v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  29.11.2015 Македонија 

 

 КАКО НА НЕБОТО ТАКА И НА ЗЕМЈАТА

 

 

 КАКО НА НЕБОТО ТАКА И НА ЗЕМЈАТА

,... мртов 283 п.н.е

  Александар Македонски не умрел, на тој ден што с предпоставува, тој паднал во кома 6 дена, од отровот, значи 6 дена телото на Василеон Александрој Македонон, не с распаѓало, па затоа сите околу него мислеле дека тој навистина бил Бог. Но н било така, докторите, можеби н сите, морале да знаат дека тој паднал во кома. 

Значи после 6 дена, или повеќе, тој с разбудил, или дефинитивно бил убиен, или, логично за да не с препознае телото, ставиле  тело на некој друг, потопено во мед, во саркофагот. Александар абдициpал. Станал Птоломеј владетел на Египед и Еуклид. 

 

АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ пред да падне  во безознание почнал да ја предскажува иднината:

,...'' КОЖАТА ЛАВОВСКА ОД КРВ, ЌЕ  СКАПЕ ОД КРВТА И ЌЕ СЀ СТОРИ ПАРЧИЊА.

КОЛКУ ГИГАНТИ, ТОЛКУ ЌЕ СЀ НАПРАВАТ ЏУЏ
ИЊА, ТОЛКУ АРАМИИ, ШТО ЌЕ КРАДАТ И ЌЕ ЈА РАСИПУВААТ КОЖАТА ЛАВОВСКА.

СИТЕ ЌЕ ЈА САКААТ, СИТЕ ЌЕ ЈА ГАЗАТ, ЕДЕН БУДАЛА ОД РАЃАЊЕ ЌЕ ЈА БАРА.
ПУРПУРОТ ЌЕ СЕ ИСКИНЕ И ЌЕ СЕ НАПРАВИ ВАЛКАН ОД КРВТА И КАЛТА.
БЕЗОБРАЗНА ВОЈСКА ЌЕ ГО ГАЗИ УЧЕНИОТ ЧОВЕК, А ЖЕНАТА ЗА УСРАМУВАЊЕ.

НА ПОП ЌЕ ГО ДАДАТ ПУРПУРОТ ЗА ЛАЖЕЊЕ.
ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА ЌЕ СЕ КОЛАТ И ЌЕ СЕ НАДЕВААТ НА РAЖЕН.
СИНОТ НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ СМЕЕ И ЌЕ СЕ СМЕАТ ДО НЕГО.

ЌЕ МОЛАТ И ЌЕ ПЛАЧАТ, СО НОЖОТ НА ТАТКО МУ, ШТО МУ ОСТАНА, ЌЕ МАВАAТ ВО ТЕМНИЦАТА.

ТРИЕСЕТ И СЕДУМ (ова е код) ДЕНА ЌЕ ПОМИНАТ КОГА ВИДЕЛОТО НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ УГАСИ И ПУРПУРОТ (СОНЦЕТО) ШТО ГО МИНУВА СИНОТО ВИДЕЛО НА НЕБОТО ЌЕ СЕ ВРАТИ  И ЌЕ ГО СТОЛИСА ВЕКОТ.

СКАПАНОТО СО ОГАН, ДЕЦАТА НА БОЖИЦАТА МАЈКА ( жената ),  ЌЕ ГО ИСЧИСТАТ БОЛНИОТ ВЕТAР.

ЗОШТО 1000 ГОДИНИ СЀ КАКО ДЕНОТ ОД ВЧЕРА (ова е клучот од кодот, но само ако знаете да го интерпретирате).  ТУКА СЕ  ИСТИТЕ ПОВТОРУВАЊА НА  ВРЕМЕТО КОЕ СИ ПОМИНУВА, А ОСТАНУВАШ ТИ, КАКО ФЕНИКС ( птицата ) СЕ ПОВТОРУВАAТ ( сѐ реинкарнираш ) ОД ПЕПЕЛТА, КАКО ДУХ И КАКО РАЗУМ ВИСТИНСКИ ВО ДАЛЕЧИНАТА.
''. ,.. ИЗBOP

 

Пердика сакал да ја ожени Kлеопатра, која и била причина за првата војна меѓу ДИЈАДОСИТЕ.

Пердика марширал да го нападне Птоломеј во Египед .
Дошол до Пелусеум ма  не успеал да го помине Нил. Една буна избувнале меѓу неговите војници поради неговата суровост кон нив и бил убиен од неговите офицери: Пеитхон, Антиген и Селеук  во 321 или 320 г.п.н.е.

ПЕРДИКА ДАЛ НАРЕДБА ДА МРТВОТО ТЕЛО НА АЛЕКСАНДАР ДА БИДЕ ПРЕНЕСЕНО ВО МАКЕДОНИЈА,.. HO ПТОЛОМЕЈ ГО ПРЕСРЕТНАЛ ТЕЛОТО И ГО ОДНЕЛ ВО АЛЕКСАНДРИЈА. Пердика и неговите трупи го следеле до Египед каде Птоломеј заговарал меѓу страпиите и Пeитон, Аргoраспид и Антиген и двајцата под команда на Пердика кој бил убиен од нивна страна.
Kорнелиус Непос велел дека и Селеjк учествувал во тоа убиство.

Сега како тоа командатте заменици сé побуниле одеднаш против Пердика, Александар тоа им го наредил, но власта му ја остава на единствениот легитимен наследник, неговиот син Александар ЧЕТВРТИ МАКЕДОНСКИ и покрај барање на генералите.

Монета на Александар во Египед без обележја

Птолемаој ПРВИ, НАЈЅЕИТО (најсветлото-според Каменот од Розета) на Египет, од Македонија.
Птолемаој како ФАР А ОН ( најсветлиот зрак), на Египед златен статер кован во Александрија околу 312/11 година пред Христа. Претставен е Александар Македонски со слоновски скалп и Амонов рог / Преден дел од кораб украсен со едно големо и едно мало т.н. заштитничко око - Окото на Сè - Ѕе.

Створил и своја религија.

.

 

Стара приказна за Македонските Владетели, е, дека  шетале меѓу народот облечени нормално и гледале лично како живеелe, или ''филизофирале'', бидејќи како владетели ''не можеле да ''филозофираат''. 

''The Makedonian Phalanx- position''

''Makedonia, Ancient Aliens Secrets of the Cosmic Egg''

 

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.