МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НA ФИЛИП МАКЕДОНСКИ

           

Наскоро cекој член и симпатизер на Македонија е Се, кој ќе одлучи да донира за помош и понатамошен развој на нашата организација и така да допридонесе во остварување на нашите цели, во знак на благодарност од нашата организација ќе го добие МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ на Филип Македонски, во целост изработено од нашите уметници.

димензии :

дијаметар : 22 cm
дебелина : 8 mm

ЗА СИТЕ ИНФОРМАЦИИ :

<%@ Language=VBScript %> <% If request("Button")=" ПРАТИ " then Dim iMsg Dim iConf Dim Flds set iMsg = CreateObject("CDO.Message") set iConf = CreateObject("CDO.Configuration") Set Flds = iConf.Fields Flds("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/urlgetlatestversion") = True Flds.Update With iMsg Set .Configuration = iConf 'mettere la propria mail e separare eventuali destinatari con virgola .To = "info@makedonijaese.com" 'mettere una mail valida come mittente .From = request("Mail") CorpoMessaggio = request("messaggio") .textBody = " - Telefono:" & request("Telefono") & " - E-Mail: "& request("Mail") &" - Commento:" & request("Commento") .Subject = "Snce Filip" .Send End With%> <%else %>

 

ИМЕ:
е-маил:
КОМЕНТАР:

         

<%end if%>

контакт е - маил : info@makedonijaese.com

 

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ СО ШЕСHАЕСЕТ ЗРАЦИ ЗА ПРВ ПАТ ВО ВРЕМЕТО HA ФИЛИП МАКЕДОНСКИ  КОЈ ГИ ОБЕДИНУВА MAKEДОНСКИТЕ ПЛЕМИЊА ВО ЕДНА ДРЖАВА , кој за ТОА од МАКЕДОНЦИТЕ И БИЛ HАЗНАЧЕН И ЈА ДОБИЛ ТИТУЛАТА:

>>>> МАКЕДОНСКИ <<<<

, најсветлото за еден македонски владетел.

Значи зраците ги симболизираат шеснаесетте македонски племиња, додека двата прстени околу розата која ја симболизира Македонија т.с. владетелот, ја симболизираат државата т.с. народот и благородниците.

Македонски племиња според Филип ВТОРИ Македонски кој ги обеднил , биле:

Адриани,

Пердикеанци,

Линкестијци,

Пеонци,

Одрисеанци,

Моесианци,

Орестијанци,

Алмопијанци,

Елиметејанци,

Халкидијци,

Пелагонци,

Илири, 

Мoлoсијанци,

Тракијаци,

Дардани и

Трибалци.

ПРЕД ОВА ОБЕДИНУВАЊЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ БИЛО СО 8 ЗРАЦИ.

Голема историска неправда а посебно голем грев е за Македонците овој симбол да го именуваат како '\\\'кутлеш\\\'\ или \\'вергина\\''.
Местото каде е пронајден овој симбол е древниот македонски град Еге, град кој бил долго време и македонска престолнина.
Кога дошле турците ( османлиите ) локалитетот на Еге го преименувале во '\\'кутлеш\\' - што значи котел, а 1925 година грците го преименувале во '\\'Вергина'\\',
грци кои 1977 прават осквернавија на моштите на славниот македонски владетел и татко на македонската нација Филип Македонски .
Па сега вие одлучете дали овој симбол на македонската нација ќе го именувате некако освен МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ.

11. Македонија е СЕ, се залага за Грб на МАКЕДОНИЈА : штит со македонските шари за вечност и на средината МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ нa Филип Македонски со 16 зраци, со роза на средината,... бидејќи тоа е единствениот, ИСТОРИСКИ вистинскиот симбол за грб што го отсликува и дефинира македонецот и Македонија.

 

 

 

 

 

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ ☼ MAKEDONIJAeSE.com ☼ Сите Права Задржани

Македонија е СЕ ☼ Партија на Народот на Слободата ☼ МС ПНС
Историја на Македонија
Македонија

Makedonija

Macedonia

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

МодаСуперМодел Мистер Лав

FashionSuperModel Mister Lav