

 

        Република Македонија – авторитарен режим со клима на страв

Македонија 15 / 03 / 2016
    

                   Питер Ванхауте:

'' Највидлива разлика што сум ја забележал во оваа земја е климата на стравот. Со кого и да разговараш, каде и да отидеш, луѓето се уплашени.

Не сум видел такво нешто претходно во ниту една од другите земји од регионот. Причината за ова, очевидно, е тоа што една партија успеала да ја зароби државата, претпочитајќи авторитарен начин на владеење.

Тие контролираат се – секој ќош во општеството е контролиран од нив. Тоа е она што го нарекуваме авторитарен режим. Тоа, според мене, е најголемата разлика во споредба со која и да е друга земја од регионот. И тоа е многу, многу лошо.''

Човекот има право.

Питер Ванхауте е човекот на правото место во правото време за граѓаните во Р. Македонија, ма се е злудно, бидејќи Р. Македонија во моментот нема алтернатива,... нема политичко раководство, кој ќе ја ''вовлече'' оваа македонска држава во ЕУ и НАТО.

Со оваа СДСМ и ВМРО - ДПМНЕ и овој прецедател нa државатa Р. Македонија,... за оваа македонска држава нема ЕУ или НАТО.

Зошто така???,.. работата е едноставна, а тоа е, бидејќи политичарите како денес така и во минатото од Р. Македонија, СИТЕ КОМПЛЕТНО без разлика на националност, немаат политичко - економско влијание во ЕУ и НАТО, би било комично да зборуваме за некое военo - стратешко влијание,.. па затоа нема ни да го спомнеме.

ЕУ ни праќа експерт со десетгодишно искуство како експерт на Балканот, кој има работено и во другите земји како: Косово, Србија и Црна Гора, тоа што го има забележано е тоа горе наведeното. Гледате ли колку е добра ЕУ, не е шега на која треба да се смееме, ма да се срамиме.

 

Питер Ванхауте беше и е постојaно критикуван од про - владините весници, посебно во веб - просторот, само за тоа што човекот има ''храброст'' да каже тоа што го увидел во Р. Македонија.

 

ЕУ праќа експерти, дава пари за Р. Македонија, а се со цел да не деократизира, ма во моментот изгледа нема ефект.

1. Господине прецедател нa државата нa Р. Македонија, ЕУ даде или не, 500 милиони евра за поткрепување на демократските институции во Р. Македонија,... каде ѓи потрошивте парите?,.. попрецизно владата на Н. Груевски?. .. а да по патиштата.

, народот македонски има народна поговорка за тие како вас, а тоа е:

'' Рани куче да те лае '' .

 

2. Владата на Н. Груевски вели ќе ги троши тие пари за патишта, па нели заедовте 500 милиони евра кредит од НР Кина за таа намена.

3. Владата на Н. Груевски направи буџет од 3 милијарди и 200 милиони евра, а се задолжува за плати и пензии. Со кредити на кредити оваа држава нема иднина.

 

Единствена реформа за избори до моментот се направи во Уставниот Суд, а тоа е:

'' Прецедателот нa државата да може да ѓи помилува изборните манипулатори'' ,.... ''алал ви вера момци''

 

 

СДСМ на чело со нивниот прецедатл Заев наместо да направат некоја реформа за избори ВО ПАРЛАМЕНТОТ на Р. Македонија, потпаѓаат во ''стапицата'' на некој ''паметен'', па ќе оделе и тие да се приклучат во протестите пред Уставниот Суд... На улица, ќе ''граделе'' демократија, а не во парламентот. Од тука гледаме дека од овие нe бива ништо, и тие како и оние ја задолжуваат Државатa по прецизно граѓаните за нивни интереси,...

Зошто министрите oд СДСМ, на чело со Заев не работат на реформи за избори за во јуни, НЕМОЈТЕ ДА КУКАTЕ ПОТОА КОГА ЌЕ ГИ ИЗГУБИТЕ изборите, а сега '' дремете'' во парламентот или на улица пред Уставниот Суд.

 

Зошто мигрантите од Ирак и Сирија се попречуваат да ја преминат Р. Македонија за пат кон Германија?,.. ПА Германија нема ништо против, а и има напишано во нивните прифатилишта: '' welcomen'' - добродојдовте.

Зошто прецедателот нa државата, бара пари екстра од ЕУ за таа намена?... мигрантите барeм повеќето имаат пари за патни трошкови. Нецивилизиран акт е тоа што се прави со тие несраќници.

Па миграните ќе најдат ''свој'' начин, па пак ќе ја '' преминат'' Македонија. А се трошат средства и ресурси во негативна и нецивилизирана насока. Нецивилизирани луѓе како вас кои не знаат што е ''емигрантска мака'' и знаат само, УПОТРЕБУВААТ само, се служат со нецивилирзирани методи....

ПА МАКЕДОНЦИТЕ СО ВЕКОВИ СЕ ЕМИГРАНТИ,.. тие емигранти ви ''донесуваат'' милијарди евра секоја година на македонската економија.

Цивилиризаниот свет не се ''гордее'' со Р. Македонија, ма е згрозен од Р. Македонија, од државниот однос кон несреќниците од Сирија и Ирак. Срам да вие.

 

Господине Н. Груевски, Македонија е и над Штип,.. патиштата над општина Штип се во катстрофална состојба кои очекуваат итна ''поправка''.

Како ќе стигнат туристите од Бугарија за Охрид и Скопје,... ??? Тие од Каменичко или Делчевско ќе си ''седат'' дома оваа година

 

Далеку е Р. Македонија од ЕУ,.. не од ЕУ ма од цивилизираниот свет.

 

Бегалците се должни да го почитуваат законот во Р. Македонија, шиеле усни или не, полицијата на Р. Македонија мора да ја заштитува државата

Оваа одбранбена позиција ја немам видено ни во Италија, ''testuginе''- тестуџине, стара римска одбранбена техника од времето на римскиот император Трајан

Моите комплименти, направивте ''спектакал'', тоа само вие го можете

Филмот веќе е исцениран за во Холијвуд

 

Македонија 16 / 03 / 2016

Ако на Анџелина и ''текне'' на ум и направи филм,.. за оваа човечка несреќа, како ќе ве опише?,.. во својот филм

'' Македонците со векови од гостопримлив народ станаа негостопримлив,.... само за 3 дена ''

пуштете ги бегалците нека одат за Германија

 

Можеби е само моја лична интиуција, а тоа е дека Германија сака да ги прибере мигрантите во Германија?

Германците дури и направиле ''секс'' упатство за мигрантите, како да се однесуваат при сексуален однос меѓу нив...

 

 

Македонија 18 / 03 / 2016

Германската прецедателка Меркел:

''Не е решение за бегалците затворање на ''Балканската рота''

Изјава на некоја си функционерка од ЕУ, Могepини, која не ја именува нашата држава под уставно име:

''Треба да се затворат и другите бегалски роти'' ???

Кој е тој ''гениј'', кој ќе ја заврши оваа '' работа '' за г.ѓа Могepини?

Нема ли да чини помалку пари, ако здружено ја запрете војната во Сирија и Ирак,... дали на тоа мисли г.ѓа Меркел?

 

 

Во некои весници пишуваат во веб - просторот за некои организации:

''Бараме оградата да се сруши! Бараме да се прекине со сегрегациски и дискриминаторски практики кои незаконски ги спречуваат луѓето заглавени на границите да бараат азил по безбеден пат''

, се вели во писмото потпишано од 16 невладини организации.

Сите овие 16 невладини организации бараат само едно цивилизирано барање, не е битно под кое се ''влијание'' . НЕМА потреба да про - влдините весници излегуваат со нецивилизирани текстови,...

Дека Македонија неможе да се справи со бегалската криза или да згрижи повеќе илjади бегалци, тоа се знае, проблемот е во тоа што бегалците не сакаат, ниту имаат намера да останат во Македонија, тие сакаат да одат во Германија

Tие што сакаат да одат за Германија пропуштете ги да ја преминат Р. Македонија на цивилизиран начин или тиe ќе пронајдaт нецивилизиран начин.

Околу сета оваа несреќа со мигрантите има луѓе со најразлични интереси во различни социјални позиции,.. сепак крајниот интерес е финансиски, НО за мигрантите е само егзестицијален.

Во денешни услови сваќаме дека имаме потреба од регрутен систем,... како порано. ''Каде се граничарите'',.. да имаше регрути - граничари овие ''состојби'' немаше да ѓи има

Затоа треба под итно да се воспостави регрутниот систем на одбрана за потребите на армијата на Р. Македонија - АРМ, кој наизменично со постоечкиот систем ќе има поголема ефикасност за безбедноста на Македонија

Кој ги контролира овие несреќници што влегуваат во Р. Македонија, кои со себе можат да носат се и сешто, да направат се и сешто и пак да се вратат на грчка територија?

Bо весниците:

''албански граѓанин опљачкал фризерски салон, златара, бензиска пумпа,... '' .

Oд тука и од горе наведеното гледаме дека границите на Р. Македонија не се контролираат од проста причина, а тоа е бидејќи нема персонал, затоа мора да се воведе регрутниот систем за потребите на армијата на Р. Македонија - АРМ.

 

Државата Македонија има потреба од итна реконструкција на државните институции како во граѓанскиот сектор така и во одбраната.

 

Прецедателот на Р. Македонија Ѓорѓе Иванов свати или не, дека нема ЕУ и НАТО, се додека е тој прецедател на Р. Македонија, барем престанете да ја изложувате ова Македонска Држава на најразлични опасности и поднесете си неотповиклива оставка, коректно би било веднаш после парламентарните избори.

Единствена реформа во армијата на Р. Македонија - АРМ, е тоа што во прецедатлество на Ѓорѓе Иванов на Р. Македонија, дражавата набави технологија за прислушкување на граѓаните на Р. Македонија, а резултатот е:

 

Македонија 15 / 03 / 2016
    

                   Питер Ванхауте:

Република Македонија – авторитарен режим со клима на страв

 

 

 

... ВЕСТИ

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

МАКЕДОНOH

 

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

      BACИЛEOH Alexandroy Makedonon МАКЕДОНОН

  АЛЕКСАНДРОЈ   МАКЕДОНОН

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обож
aваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.